מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקריזשולה05/10/2010
האם התעמלות זו עדיפה על פילטאיס ויוגה .במאמר בריאות היתה כתבה של 2 נשים שקבלו שבץ כתוצאה מתנועות מסוימות בהתעמלויות אילו:למשל :כפיפות הרבה זמן עם הראש למטה או מתיחת צואר. אני בת 53 לא התעמלתי מספר שנים מה המלצתך?תודה עבור ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז - איך בוחרים מה לעשות
דורית דינור05/10/2010שלום אלה. את שואלת מה כדאי לעשות עם עצמך: פלדנקרייז, פילאטיס או יוגה. הדרך הטובה ביותר תהיה שתנסי כל אחד מהשיטות למשך פרק זמן מסוים ותחליטי מה הכי נעים, מועיל, מעניין לך. הסכנה לשבץ מכל אחת מהשיטות אינה מהותית. בכל מקרה, מה שתבחרי, הקשיבי לעצמך לפני הכל ותעשי רק מה שנעים, נוח וקל לך לעשות. תוכלי לקרוא בפורום זה כמה תגובות והסברים על מהותה של שיטת פלדנקרייז ומה הייחודיות שלה, לכל אחד וגם לך. שתהיה לך הרבה הנאה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקריז - תגובה
איתן לרנר05/10/2010שלום אלה
פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות כלל וכלל ואין לפיכך דימיון בינה לבין יוגה או פחלאטיס. זוהי שיטה מתוכללת ומקיפה ללמידה אורגנית ושיפור היכולת האנשוית לנוע ולתפקד.השיטה שלנו כל כך מעודנת וכרוכה בקשב לעצמך שאיני רואה סכנה לשבץ אלא כמובן אם יש לך מצב מיוחד שלא מאפשר תנועות מסוימות וזה כבר מצריך התייעצות עם רופא.
אני דווקא עובד עם פגועי מוח ושבץ ועוזר להם לשפר את התפקוד דבר שהוא חלק מהיכולת שהשיטה מלמדת.
בהצלחה ובהנאה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז פילאטיס ויוגה-התעמלות ???
כרמית07/12/2010פלדנקרייז היא אכן לא התעמלות מנסיוני בשיטה והיא דרך נפלאה בעיני.
פילאטיס אינני מכירה.
אולם להגיד על יוגה שזה התעמלות זה פשוט חוסר ידע מוחלט והטעייה של ממש.
אני נהנית לקרוא כאן בפורום ולהחכים אולם כשראיתי מה שכתבת כאן איתן, הייתי חייבת להעיר.
היוגה היא אחת משש האסכולות בהינדואיזם.
היוגה היא דרך חיים, מדע, פילוסופיה, תרגול גופני-רוחני שמשקף תרבות עתיקה ועשירה.
היוגה היא כבר בת אלפי שנים(!!!!!!!) והיתה לאורך ההיסטוריה נחלתם של "בודדים".
אותם בודדים העבירו את המוסרת היוגית ממורה לתלמיד לאורך דורות על גבי דורות.
במאה האחרונה חל שינוי ומספר זרמים של היוגה בהודו (תמיד היה את הזרם של הנזירים היוגים ושל הhouse holders כלומר אלו שהם בעלי משפחה והולכים בדרך היוגה) פתחו את היוגה לנחלת כלל החברה.
והשינוי יצר מצב שהיוגה הפכה מ"סוד" שאסור לדבר עליו עם "זרים" לנחלת הכלל.
והידע הזה כשהגיע למערב וגם בהודו עבר מטמורפוזה ונוצרו "זרמים" שונים וחדשים של יוגה. חלקם ואולי אף רבים מהם מהווים לעיתים "סתירה" למקור ואכן נותנים ליוגה תדמית של התעמלות. כמו כן לעיתים למתבונן מבחוץ ולמי שלא חווה מה זה יוגה זה נראה כמו התעמלות (איתן, האם ניסית אי פעם לתרגל יוגה באופן רציני?)
במקור היוגה "מטרתה" היא "השקטת תנודות התודעה" והחלק הפיזי של תרגול תנוחות היוגה (=אסנות) הינו רובד אחד בודד וישנם יוגים שאינם מתרגלים אסנות אפילו לא פעם אחת כל חייהם.
היוגה היא פילוסופיה עניפה רחבה מסועפת שמכילה בתוכה ידע על היבטים נרחבים בחיים. היוגה היא מקור לצמיחה והתפתחות שכל אדם יכול להנות מדרכה אפילו אם לא הגיע ל"מטרה" שכן גם על פי היוגה יש לתרגל באופן כזה שיש לתרגל מבלי ל"צפות לפרי הפעולה". הפרות של הפעולה יגיעו מעצמן...
חשוב להדגיש שכמו שיש מורים לפלדנקרייז שיעשו שרות רע לשם השיטה כך יש גם מורים רבים ליוגה.
החכמה למצוא את המורים שנאמנים ל"מקור" ומדברים אל האדם הספציפי ואל אישיותו וגופו. זה אמנם קשה למצוא, אין רבים כאלה ואפילו בהודו זה לא טרוויאלי למצוא.
