מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותדפי16/02/2010
שלום, אני מקווה שתוכלו לעזור לי. יש לי אחיין בן 10 חודשים. כשהיה בן 8 חודשים נפטר גיסי - האבא של הילד. ומאז נעצרה כל התקדמות של התינוק, הוא בקושי זוחל, כאילו שהוא מרגיש שקרה משהו. הייתי רוצה לדעת מה תוכלו לייעץ לי? אני פונה בשם אחותי, היא פשוט עדיין בסערת רגשות מהמוות ולא מסוגלת לכתוב בעצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא מרגיש מה קרה !
איתן לרנר16/02/2010דפי שלום ,
מצטער לשמוע על המקרה ואני משתתף בצערכם.
אני יכול לענות לך לאו דווקא כמומחה לפלדנקרייז אלא כמי שבאופן אישי מבין לעומק בנושא טראומות רגשיות והשפעתן על חיינו. תינוק בן שמונה חודשים שאביו נעלם מחיו מרגיש את הכאב והכאב הוא נורא ואיום . אם האוירה בבית היא כזו שהאם מרשה לעצמה להרגיש את האבל על מות בעלה ומצד שני נמצאת שם למרות הכאב בשביל התינוק בהבנה שהוא תלוי בה ובבעלה לחלוטין, באוירה כזו אין לילד סיבה להדחיק את כאבו.להערכתי הסיבה שהוא הפסיק לזחול נעוצה בכך שהוא הדחיק את הכאב שנגרם בגלל הטראומה הרגשית.
כמובן שאוכל להיפגש ולעבוד איתו על מנת לאפשר לו לחזור ולגלות את עצמו מחדש , אך איני בטוח שזו הדרך מכיון שכאמור הבעיה נמצאת קרוב לוודאי בתחום הרגשי ולא בבעיית התפתחות .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל של תינוק
דורית דינור17/02/2010שלום דפי
אני מצטרפת למה שאיתן כותב. קרוב לודאי שהתינוק מרגיש את האוירה בבית ואת מה שקרה והוא עצמו נמצא באבל ובצער עמוק על המוות הפתאומי של אביו. הצעתי לכם, לך ולאחותך, היא שתהיו עם התינוק כמה שיותר, תחזיקו אותו על הידיים, תספרו לו מה קרה , למרות שיתכן שהוא עדיין לא מבין מילים ובעיקר אל תעזבו אותו. נשאלת השאלה האם פגישה איתי או עם איתן יכולה לעזור לכם. ייתכן שכן, כי זה יעצים את האפשרות שלכן לצאת מהאבל ולטפל שוב בתינוק, אולי לא ברורה לכם ונוכל יחד לבדוק למה הכוונה, איך לשחק איתו, להחזיק אותו ולעודד אותו. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דפי
דבורה19/02/2010שלום דפי,
לדעתי חשוב שתיקחו את התינוק למכון להתפתחות הילד הקרוב לכם. ייתכן שהמוות הפתאומי גרם לטראומה רגשית שמתבטאת באופן פיזי וייתכן שלא. במכון תוכלו לעבור בדיקה רפואית מקיפה עם רופא התפתחותי ,להבין האם מדובר בעיכוב התפתחותי ורק אז להחליט על סוג הטיפול המתאים. במידת הצורך תוכלו גם להתייעץ עם פסיכולוג ולהעניק לתינוק טיפול רגשי מקצועי מתאים וגם לקבל הדרכה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפי :בהמשך לעצה של דבורה
איתן לרנר19/02/2010דפי שלום שוב ,
אני רוצה להוסיף כי גם אם הטראומה הרגשית היא שגרמה לעצירה או שיש עיכוב שמקורו אחר, שיטת פלדנקרייז היא השיטה המתאימה ביותר לשינוי המצב כיוון שאחת היא מהו הרקע לבעיה , אנחנו עובדים בצורה המכוונת לגרות את מוח התינוק להמשך תהליך התפתחות תקין ואנשי פלדנקרייז הם המומחים בתחום תנועה והתפתחות חושית- מוטורית בינקות בילדות ובהמשך החיים.
ביקור במכון להתפתחות הילד יכול להיות רעיון טוב אבל לא חייבים לחכות עד לאיבחון וניתן לעזור לו כבר עכשיו.גם במקרה שהמקור הוא רגשי עבודה מוטורית - חושית בשיטתנו תעזור לו להתמודד עם התוכן הרגשי שהתעורר.
שבת שלום
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)