פילאטיס או פלנדקרייז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פילאטיס או פלנדקרייז
    טניה
    07/03/2011

היי, אני בת 30 ויש לי כאבי גב מאז שעברתי דירה והתכופפתי המון פעמים להרים/לארוז וכולי. זה היה לפני שבועיים בערך. הכאבים הם בגב התחתון וזה משהו שקורה לי בפעם הראשונה. רציתי לשאול מה הפעילות המתאימה במקרה הזה, פלדנקרייז או פילאטיס. אמרו לי שמומלץ לעשות פלדנקרייז אבל לזו שהביאה את הפילאטיס לארץ, דליה מנטבר, יש סניף מתחת לבית שלי...

אז מה עדיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פילאטיס או פלנדקרייז

הוספת תגובה

• שני דברים שונים לחלוטין

איתן לרנר
    07/03/2011

טניה שלום

פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות או תנועה אלא שיטה להגברת המודעות החושית-תנועתית ושיפור היכולת האישית .מכיון שכך היא אינה מתחרה בשיטות כמו כמו יוגה פילאטיס או שיטות אחרות.
    השיטה היא כלי להתבוננות בתהליכי הלמידה באמצעות תנועה. ככזו המיקוד בה הוא על עבודה קשובה ועדינה עם עצמך והפנית הקשב ל"איך" ולא ל"מה" , לתהליכים ושאלת שאלות ולא לתשובות מוחלטות מראש.
    הרבה בעיות המתבטאות בין השאר בכאבים ומגבלות נפתרות בעבודה בשיטה זו.הצעתי לך היא פשוט לנסות תקופה מסויימת להתאמן בשיטה ולבחון בעצמך כיצד את מרגישה.
    לתלמידי אני תמיד אומר שפלדנקרייז תלמד אותך כיצד לעשות פילאטס או התעמלות או כל דבר אחר שאת מעוניינת בו בקלות רבה יותר וללא פציעות ופגיעות.

בהצלחה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטניה -איפה מוצאים מורים לפלדנקרייז

איתן לרנר
    17/03/2011

מורים מוסמכים לפלדנקרייז ניתן לחפש ולמצוא באינטרנט ולא רק באגודת המורים המוסמכים.יש לדעת כי לא כל המורים המוסמכים משלמים דמי חבר ולכן לא כולם חברים באגודה.

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאי גם פלדנקרייז מתחת לבית שלך

דורית דינור
    08/03/2011

שלום טניה
    נכון שהנוחיות חשובה מאוד וסטודיו לפילאטיס מתחת לבית מפתה מאוד. בכל מקרה את מוזמנת להתנסות גם בפילאטיס. יש אנשים שזה עזר להם, יש אחרים שלא ויש כאלו שהזיק. שיטת פלדנקרייז לא יכולה להזיק לך. בשיטת פלדנקרייז תלמדי איך להתכופף ואיך להרים משא כבד, בלי לאמץ את הגב התחתון בלבד, אלא על ידי חלוקת המאמץ על חלקים רבים של עצמך. כך, לא יהיה לך כאב בעקבות מעבר דירה. כמו כן, תלמדי להקשיב ולהרגיש את עצמך, כל שתוכלי להימנע מכאבים עוד לפני שהם מגיעים לשיאם. אני בטוחה כי תמצאי מורה לפלדנקרייז קרוב לביתך. תוכלי לחפש באתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז, מורה ליד ביתך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה