מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי צווארגלית28/02/2010
שלום, מזה כמה שנים אני כל הזמן חווה היתפסויות שרירים באזור הצוואר. הייתי רוצה לדעת האם לשיטת פלדנקרייז יש איזו השפעה מחזקת על האזור הזה שיכולה לסייע לי להיפתר מהמכה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז עוזר לכאבי צוואר ושרירים
דורית דינור28/02/2010שלום גלית. כאבי צוואר קשורים בדרך כלל לשרירים תפוסים או מוחזקים באזור הצוואר. זה נובע ממתח המצטבר באזור הצוואר. מתח זה איננו רצוני, אך ניתן ללמוד לשלוט בו ולהקטינו. בשיטת פלדנקרייז תלמדי לזהות את השרירים התפוסים, להרגיש אותם ולדעת מה לעשות כדי להרפות את החזקתם. זהו תהליך לימודי שבמהלכו תלמדי בקצב שלך איך להרפות את השרירים התפוסים, כאשר תרצי בכך. בדרך כלל השרירים נתפסים בגלל עומס רב על שרירי הצוואר והחוליות בצוואר ובגלל שמקומות אחרים בגב אינם נעים ואינם משתתפים במעמסה של היציבה. בשיטת פלדנקרייז, תלמדי לשתף בעומס וביציבה שרירים נוספים כמו שרירי הגב ובית החזה, כך שלא רק הצוואר יעשה את כל העבודה כפרייאר, אלא עמוד השדרה כולו. אני ממליצה לך לנסות, ההתנסות טובה יותר מכל המילים וההסברים. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב הוא איתות חשוב של הגוף
איתן לרנר28/02/2010שלום גלית ,
אני יודע כמה סבל יכול להיות כרוך בכאבים של שרירים נתפסים ובעיקר בצומת כה חשוב כמו הצוואר.
יחד עם זה הכאב הזה אינו בהכרח מלמד על בעיה בצוואר ויכול להיות בכלל חוסר שימוש מלא או מתח כפי שציינה דורית אבל בוודאי מתבטא או מתנקז לצוואר.
מוחנו וגופנו בנויים וערוכים לכך שנוסיף כל החיים ונשתמש בהם בצורות חדשות ושונות .כאשר אנחנו מפעילים את גופנו באותן דרכים מוכרות מוחנו ממשיך ומחזק את אותם ערוצי מידע עצביים כל הזמן ובהדרגה אנו הופכים פחות גמישים, נוקשים ומתוכננים. הביטוי יכול להיות של צוואר או גב תחתון תפוסים ,חוסר גמישות , שעמום ועוד ועוד.
מה שיפה וכל כך משמח הוא שבכל גיל ובכל מצב כמעט ניתן לשנות ולחזור לנוע ולחשוב כמו הילדים שהיינו-עם גמישות והנאה , ספונטניות יצירתית וכמובן .. עם פחות או בכלל ללא כאבים.
כמורה ללמידה ושינוי באמצעות תנועה(מה שנקרא שיטת פלדנקרייז)אני פוגש את הפלא הזה כל יום אצלי ואצל תלמידי מכל קשת הגילאים .
זהו תהליך מסקרן ומהנה ואני כמובן ממליץ לך למצוא מורה ולהתחיל אותו.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)