מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגתרונית12/07/2010
שלום לכם,
בני בן 11.5 חודשים נולד בשבוע 41 בניתוח קיסרי. משקלו בלידה 3.755. עד גיל 3 חודשים לא היה בכלל על הבטן. ושכבר הבנתי שעשיתי טעות וניסיתי לשים אותו על הבטן... האוזנים לא עמדו בבכי.
בגיל 6 חודשים התהפך מהגב לבטן בגיל 8 חודשים התהפך מהבטן לצד - אבל עד עכשיו הוא ממש ממאיט לבצע את ההתהפכיות. בגיל 8.5 חודשים התחיל להתיישב קודם בעגלה אח"כ בטרמפוליה והיום הוא יושב ללא עזרה, אך יושב כמו "סבא" .
עד היום הוא לא מוכן לשכב על הבטן ובוכה... כשהוא כבר לא בוכה הוא זוחל מעט מאוד קדימה.. ומסתובב סביב צירו ..
הלכתי פעם (בגיל 5 חודשים)לפיזוטרפיה ואמרו שהכל בסדר. הבאתי מטפלת אישית (בגיל 11 חודש)- והרגשתי שהקטן ממש סובל.
האם יהיה בסדר? מה כדאי לי לעשות?
עוד פרטים: תומר מאוד עדין וגמיש כיום שוקל 9 קילו. יש לו שקע בבית החזה.
תודה רבההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
איתן לרנר12/07/2010שלום רונית
ראשית לא עשית כלל טעות שלא השכבת על הבטן, אם כבר עשית עבורו שירות מצויין כיון שהתהליך הטבעי הוא שאנחנו לומדים להתהפך בעצמנו מהגב לבטן ובחזרה ואילו השכבה על הבטן בגיל מוקדם מכריחה את התינוק להרים את הראש אך ללא הידע כיצד להרים ולארגן את בית החזה .אם הוא מתהפך קודם מהגב בעצמו ,בתהליך הלמידה הוא לומד להזדקף וכשיהיה על ביטנו יהיה לו קל .
מתיאורך קשה לי להבין אם יש בעיה אבל מהסיומת של דברייך אני תוהה האם אין לו טונוס שרירים נמוך שגורם לכל מה שתיארת בבעיות הזחילה .ילדים עם טונוס נמוך בהרבה מקרים הם בעלי מפרקים גמישים מידי ובשיטת פלדנקרייז אני עובד איתם ומאפשר להם להרגיש את הגב וכיצד לארגן את התנועה במרכז הגוף ולהמשיך להתפתח. במקרים רבים לא צריך מספר שיעורים גדול על מנת שיהיה שינוי ושיפור ממשיים בתנועה ובהתפתחות הילד.
אם בנך אינו זוחל כמעט קדימה וזה מה שאני מבין מדברייך, כדאי לפגוש אותו ולראות היכן נעוץ הקושי ולעזור לו.
את מוזמנת לפנות אליי או אל דורית , שנינו מתמחים בעבודה עם תינוקות עם עיכובים בהתפתחות ובתנועה
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
רונית18/07/2010שלום לכם,
מאז ששלחתי את ההודעה הבן שלי התחיל לזחול ולהתיישב שנמאס לו. הוא נעמד בכוחות עצמו בעזרת רהיטים וכו.. לא יאומן, איך הוא התפתח בכמה ימים...
תודה לכם על התשובות.
יש לי שאלה נוספת... בזמן שנת הלילה הבן שלי מתיישב וממצב זה של ישיבה הוא נרדם שראשו על המזרן בין רגליו.
האם זה מסוכן? מה אנייכולה לעשות כדי למנוע זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה והרדמות
איתן לרנר18/07/2010שלום רונית
אזיה יופי לשמוע .מדהים איך ההתפתחות שלנו עובדת. משהו מתבשל לאורך תקופה ארוכה ואז במה שנראה כמשהו פתאומי משהו משתנה באופן התפקוד שלנו בצורה הנראיתלעין.אני שמח בשבילך שבנך מתפתח במסלולו הטבעי.
לגבי הישיבה :לא יודע אם זה מסוכן , על פניו נראה לי שלא. האם יש מה לעשות עם זה ?השאלה אם צריך וזו החלטה אישית. בני נע בלילה וישן לעיתים עם החזה והראש על השטיח (הוא ישן על מזן על הרצפה )והאגן על המזרן.לאחר זמן מה אני מעביר אותו בעדינות לתנוחה מלאה על המזרן אבל מצאתי שאין לו שום בעיה גם להישאר כך.את יכולה לתמוך אולי באזור הבטן - חזה שלו כך שישען עליך ואם זה מדאיג אותך אז לשנות לאחר מכן את התנוחה.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקבל ייעוץ כדי לא לדאוג
דורית דינור12/07/2010שלום רונית יקרה. טוב שאת שואלת את כל השאלות האלו. כדי לענות לך, אני צריכה לראות את התינוק. כאשר אראה אותו, אוכל לתאר לפנייך את המצב ולהגיד מה אני מציעה. בינתיים, אני ממליצה לך לבוא לפגישה אחת לפחות, כדי שמישהו, כמוני או איתן, שעובדים עם תינוקות בשיטת פלדנקרייז יראה או תראה את התינוק שלך. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)