מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה, ועוד משהושלומית אברהם04/11/2009
תודה על המענה המהיר
במהלך היום אני משחקת עם התינוקת
עושה לה עיסויים או סתם משכיבה על הבטן
אחרי 15 דקות היא מתעייפת ונרדמת
האם זה תקין? שמעתי משהו על תינוקות תשושים, האם זה המקרה?
בתי יונקת ואוכלת תמ"ל וישנה כשעה כל 3 שעות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תני לתינוקת לישון
דורית דינור04/11/2009שוב שלום שלומית. לא ראיתי את התינוקת שלך ואין לי אפשרות להגיד עליה שום דבר רק מקריאת המייל שלך. לאמהות, כמו גם לאבות, יש כל מיני חרדות בתחילת החיים, כשעדיין אין תקשורת מילולית, כשאינך יודעת מה המהלך של ההתפתחות ואת חרדה ורוצה לדעת שהכל יהיה בסדר. לפי מה שאת כותבת, נראה כי את יכולה להיות רגועה. התינוקת שלך ישנה וזה משהו שהיא צריכה לעשות בגילה. חשוב לתת לה לישון כשהיא נרדמת, לא להעיר אותה לפי צרכיך ולא להכריח אותה לישון כשהיא לא רוצה. זה מבטיח התפתחות של מחזור תקין של ערות ושינה. אם מסיבה כלשהיא, את עצמך רוצה לקבל חיזוק, או דעה יותר מוצקה, את מוזמנת לפגישה אישית. בפגישה, אסתכל על התינוקת שלך ואעזור לך לראות עוד פרטים על התגובות שלה ועל תהליך ההתפתחות. רוב הסיכויים, שלא יהיה שום צורך בהתערבות.
את מוזמנת להמשיך לשאול עוד.
ביי, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה חשובה להתפתחות
איתן לרנר04/11/2009היי שלומית ,
אם כל שלש שעות היא ישנה שעה זה נשמע סביר . אל תשכחי שזו תקופת ההתפתחות הכי עמוסה שלה.אם היא היתה ישנה רוב היום כל הזמן הייתיבודק אם יש חוסרים במינרלים אבל לא נשמע שזה המצב מתיאורך.
חשוב מאוד מאוד !:אל תשכיבי אותה על הבטן .ילד אמור ללמוד להתגלגל לבדו מהגב אל הבטן ובחזרה ורק אז השכיבה על הבטן נוחה להם ובשליטתם. כשאת שמכיבה אותה טרם זמנה את גורמת לה להכרח לאמץ את השרירים הזוקפים בשעה שההשענות על הבטן אמורה להיות נוחה ועם ידיים פנויות לתנועה.יתכן מאוד שזה תורם לעייפות שלה.
לצערי מתוך חוסר הבנה של תהליך הלמידה וההתפתחות ממליצים רופאים ואחיות להשכיב על הבטן כאילו בכך נחזק את חגורת הכתפיים של התינוק. ובכן, אין צורך לחזק שום דבר והשכיבה על הגב היא התנוחה הטבעית לשלב זה עד שבהדרגה הילד לומד להשתמש בשרירים הכופפים והזוקפים בצורה המאפשרת גלגול אל הבטן והזדקפות בתנוחה זו.
אם אינך רגועה , אני מזמין אותך להתקשר אליי או לדורית לצורך קביעת פגישה .בפגישה אוכל לומר לך אם יש צורך להתערב. על פניו נשמע לי שאת יכולה להיות שלווה ובטוחה שהכל בסדר
לילה טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתן.. קצת הפחדת אותי
שלומית אברהם05/11/2009מה זאת אומרת לא להשכיב על הבטן?
היא ישנה על הבטן, גם צדדים וגב אבל בעיקר על הבטן
נראה שככה הכי נוח לה כי היא נרדמת בצ'יק צ'ק
היא מרימה את הראש אבל לפרקי זמן קצרים
וגם מסובבת אותו לצדדים .
זה לא מספיק? האם דרושה התערבות כלשהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
שלומית אברהם05/11/2009מתי היא אמורה להתחיל להתהפך?
מה בא קודם? מהבטן לגב או מהגב לבטן?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך לפחד
איתן לרנר05/11/2009מצטער שנבהלת אבל אין סיבה לבהלה. מה שאני מדבר עליו הוא אם התינוק מושכב על ידי ההורה על הבטן .אם היא מתגלגלת לבד אל הבטן אז היא יכולה להישאר שם אם נוח לה. אם זו את שהשכבת אותה , אל תעשי זאת .היא צריכה ללמוד לבד להתגלגל אל הבטן ולעשות זאת בקצב שלה ובנוחות שלה .השכבה על הבטן שאינה כזו מפריעה ומקשה על ארגון השרירים ועל היציבה.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן גב
דורית דינור05/11/2009שלום שלומית. אני זוכרת את עצמי כאמא טריה. חיפשתי לדעת מה נכון. כל מי שזרק מילה, נבהלתי או נלחצתי. לכן, אני מזדהה עם זה שנבהלת. יחד עם זאת, את תגלי בעצמך, כי רק את תדעי מה נכון לך ולתינוקת החמודה שלך. אין כללים. את אוספת מידע ממקורות שונים, עצות, סיפורים וטווה מהם את הדרך האישית שלך כאמא. אני מאחלת לך שתסמכי על עצמך, שתסמכי על בתך, שתשאלי את השאלות שלך ותמצאי את התשובה המתאימה לך ולבתך. אישית, אני לא כל כך נחרצת בעניין ההשכבה על הגב או על הבטן. אפשר גם וגם ולשנות מידי פעם. ממילא כרגע התינוקת לא מתהפכת בעצמה, ויש לה עוד המון זמן לעשות זאת בקצב שלה.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה של דורית
איתן לרנר09/11/2009אני רוצה להדגיש שוב שההשכבה על הבטן מפריעה להתפתחות ומקשה על הילד רק אם משכיבים אותו בטרם למד להתהפך בעצמו. לאחר שהוא יודע ומכיר ומתהפך בחופשיות אל הבטן אפשר להשכיבו על הבטן.זהו לא גורף.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)