כאב לאחר שעור פלדנקרייז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב לאחר שעור פלדנקרייז
    גילה
    25/10/2010

שלום
    ישלי פריצת דיסק בL5S1 לאחר שעור פרטני הופיע לי כאב חזק האם מומלץ לי להמשיך או שזה מראה שגופי אינו יכול עדיין להתעמל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב לאחר שעור פלדנקרייז

הוספת תגובה

• כאב לאחר שעור פלדנקרייז - תגובה

איתן לרנר
    25/10/2010

שלום יעל

ככלל שיעורי פלדנקרייז פרטניים אינם אמורים לגרום כאב .המורה עובד בעדינות ובאיטיות מרובים על מנת לאפשר לך לחוש את עצמך ואופן התנועה ומציע הצעות תנועה חדשות.לעיתים אנשים חוזרים לאחר השיעור לפעולה הרגלית ז"א מתנועעים באופן בו הם רגילים ועל רקע האיכות החדשה שנרכשה בשיעור והתבנית השרירית -שלדית החדשה התנועה ההרגלית גורמת לכאב ונחווית באופן חד יותר.יתכן שזה המקרה.
    למעט מצבים נדירים מאוד אין מניעה לעשות שיעורים פרטניים וכדאי לשתף את המורה שעבד איתך בחוויתך ולהיות ערה בזמן השיעור לתחושות של אי נוחות ולו הקלה ביותר ולהעיר על כך בזמן אמת.יחד עם זאת כדאי לבדוק עם רופא האם יש הדרדרות במצב הדיסק הפרוץ.

בהצלחה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב לאחר שעור פלדנקרייז - תגובה

דורית דינור
    25/10/2010

שלום יעל. אני מסכימה עם מה שאיתן כותב. אני מכירה את המצב מחוויה של אנשים שהיו אצלי. לא תמיד יש לי הסבר לתופעה. אף אחד לא יודע בדיוק מה גורם לכאב, מלבד אם מושכים, לוחצים או דוחפים בכוח. זה לא קורה בשיעור פלדנקרייז. לעיתים, אדם מרגיש כל כך נוח עם עצמו אחרי שיעור ומרשה לעצמו לבדוק ולעשות תנועות שבעיני הן מוגזמות ובעיניו הן רגילות. הבדיקה הזאת עלולה ליצור הידרדרות. ייתכן שאת מודעת לכך וייתכן שעדיין לא. אני מניחה שהכאב שהיה לך אחרי השיעור הוא כאב מוכר לך ולא קרה בגלל השיעור. בכל מקרה כדאי לזכור ששיטת פלדנקרייז מתחילה תהליך ואינה מתפקדת כשיטה לשיכוך כאבים. לכן לא הייתי מחליטה על סמך מקרה כזה. יחד עם זאת, ייתכן שעליך להמתין עוד זמן מה אחרי תקופת כאבים חזקים. ההחלטה בידייך.
    בהצלחה ותרגישי טוב, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה