שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורית
    09/12/2009

בתי בת 9.5 חודשים עדיין לא זוחלת עומדת על הידים וזוחלת אחורה (בשכיבה על הבטן)המטפלת שלה לימדה אותה לשבת מה שכן היינו בבדיקת התפתחות הרופאת ילדים אמרה שהיא יושבת יפה מאוד והיא יציבה מה שכן היא לא יושבת לבד.
    אני נורא מודאגת הרופאה אמרה להתאזר בסבלנות ולשים אותה הרבה על הריצפה מה שכן הימים קרים ואני אובדת עצות מה אוכל לעשות כדי לקדם אותה?דבר נוסף בזמן שכיבה על הבטן היא מסתובבת עם הידיים סביב עצמה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה לדאגה ?

איתן לרנר
    09/12/2009

אורית שלום

אני לא חושב שיש לך מה לדאוג .כל ילד מתפתח בקצב משלו ולפי דברייך נשמע שהיא מתחילה לזחול .זחילה אחורה היא הרבה פעמים הדבר הראשון שילד עושה לפני הזחילה קדימה .זה פשוט קל יותר.
    לגבי הישיבה או נכון יותר ההושבה:אם היא אינה יושבת לידה , הניחו לה לגלות את דרכה אל הישיבה לבד.זה שהמטפלת לימדה אותה לשבת לא באמת מלמד אותהובעצם מפריע לה לגלות ולהגיע לישיבה כשהיא מאורגנת לכך כראוי.אל תושיבו אותה ואל תנסו לגרום לה לזחול או לעשות דברים אחרים שהיא אינה מוכנה להם עדיין.
    חשוב מאוד להחזיק אותה הרבה על הידיים ולנוע איתה ולהניח אותה לעיתים על הרצפה.לא הייתי מניח אותה רק על מנת ש"תתאמן" .זה יקרה לבד בזמנו.

בברכה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת

דורית דינור
    10/12/2009

שלום אורית
    אני מצטרפת בחום לתשובתו של איתן. תוכלי לרכוש מחצלת ולהיות עם התינוקת על הרצפה. כך תוכלו שתיכן לשחק, להיות קרוב ולאפשר לה לזחול יותר בלי החשש מהקור. אם את ממשיכה להיות מודאגת, אני ממליצה לך ללכת לפגישת ייעוץ עם מורה לפלדנקרייז. ייתכן שאפילו רק כדי שאת תהיי רגועה ובטוחה שהכל בסדר. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה