איטי מדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איטי מדי
    אביגיל
    16/05/2010

הייתי בשיעור פלדנקרייז בקאנטרי. כולם היו זקנים שם והאימון היה מאד איטי. אני רוצה להתנסות בשיטה אבל מחפשת משהו עם קצת יותר מרץ ופעילות. האם קיימים סוגים שונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איטי מדי

הוספת תגובה

• איטיות היא דרכו של המוח ללמוד

איתן לרנר
    16/05/2010

אביגיל שלום ,

האיטיות עליה את מדברת אינה קשורה לעובדה שהיו שם אנשים זקנים. האיטיות יחד עם עדינות התנועה , הקשבה לעצמך בזמן הפעולה , הוספת וריאציות תנועה כך שכל פעולה נלמדת מכיוונים שונים ואפשרויות שונות -כל אלה יחד עם עוד כמה עקרונות הם הדרכים בהם מוחנו לומד למידה עמוקה. למידה אורגנית המשנה את איכות חיינו ויוצרת מסלולים עצביים חדשים במערכת העצבים. התוצאה היא קלות תנועה , יציבה חופשית ומאורגנת היטב , מחשבה יצירתית ומשאבי אנרגיה המשתחררים לרשותך.
    כאשר את עובדת עם עקרונות אלו באמצעותם כולנו התפתחנו את מגלה שכל דבר שתרצי לעשות :ספורט , ריקוד , תנועה חופשית , מוסיקה וזימרה וכל פעילות אנושית אחרת , ייעשו בקלות ללא מאמצים ותשיגי אף הישגים גדולים יותר.
    מניסיון שלי ושל תלמידים רבים לאורך השנים אצלי ואצל כל אחד ממורי השיטה בארץ ובעולם - ההשקעה בלמידה של שיעורי השיטה מהנה ומתגמלת בכל הרמות .
    לאחר שסיפרתי את כל זה אני יכול להוסיף שחלק גדול מאוד משיעורי פלדנקרייז הם אתגר עצום מבחינה תנועתית ואינם קלים כלל וכלל.בעיניי תמיד יש בהם משהו מהפיצוח של חידה מורכבת , פאזל שחלקיו מתיישבים במהלך השיעור אלא שהחידה היא אנחנו והפתרונות לה מקנים תחושה אדירה של סיפוק.
    ייתכן שכדאי לך לחפש קבוצה שבה יש גם קצת צעירים אבל זה לא הכרחי כי ממילא את לומדת להקשיב לעצמך ואין בשיעורים השוואות ותחרות עם אחרים.
    את יכולה גם לבחון מספר מורים כי יש הבדלים גדולים בדרכי ההוראה - יחד עם זאת , כולם מלמדים על פי אותם עקרונות.

בברכה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרון האיטיות

דורית דינור
    16/05/2010

שלום רב לך אביגיל
    יש המון שיטות נמרצות עם הרבה כוח, מהירות ופעילות. שיטת פלדנקרייז היא אחת מיני רבות. מעניין שאת מתייחסת לאיטיות כאל בעיה ומעניין עוד יותר לחשוב מה מפריע לך באיטיות. האיטיות מאפשרת לך לשים לב למה שקורה ולא להתנועע בצורה מכאנית. אך, זה לוקח זמן להיות מסוגלת לשים לב ולהקשיב לעצמך. בקבוצות שלי יש הרבה צעירים שמתנסים בשיטה יחד עם מבוגרים. כל אחד ואחת עושית מה שהם מבינים ואף אחד לא משווה ולא מסתכל. אני אישית אוהבת את השילוב בין הדורות בפעילות המתאימה לכולנו, כי לכולנו יש שלד, שרירים ומוח. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה