מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קורסי מוריםזה אני18/06/2011
שבוע טוב,
אני מתאמן מזה שלוש שנים בפלדנקרייז. מאוד מתחבר וממש מאוהב.
יש לי בעיה / מחלה כרונית שאני גורר איתי.
רציתי ללמוד לקורס מורים בשיטת פלדנקרייז והאמת בעיקר בעיקר בשביל עצמי על מנת ללמוד עוד מהשיטה הקסומה הזאת וגם כי זה עוזר לי בהתמודדות. כרגע עובד במשרה מלאה ולא חושב על לטפל כרגע או ללמד (אולי בפנסיה עוד שנים רבות).
האם יש כיום קורסי מורים בשיטת פלדנקרייז אשר הם לימודי ערב או יום ו' ואשר לא מצריכים לקבל אישור להחסיר יום באמצע שבוע מהעבודה (אישור שכנראה לא ינתן ) ?
שאלה נוספת עבור ידע כללי : לאלה שיודעים שיטת מחשבת הגוף דומה לשיטת פלדנקרייז / במה היא שונה כי לא מצאתי סרטונים ברשת על השיטה ומעניין אותי לדעת.
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסי מורים, פלדנקרייז ומחשבת הגוף.
איתן לרנר19/06/2011שלום שוש,
קורס מורים אצל מורה טוב ומעניין יכול להיות מתנה אמיתית לחיים שלמים ואני מאמין שתהני מאוד.
בקורס המורים שאני עברתי למדו אנשים שמראש לא ביקשו להיות מורים אלא חיפשו להעשיר את החוויה האישית, ללמוד כיצד ללמוד ולתמוך במקצועות שלהם(ריקוד,פסיכולוגיה, מוסיקה ועוד) מכיוון נוסף. אני למדתי בקורס בן ארבע שנים במהלכן 40 יום בשנה היינו צריכים לקחת חופש מהעבודה. זה היה שווה כל רגע בשבילי.
אין לי מושג האם יש קורסים בימי ו' או בערב אבל כדאי לך לפנות אולי לרות בר (חפשי באינטרנט או באגודת המורים) שמעבירה קורסים של יום בשבוע על פני תקופה.
באשר למחשבת הגוף. בעקבות כתבה שקראתי על השיטה ומייסדתה בעיתון הארץ התחלתי לקרוא את הספר ולעשות שיעורים ביתיים עם הדיסק המצורף. גיליתי שאין דימיון אמיתי בין שיטת פלדנקרייז ושיטת מחשבת הגוף .
שיטת פלדנקרייז מאפשרת לאדם לגלות לבדו מה נכון לו ולצמצם את הפער בין תחושותיו ודימויו העצמי התנועתי, לבין המציאות האובייקטיבית ועוסקת בשיפור המודעות שלו לעצמו,ובשיפור היכולת שלו ללמוד ולהתפתח.
הרושם שאני קיבלתי מקריאה ואחר כך מהשיעורים עצמם היה של שיעורי התעמלות עם דגש מאוד ברור על איך ומה לעשות בכל תרגיל .לא ראיתי תהליך של גילוי עצמי המאפשר לי את החופש לחוות ולחפש בעצמי את דרכי בתוך האילוצים של התהליך.דבר שמאוד נוכח בשיטת פלדנקרייז ומהווה למעשה את המרכז שלה.
כאשר מודעותו של האדם לקויה ודימויו העצמי אינו מלא ובהיר,תהליך המנחה אותו לברר לעצמו כיצד לארגן את תנועותיו ואת עצמו תוך חיפוש הנוחות שלו וכיצד לעבור בהדרגה מהמוכר לו לחדש וללא מוכר הוא תהליך שמאפשר לספונטניות וחופש בחירה אמיתיים לצמוח בנו וזה בעיניי קסום.
בהנאה רבה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקסימה
זה אני20/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקסימה - תגובה
איתן לרנר20/06/2011בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורסי מורים - מה האפשרויות
דורית דינור20/06/2011שלום שוש
מתוכנן להיפתח באוקטובר קורס למורים בוינגייט שיתקיים בימי רביעי אחרי הצהרים. אולי תיצרי קשר איתם. הקורס של רותי בר מתקיים בימי רביעי בבוקר, יום בשבוע.
כשהתחלתי ללמוד בקורס למורי פלדנקרייז, לא ידעתי איך זה יסתדר עם העבודה שלי.
עם הזמן, השכנוע הפנימי שלי, הוא שעזר לי לבקש את ימי ההיעדרות שהיו נחוצים לי. וגם לקבלם בלי לאבד את מקום עבודתי. אני מבינה שאת אוהבת את השיטה ולכן אני במיוחד ממליצה לך ללמוד אותה לעומק. לגבי מחשבת הגוף, אני יודעת רק מעט, כי, מקורה בשיטת פלדנקרייז ויש בה יותר קשיחות ופחות הקשבה לעצמך. אני מאחלת לך בהצלחה רבה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
זה אני23/06/2011תודה רבה לתשובתך. טוב לדעת שיש כמה אפשרויות על אף שכרגיל בארצנו האהובה יש מרחב אפשרויות גדול במרכז הארץ ולא בפריפריה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)