ישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה
    דנה
    11/01/2010

שלום...
    בני המתוק בן 10 חודשים וחצי מאובחן עם טונוס שרירים מוגבר, הוא זוחל מגיל 7 חודשים, התהפך בגיל 4 וחצי חודשים, אין לו בעיית התפתחות כלשהיא, הבעיה היחידה היא שהוא כבר נעמד ועדיין לא יושב...
    הוא נעמד על אנשים, שולחנות כל דבר שהוא מרגיש בטוח ויציב הוא ינסה לעמוד, הוא נעמד במיטה ובלול על קצות האצבעות הוא לא עומד עם כל הכף רגל שלו
    יש לי שתי שאלות
    מה אפשר לעשות בכדי לעודד אותו לשבת?
    ומה אני עושה לגבי העמידה על קצות האצבעות?
    אני חייבת לציין שאמרו לי שאסור להושיב אותו, הדבר היחיד שאני עושה זה לתת לו לאכול בכיסא אוכל
    אשמח לעזרתכם, אנחנו מאוד רוצים שהוא יישב וישחק עם המשחקים שלו
    תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• עמידה וישיבה

איתן לרנר
    11/01/2010

שלום לך

הניסיון להיעמד בגיל כזה הוא כמובן בסדר ותקין . העובדה שהוא אינו יושב יכולה להצביע על בעיה בארגון התנועתי של ילדך וייתכן מאוד שזה קשור לטונוס המוגבר. אני לא מאמין בתרגילים בכלל ובמתן תרגילים להורה, בוודאי לא לפני שאני רואה את הילד. בכל מקרה אופן העבודה שלי הוא באמצעות מגע והנחיה תחושתית ותנועתית בשיעור פרטני . במסגרת זו במידת הצורך אני נותן להורה גם רעיונות למשחק וגירוי של הילד בבית.
    הסיבה העיקרית לכך שאינני מאמין בתרגילים (מעבר לעובדה שאיני יכול להנחות ללא מראה עיניים) היא העובדה שמדובר בארגון התנועתי - תחושתי של ילדך שהוא ארגון רב מערכתי ומעבר לכך מדובר בהתנעה משופרת של יכולת ותהליך הלמידה ולא בעיניין מקומי מכני של הפעלת שרירים אלה או אחרים.

את מוזמנת לצלצל אלינו ולהיפגש במידת הצורך.

בברכה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס מוגבר לילד

דורית דינור
    12/01/2010

שלום דנה
    טונוס מוגבר הוא בעצם מתח שרירי רב מהנחוץ או במילים אחרות, לחץ. בדרך כלל המתח עודף הוא בחלק מהשרירים, מה שעלול ליצור חוסר איזון שרירי. ייתכן גם כי יש קשר בין הטונוס המוגבר ובין העמידה של בנך על קצות האצבעות. טונוס מוגבר הוא עניין שכדאי להתייחס אליו כבר עכשיו. המתח, או הטונוס הזה עלול ליצור אצל התינוק שלך חוסר שקט מצד אחד ועייפות מצד שני. תתבונני כדי לראות מהן הפעילויות שמרגיעות אותו, כדי ליצור רגעיה באופן כללי. מעבר לכך, במילים זה מה שאני יכולה לעזור. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה