מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פילאטיס או פלנדקרייזטניה07/03/2011
היי, אני בת 30 ויש לי כאבי גב מאז שעברתי דירה והתכופפתי המון פעמים להרים/לארוז וכולי. זה היה לפני שבועיים בערך. הכאבים הם בגב התחתון וזה משהו שקורה לי בפעם הראשונה. רציתי לשאול מה הפעילות המתאימה במקרה הזה, פלדנקרייז או פילאטיס. אמרו לי שמומלץ לעשות פלדנקרייז אבל לזו שהביאה את הפילאטיס לארץ, דליה מנטבר, יש סניף מתחת לבית שלי...
אז מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני דברים שונים לחלוטין
איתן לרנר07/03/2011טניה שלום
פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות או תנועה אלא שיטה להגברת המודעות החושית-תנועתית ושיפור היכולת האישית .מכיון שכך היא אינה מתחרה בשיטות כמו כמו יוגה פילאטיס או שיטות אחרות.
השיטה היא כלי להתבוננות בתהליכי הלמידה באמצעות תנועה. ככזו המיקוד בה הוא על עבודה קשובה ועדינה עם עצמך והפנית הקשב ל"איך" ולא ל"מה" , לתהליכים ושאלת שאלות ולא לתשובות מוחלטות מראש.
הרבה בעיות המתבטאות בין השאר בכאבים ומגבלות נפתרות בעבודה בשיטה זו.הצעתי לך היא פשוט לנסות תקופה מסויימת להתאמן בשיטה ולבחון בעצמך כיצד את מרגישה.
לתלמידי אני תמיד אומר שפלדנקרייז תלמד אותך כיצד לעשות פילאטס או התעמלות או כל דבר אחר שאת מעוניינת בו בקלות רבה יותר וללא פציעות ופגיעות.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטניה -איפה מוצאים מורים לפלדנקרייז
איתן לרנר17/03/2011מורים מוסמכים לפלדנקרייז ניתן לחפש ולמצוא באינטרנט ולא רק באגודת המורים המוסמכים.יש לדעת כי לא כל המורים המוסמכים משלמים דמי חבר ולכן לא כולם חברים באגודה.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאי גם פלדנקרייז מתחת לבית שלך
דורית דינור08/03/2011שלום טניה
נכון שהנוחיות חשובה מאוד וסטודיו לפילאטיס מתחת לבית מפתה מאוד. בכל מקרה את מוזמנת להתנסות גם בפילאטיס. יש אנשים שזה עזר להם, יש אחרים שלא ויש כאלו שהזיק. שיטת פלדנקרייז לא יכולה להזיק לך. בשיטת פלדנקרייז תלמדי איך להתכופף ואיך להרים משא כבד, בלי לאמץ את הגב התחתון בלבד, אלא על ידי חלוקת המאמץ על חלקים רבים של עצמך. כך, לא יהיה לך כאב בעקבות מעבר דירה. כמו כן, תלמדי להקשיב ולהרגיש את עצמך, כל שתוכלי להימנע מכאבים עוד לפני שהם מגיעים לשיאם. אני בטוחה כי תמצאי מורה לפלדנקרייז קרוב לביתך. תוכלי לחפש באתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז, מורה ליד ביתך. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)