שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    19/12/2010

שלום , 2 שאלות בבקשה :

הקטנה שלי שבוע הבא בת 4 חודשים. היא מצליחה להרים מעט מאוד את הראש רק כשהיא תמכת במרפקים..היא לא מרימה מעבר לזה...אנחנו מתרגלות כבר זמן מה וזה השיפור היחידי כרגע.... האם מומלץ ךהגיע לרופא התפתחות לבדיקה??....

דבר נוסף , אני שרה לה ומדברת איתה הרבה..היא מגיבה בחיוכים רבים ותנועות גוף אך לא מקשקשת איתי בחזרה.... מהו הטווח שבו כבר התינוק אמור לקשקש בחזרה...?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האם צריך לתרגל ?

איתן לרנר
    19/12/2010

מירי שלום

משאלתך אני מבין שאת מתרגלת עם ביתך הרמת ראש ומכך אני מבין שהיא על הבטן כבר מגיל קטן. קשה לי להבין מדברייך למה את מתכוונת במילה תרגול.התפתחות התינוק כל עוד אין עיכוב שנובע מקשיים שונים, היא דבר טבעי ויותר מכך היא דבר שהתינוק חווה ולומד ללא צורך בתרגול.אני מניח שהקושי שלה בהרמת החזה (שהופכת את ההזדקפות לדבר קל ואת הרמת הראש לאפשרית ללא מאמץ) נובעת אולי מהשכבה מוקדמת על הבטן שמאתגרת אותה. מה קורה כאשר היא על גבה? האם היא מקשיתה את הגב?האם היא מתגלגלת ומתהפכת אל הבטן בקלות ובחזרה?אם התשובה לכך היא שלילית הייתי משכיב אותה על הגב ומאפשר לה לחפש את דרכה אל הבטן לבד.הרמת הראש והחזה יבואו הרבה יותר בקלות לאחר מכן.
    קשה לי לראות את התמונה כוללת מתיאור מילולי ועל מנת לענות לך יותר אם יש בעיה ולעזור לשנות במידת הצורך אצטרך לראות אתכן בפגישה אישית.
    באשר להתפתחות הקשר והשפה,נשמע מדברייך שהיא תינוקת בריאה ומתקשרת ויש להניח שהקשקושים יגיעו בזמנם.

בברכה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לתרגל תינוקות

דורית דינור
    21/12/2010

שלום מירי
    שאלתך מראה על מעורבות עמוקה וחיובית שלך בהתפתחות התינוקת שלך. השאלה שלך, היא שאלה מרכזית בתקופה של הבת שלך. איך והאם לתרגל?
    ברור כי הרמת הראש בשכיבה על הבטן היא חלק ממערך התפתחותי מורכב שכולל את אירגון כל הגב, האגן, הרגליים, היכולת להישען ואת העניין הגובר בסביבה. אי אפשר לתת לך תשובה ברורה מה כדאי לעשות, אלא רק לאחר שרואים את התינוקת ואותך. יש משחקים שאפשר וכדאי לשחק איתה, לא הייתי קוראת לזה תרגול. בין המשחקים, צרי איתה קשר עין מקרוב ככל האפשר ומה שיותר, צרי איתה מגע בכל חלקי גופה, ככל האפשר יותר, גם בלי בגדים. אם תרצי לקבל הדגמה, או לקבל הדרכה מעבר לכך, את מוזמנת לקבוע מפגש. ייתכן שמפגש אחד כבר ייתן לך מידע על מה להסתכל, איך ליצור גירוי בעדינות, בלי התערבות, בתהליך המופלא של התפתחות התינוקת.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה