מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחיה24/06/2010
שלום רב,
ביתי בת חודשיים ושבוע. בביקור שבוע שעבר בטיפת חלב הסבו את תשומת ליבי שיש לביתי העדפה לסובב את הראש לצד שמאל ואמרו לי לעבוד יותר על צד ימין בעזרת גירויים.
אכן השבוע בבית שמתי לב לעדפה זו ועשיתי כמה שינויים כמו הפיכת המיטה , הרמתה משני הצצדים , להחזיק אותו ב2 הצצדדים, לגרות אותה בצד ימין וכו.
קשה לה שאני לוקחת אותה בידים ומשעינה אותה על כתף ימין שלי , הראש שלה לא מופנת החוצה אלא פנימה , לפעמים היא מסכימה לישון עם נטיה לצד ימין ולפעמים באמצע היא מחליפה כיוון. שאני משחקת איתה קשה לי מאוד להסב את תשומת ליבה ושאני עוזרת לה בעדינות להסתכל עליי היא מתעצבנת. האם כדאי לקחת לרופא לאבחון האם לילדה יש טורטיקוליס או להמשיך לעבוד עוד קצת לפני להגיע למסקנה זו . באיזה גיל במידת הצורך ניתן להתחיל פיזיותרפיה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לטפל בהעדפה תנועתית
איתן לרנר24/06/2010טובה שלום
מצויין שאת מנסה לעבוד ולשפר את התנועה של ביתך.הגירויים לצד שני חשובים וכדאי להמשיך לחשוב על דרכים שונות לגרות אותה כמו למשל לשחק איתה עם חפצים כשהיא שוכבת על גבה בכיון הנוח לה בתחילה ואז בהדרגה להעביר חפצים מולה לכיוון השני.לעיתים מספיק להסתכל עליה ולנוע ללכיוון השני כאשר היא עוקבת אחר התנועה שלך.
יחד עם זאת כאשר ישנה העדפה שגורמת להפנות ראש לצד אחד לא מספיק ליצור גירויים כמו אלה שתיארת כיוון שמדובר בארגון של כל מערכת השלד והשרירים שגורם לה להפנות ראש לצד זה בלבד.
לשאלתך ,כדאי ללכת לרופא אך עם זאת אין צורך לחכות לאיבחון על מנת לעבוד ולשפר את התפקוד שלה כבר עכשיו וככל שתקדימי לעשות זאת זה יהיה יותר קל ומהיר. בגיל כ"כ צעיר לפעמים לא צריך יותר ממספר שיעורים מועט בשיטת פלדנקרייז על מנת לשפר את הארגון השרירי שלדי שלה ואת תפקודה התנועתי.שיטת פלדנקרייז היא השיטה המעמיקה והמתמחה ביותר כיום בנושא של התפתחות בכלל והתפתחות התנועה והתפקוד בפרט ולכן אני ממליץ לך ליצור קשר איתי או עם דורית (שנינו מורים ותיקים בתחום ומתמחים בעבודה עם תינוקות וילדים ) ולהיפגש על מנת לעזור לכן.
מניסיון שלי גם עם טורטיקוליס אצל ילדים את יכולה להיות מופתעת כמה מהר ניתן להיפטר מבעיות כאלה.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדפה לצד אחד אצל תינוקת
דורית דינור25/06/2010שלום טובה. ברצוני להוסיף משהו על תשובתו הממצה של איתן. העדפה לצד אחד מתבטאת בהפניית הראש לצד אחד. אך לעיתים מסתתרים מאחורי ההעדפה עוד כמה מרכיבים שאולי נעלמים מעינייך. בשלב זה של ראשית החיים חשובה היכולת הסימטרית להפנות את הראש לשני הצדדים בקלות. המגע בשיטת פלדנקרייז הוא עדין, נעשה בצורה משחקית וכולל גם חלקים אחרים של הגוף. תוכלי ללמוד כיצד לעבוד בעצמך עם התינוקת ולעזור לה להפנות את הראש לשני הצדדים. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)