אך היוגה עצמה היא לא התעמלות כלל וכלל. היא הרבה מעבר לתרגול הגופני. וגם התרגול הגופני בזרמים השומרים נאמנות למקור היוגה יש בהן חוכמה וידע נצבר של אלפי שנה. וכראיה שיטות תרגול רבות לרבות פילאטיס וכן כן גם פלדנקרייז שאבו השראה,ידע וגישה מהיוגה.
הפלדנקרייז היא שיטה מדהימה לדעתי למרות שהינה דרך חדשה לעומת היוגה.
אינני מורה לפלדנקרייז וגם לא ליוגה. אין שום סיבה לפסול או להכפיש דרך אחת כדי לפאר השניה. אני למשל נהנית משתיהן. ולאמר שהפלדנקרייז היא לא התעמלות ולכן לא דומה ליוגה זה ממש לירוק לבאר שאתה שותה ממנה. משה פלדנקרייז עצמו לא היה מתבטא כך בוודאי...
כרמית
חיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז פילאטיס ויוגה-התעמלות ??? - תגובה
איתן לרנר07/12/2010כרמית שלום
צר לי שנעלבת כל כך אך לי לא היתה כוונה להוריד מערך היוגה ובוודאי לא הכפשתי פסלתי אותה.
מה שעשיתי היה להגיב לדברי השואלת שקראה לשיטות אלה כולן התעמלות ולדבר על פלדנקרייז. ההבחנה שעשיתי היתה בין שיטה שבה הדגש אינו על עמל ותנועה כשלעצמה אלא על הדרך לשיפורה ושיפור התפקוד. אני מבין שאת נסערת אך אמירות כגון "יריקה לבאר ..." וגו' אינן מתאימות לשיח בפורום זה ובטח לא למה שאני אמרתי.
איני רואה במילה התעמלות מילת גנאי אלא תיאור עובדתי נייטראלי.
תודה על המידע אודות היוגה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז פילאטיס ויוגה-התעמ
כרמית07/12/2010איתן שלום
לא נעלבתי, ובטח שלא כל כך נעלבתי :)
אולם עליי להודות כי תגובתך מוזרה במקצת
אתה אומר שלא היתה לך כוונה להוריד או להכפיש או לפסול היוגה אך כשאתה כותב:
"פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות כלל וכלל ואין לפיכך דימיון בינה לבין יוגה או פחלאטיס"
להבנתי אתה אומר שפלדנקרייז אינה התעמלות ויוגה או פילאטיס הינם כן התעמלות.
אתה אומר: " איני רואה במילה התעמלות מילת גנאי אלא תיאור עובדתי נייטראלי."
אז התיאור העובדתי אינו ניטראלי ואף אינו נכון שכן היוגה אינה התעמלות. ולהגיד שאתה לא רואה בהתעמלות מילת גנאי זה מצחיק אחרי שכתבת :" פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות כלל וכלל"
כי כנראה יש לך בעיה שקוראים לפלדנקרייז התעמלות בזמן שהיא לא.
זה אמנם קטנוני לצטט אותך אך תגובתך התמיהה אותי לנוכח הסתירות.
בקיצור אני לא נעלבת כי אני נהנית כאמור משני העולמות.
נהנית מפלדנקרייז ומיוגה מזה שנים רבות.
לא רואה סתירה בין השניים אלא להיפך. הרבה קווים משותפים שתורמים להתפתחותי לאורך השנים.
הסיבה היחידה שהערתי כאן היא כדי שהקוראים בפורום (שגם אני נמנית עליהם ומפיקה הרבה הודות לך ודורית) לא יסיקו מסקנות נמהרות לנוכח הערתך ויוכלו כמוני להנות גם וגם...
ודרך אגב אינני מבינה למה אמירותיי לא מתאימות לפורום
אלא אם כן אתה כועס או נעלב...
אז אין בכוונתי לערער על סמכותך ומצטערת אם הנך מרגיש כך כאן אבל להביע את דעותיי בצורה ענינית נראה לי מתאים בפירוש.
שנראה את האור כל אחד בדרכו או בדרכיו הוא
חג אורים שמח
כרמית
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז פילאטיס ויוגה-התעמ - תגובה
איתן לרנר07/12/2010כרמית שלום
העובדה שפלדנקרייז אינה שיטת התעמלות ושאני טורח להדגיש זאת אינה מצביעה על דעתי על התעמלות ואינך יכולה לראות כאן שום יחס כזה אלא כזה שאת מייחסת לי. בוודאי שלא היתה כאן שום הכפשה של היוגה.
לגבי מה שכתבתי על מה שלא ראוי לדעתי להיות בפורום :אני מזמין דיונים עיניניים ומפרים אך אם תקראי את תגובתך שמסתיימת בנזיפה נוסח "לירוק מן הבאר שאני שותה ממנה.." ,כאן כבר גלשת למשהו לא עינייני ועם טון לא נעים שאני בהחלט מעדיף שישתמשו בו פחות בדיוני הפורום.אני מודה לך על תגובתך העיניינית והמחכימה בנושא היוגה ושוב מיצר על כך שהיוגה לא הוצגה כפי שאת מרגישה שהיא צריכה היתה להיות מוצגת ומזמין אותך להמשיך ליהנות מהפורום ולתרום מהידע שלך בנושאים השונים
חג שמח
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)