שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רינת
    27/01/2011

שלום,
    ביתי בת 5 חד', ועדיין לא מתהפכת, מהגב לבטן / מהבטן לגב.

היא לא אוהבת להיות הרבה זמן על הבטן, למרות שהיא מרימה יפה את הראש, והידיים מושטות קדימה ואפילו נעזרת בהם כדי להתרומם. אך כשאני מנסה לגרות אותה להתהפך מהצד לכיוון הבטן, היא כמעט תמיד מעדיפה לחזור לשכיבה על הגב.
    יש לי חברות עם ילדים בני אותו גיל והם כבר התהפכו, או עשיו ניסיון להתהפך.
    האם זה ישפיע על ההתפתחות בכיוון הזחילה?
    חשוב לציין שהיא כבר יושבת. היא תמיד כשמניחים אותה על הטרמפולינה מנסה להתיישב. ועל הספה היא מתיישבת יפה ומחזיקה את עצמה אפילו ללא תמיכה מאחור. (כמובן שאני מקיפה אותה שלא יקרה כלום חס וחלילה..) האם יש מקום לדאגה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אל תושיבי אותה טרם זמנה

דורית דינור
    27/01/2011

שלום רינת. אין שום בעיה הזה שביתך לא מתהפכת עדיין. כל השוואה בין תינוקות עלולה לגרום לעגמת נפש ולכן איננה מומלצת כלל. ישנם הורים שאצה להם הדרך וחבל. לכל תינוקת יש קצב התפתחות משל עצמה וכדאי לכבד אותו. את מתארת את שכיבתה על הבטן עם ידיים מושטות קדימה, האם היא נשענת על המרפקים, כשהמרפקים נמצאים מתחת לכתפיים? זו צורת הישענות הנותנת תמיכה נוחה. הושטת הידיים קדימה, לא תומכת כל כך. את מוזמנת לנסות בעצמך. כאשר יהיה לתינוקת שלך נוח לשכב על הבטן, היא תמצא את הדרך לשם בעצמה. תנו לה זמן, היא יכולה להגיע לכך בעצמה. הזחילה היא שלב התפתחותי המופיע בדרך כלל אחרי התהפכות. בכל מקרה, כדאי לא לדלג על אף שלב. הדבר המדאיג ביותר הוא נושא הישיבה. כל תינוקת צריכה להגיע למצב ישיבה בעצמה ולא כי מושיבים אותה. זה קשור ביכולת של הגב, של עמוד השדרה לתמוך במצב הזה. לתינוקת שלך עדיין אין יכולת כזאת, כי היא לא עברה את השלבים שלפני ישיבה. לכן, המלצתי החמה ביותר, בלי קשר לכל מה שתעשי או לא, בנוגע לשיעורי פלדנקרייז, היא אל תושיבי אותה לפני הזמן, או לפני שהיא עצמה מתישבת. את מוזמנת להתייעץ ככל הצורך, איתי או עם איתן. בברכה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

איתן לרנר
    03/02/2011

שלום רינת
    בהמשך לדברייה של דורית, אני גם לא הייתי משכיב אותה על הבטן כלל כיוון שברור מתיאורך שאינה יודעת לעשות זאת בעצמה.כלומר היא לא מתהפכת מהגב לבטן שזו הדרך הנכונה והעדיפה.
    העצה הכי טובה היא להניח לה להתפתח והיא תעשה זאת בעצמה.התערבות של מבוגר צריכה להיעשות רק אם יש בעיה וגם אז כדאי לדעת מה עושים על מנת לעזור לה. .
    לגבי ישיבה:היא אינה מוכנה לכך בשלב זה וזה מצב שמאתגר אותה שלא לצורך בצורה שיכולה להפריע לה בעתיד בהמשך התפתחותה. אם היא כבר מתיישבת בעצמה כיון שהושיבו אותה בעבר והיא הסתגלה לתנוחה זו, אני מניח שהיא הסתגלה לא בצורה אידיאלית ואז כדאי שיראה אותה מורה לפלדנקרייז שעובד עם תינוקות וילדים .

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה