מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוי שמופיע ונעלם אצל תינוקתשחר25/03/2011
שלום
לתינוקת בת 9 חודשים מופיע מתאמול גירוי שמופיע ונעלם באיזור הפנים
הגירוי נראה בתחילה כמו עקיצה ומתפתח לגירוי מחוספס אשר יותר נראה כמו כוייה
לאחר זמן מסויים הגירוי נעלם ומופיע שוב במקומות שונים בפנים.
האם זוהי תופעה שמזוהה כאלרגיה ?
כיצד לטפל בזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי שמופיע ונעלם אצל תינוקת - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי26/03/2011שלום שחר,
יתכן וזה אלרגיה או סרפדת.
האם היא מקבלת תרופות ו\או מזון חדש,
יתכן ומדובר בפריחה וירלית או סרפדת. האם יש חום גבוה?
גשי לרופא ילדים לבדיקה ובהמשך לאלרגולוג אם זה לא יחלוף תוך שבוע-שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאול25/03/2011
הייתי לפני כמה זמן אצל מומחה לאלרגיה בצבא והוא הביא לי כדורי loratadine
ותרסיס לאף פליקסונז בגלל נזלת אלרגית כנראה.
בבדיקה רשום לי גרון אודם שקדים מוגדלים עם הפרשה סרוזית ובלוטות לימפה תתלסתיות מוגדלות.
זה ברור לי שזאת תופעה של אלרגיה אבל יכול להיות שבגלל זה אני סובל מטעם רע וריח מהפה?
והכדורים והתרסיס לא עוזרים לי בכלל אני משתמש בהם כבר קרוב ל3 חודשים... מה עוד אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי26/03/2011שלום רב,
גרון אדום, שקדים מוגדלים וריח רע מהפה - אלא תופעות שקשר שלהם לאלרגיה לא חד משמעי,
תפנה לאלרגולוג שיעזור לך להבדיל בין תופעות אלרגיות ולאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ונזלתיאיר24/03/2011
שלום,
בשנים האחרונות אני סובל מליחה כל היום (מן גוש כזה שאני מרגיש בגרון, שכל הזמן גורם לי לירוק אותו).
ובשנתיים האחרונות אני סובל מנזלת שלא נגמרת..
אף פעם לא סבלתי מנזלת (רק מדי פעם בימים קרים).. אבל פתאום, יום אחד לפני שנתיים, התחילה לי נזלת שלא נגמרת מאז..
הייתי כמובן אצל רופא משפחה.. ניסיתי את כל סוגי הטיפות והכדורים.. לא עזר.
לאחר מכן פניתי לרופא אף אוזן גרון.. נתן לי כדורי אריוס+ תרסיס לאף אבאמיס.. והפנה אותי לאלרגולוג.
הכדורים והתרסיס עזרו להרגיע את הנזלת.. והאלרגולוג עשה לי טסטים ונמצא שאני אלרגי לפריחת עשבים, לענה, כותלית יהודה, דשא, עץ פקאן, חתולים.
אבחנות: FILL OUT FOMRS
RHINITIS CHRONIC
Allergic Rhinitis and Conjunctivitis
SEASONAL ALLERGIC RHINITIS
בחודשי הקיץ הנזלת פסקה.. אך מאוקטובר זה שוב בלי הפסקה.
ברגע שאני לוקח אריוס זה מפחית את הנזלת ב90%.
ליחה תמיד יש.. כל היום.
השאלה שלי - מה ניתן לעשות כדי להפסיק את הנזלת? האם יש טיפול לזה?
הבנתי שיש חיסונים או משהו..
ולגבי הליחה- זה גם כתוצאה מאלרגיה?
* הייתי אצל רופא ריאות- הכל נמצא תקין
* הייתי שוב אתמול אצל רופא אף אוזן גרון - הכל נמצא תקין
* אני בן 22, לא מעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: אין לי חתולים בבית..
יאיר24/03/2011ולא נמצא עם חתולים במגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה ונזלת - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי26/03/2011שלום יאיר,
טיפול חיסוני יכול להתאים לך בהחלט, זה טיפול שבונה חסינות כלפי האלרגנים שאתה רגיש אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ליודתיתה24/03/2011
לפני 7 חודשים עשיתי בדיקתCT לבטן ולפנים עם שתיה והזרקה של חומר ניגוד.
באותו ערב החל לי גרד חזק ואודם בידיים ולאחר מקלחת הרגשתי שריפה קשה בפנים. סבלתי במשך מס' חודשים מהתקפים של תחושה קשה של שריפה בפנים. הם נעשו אדומות ומקומטות. כעת, אין לי את התקפי השריפה אבל יש לי משהו אחר- כל הפנים שלי נהיו מלאות כתמים שחורים שנראה כמו פיגמנטציה. הם מגרדות מאוד ומעקצצות, יבשות באופן קיצוני.
מה עלי לעשות כדי לטפל בזה ומדוע הכתמים השחורים? האם זה כתוצאה ממכת החום שהפנים ספגו? האם זה יעבור מתי שהוא?
אודה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ליוד - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/03/2011שלום תיתה,
הקשר להזרקת יוד אינו ברור, עבר הרבה זמן מאז, תגובה "אלרגית" ליוד מסתיימת אחרי מספר ימים. במקרים נדירים יוד גורם לדלקת של בלוטת מגן או בלוטות רוק וכאבים בצוואר.
כנראה תופעות שלך לא קשורות ליוד. אולי אלרגיה אחרת, אלרגיה במגע לקרמים, סבון, בושם, אלרגנים נשאפים.
נתין לבדוק אצל אלרגולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה שוק אלרגי ?ירדנה24/03/2011
לאחרונה אני סובלת מירידות בלחץ הדם חולשה.בפתאומיות האם זהו שוק אלרגי ?
..ברקע סובלת מחרדות.
.ואלרגיות בעור ובדרכי הנשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה שוק אלרגי ? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/03/2011שלום ירדנה,
גם אלרגיה באה בחשבון במיוחד אם זה קורה אחרי מאכל מסוים או תרופה ומלווה בקשי נשימה או פריחה וכאב בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבר24/03/2011
האם נטילת פרופיטן ודתאמיצין יכולה להשפיע על תוצאות טסטים לאלרגיה(לילד בן 3)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/03/2011פרופיטן כן משפיע, לא לקחת 2-3 ימים לפני הטסטים, דתאמיצין (בעיניים) לא ישפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למשהו לא ידועאור23/03/2011
בני סובל מאטופיק דרמטיטיס מטופל דרך הומופאטיה ,אולם הפנים שלו והעורף ממש מגרדים לו,הוא ממש לא שקט וסובל המשחה שקיבלתי היא -weleda heilsa והיא לשורש כף היד שהיא פצועה .ולפנים אני מורחת לו אין סוף -דרמקול.
נתתי לו 4 ימים פנסטיל טיפות אבל אין החלמה או שיפור ממש....
אנא עיזרו לי מה אעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למשהו לא ידוע - תגובה
ד``ר בן רנר24/03/2011שלום.אטופיק דרמטיטיס לא מטופלת בשום פנים ואופן בהומאוןפטיה ולא בשום דרך אלטרנטיבית.גש לטיפול במרפאה אלרגית המתמחה בכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאבקמיטל23/03/2011
שלום,
שמתי לב שברגע שאני נחשפת לאבק כואב לי הראש בצד ימין המלווה בכאבי צוואר וכתפיים...
וכשאני לקראת מחזור הראש כואב בצד שמאל....
האם יש קשר?
כיצד אני אמורה לטפל בכאבי הראש הללו?
והאם טיפול בכדור משכך כאבים יעיל לאורך זמן או שהגוף מתרגל לכדור ואז הוא לא משפיע ?
בתודה רבה,
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק - תגובה
ד``ר בן רנר24/03/2011שלום
אין לתלונות שלך לצערי קשר לאלרגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למוצרי חלבנעמה23/03/2011
יש לי ילדה בת תשעה וחצי חודשים בגיל חודשים נתתי לה מטרנה והיא היתה מקיאה הרופא המטפל המליץ לי לעבור לנוטרמיגן והכל היה בסדר.
בגיל תשעה חודשים התחלתי להביא לה טעימות של מוצרי חלב אחרי כל טעימה יש לה פריחה מסביב לפה. השבוע היא אכלה חצי מעדן גמדים בטעם בננה היא הקיאה האם ייתכן שהיא אלרגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למוצרי חלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי23/03/2011שלום נעמה.
כן יתכן שתינוקת אלרגית לחלבון חלב פרה,
מומלץ לפנות לבירור אלרגולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגית לאבקדנה21/03/2011
שלום..
לי יש אלרגיב לאבק מגיל קטן בעבר קיבלתי כל מני תכשירים שעזרו לי לתקופה קצרה רק אחרי זמן הרופא היה מחליף לי לתרופה אחרת כפי שאני זוכרת הטיפול היה תרסיס דרך האף .. עכשיו ולאחר שעברו יותר מעשר שנים" שבהן לא קיבלתח שום תרופה לטיפול באלרגיה " אני מעוניינת לטפל בבעיה הזו כי זה התחיל להפריע לי שרוב הזמן יש לי נזילה קלה באף .. וגם נשימה דרך הפה וכמעט לא מריחה .. היום אני אמא לתינוק בן חודשים ורוצה טיפול לטווח ארוך וגם שיתאים לי כאמא מניקה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגית לאבק - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי22/03/2011שלום דנה,
כדאי לשקול לקבל טיפול חיסוני שזה טיפול שבונה עמידות\חסינות לקרדית אבק בית ועוד אלרגנים. מותר לנשים מניקות.
זה הזמן לפנות לאלרגולוג ולקבל יעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיותרונה21/03/2011
שבוע שעבר היו לי מספר ימים עם אלרגיות וגרודים בגוף. לקחתי טלפסט ואהיסטון. מאז יש לי נפיחות בתוך הגרון (בשקדים?!) ונורא כואב לבלוע. מה ניתן לעשות? זו תופעה מוכרת של האלרגיה? לחכות שיעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ירדנה22/03/2011גם אני סובלת מאלרגיות וגירודים בלתי פוסקים אבל אני נורא רגישה לתופעות לוואי של הטלפסט איך שאני לוקחת טלפסט 180 מ"ג יש לי לחץ בחזה וקשיי נשימה התרופה משפיעה עליי חזק..אבל אחרי שהתופעות לוואי עוברות האפקט של התרופה טלפסט פשוט מדהים לא היה לי אלרגיות והכל נעלם במשך שנתיים והיה לי שקט .כיום האלרגיות חוזרות ואני לא מוצאת תרופה שתתאים לי .אפילו הלורטאדין לא עוזר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי22/03/2011שלום רונית,
כאב בגרון זאת לא תופעה אלרגית מובהקת.
כדאי להראות גרון לאלרגולוג או רופא משפחה. האם זה דלקת גרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טפליצקי
רונה22/03/2011ד"ר טפליצקי תודה על התשובה.
הייתי אצל רופאת משפחה אך היא אמרה שזה בעקבות האלרגיה ועלי לפנות לרופא האלרגיה שמטפל בי על מנת שיאזן אותי תרופתית, אך התורים במרפאת אלרגיה כ"כ רחוקים (בעוד חודש רק יש תור...) מה אעשה עד אז? יש פתרון זמני אולי עד שאזכה לראות רופא אלרגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טפליצקי - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי23/03/2011רונית, האם את מטופלת אצלי? אם כן, אשמח לקבל אותך בהקדם. פשות תתקשרי או תבואי ביום מרפאתי ואקבל אותך ללא תור.
ככל הנראה תזדקקי לתרופה נוספת נגד אלרגיה או תרופה נגד כאב גרון,
או תפני פעם נוספת לרופאת משפחה לבקש פתרון זמני.
בינתיים להקלה מהירה תקחי תרופה נגד כאבים או כדורי מציצה להקלת כאב גרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טפליצקי המשך
רונה23/03/2011אינני מטופלת שלך לצערי (מהאתר נראה כי אתה נותן תשובות מקצועיות וממוקדות).
האם ניתן להגיע אליך? (גרה בכפ"ס) אפילו רק לבדיקה מזורזת? (האלרגיה כבר מאובחנת...) הסבל מהמצב הוא נוראי.. אנא עזור לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טפליצקי המשך - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/03/2011שלום רונית,
תוכלי להגיע אלי מחר ביום שישי בצהריים בין שעה 12 ל 2 PM. למערב ראשל"צ רחוב היקב 10, שכונת כרמים, טל 03-9623682
או לנתניה ביום א' 09-8623331.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיות - תגובה
ד``ר בן רנר24/03/2011שלום קשיי בליעה אינם בהכרח בעיה אלרגית גשי לאאג להבדק ואם לא ימצא דבר לאלרגולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהיאנה21/03/2011
כבר יומיים אני סובלת מקשיי נשימה לא נעימים הלשון שלי נפוחה.יש לי צפצופים אני בת 21 וסובלת מאלרגיות בעור ובנשימה.טלפסט חזק לי לורטדין מרדים אותי והמשאף ונטולין לא עוזר לי ..אפשר לחלק את הטלפסט ולהוריד את המינון ?מ180 מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי22/03/2011שלום יאנה,
אפשר לחלק את טלפסט.
ניסית אריוס? קלרינז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי נשימה המשך.
ירדנה23/03/2011ניסיתי לורטאדין שזה דומה לאריוס וזה הרדים אותי
ולורתרים.
טלפסט 180 היא התרופה שעשתה לי הכי טוב לאלרגיות חוץ מהתופעות לוואי הקשות שלה.שהן דפיקות לב ודופק מהיר.ממינון של 180 ?
לכמה אפשר לחלק בכדי להוריד את המינון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה באיזור מפשעהעינת21/03/2011
אובחן בטסטים עם המדבקות אלרגיה לניקל ולטרומיסל. גרוד נוראי במפשעה אולי מכפתורים, אבזמים ולאחרונה התווסף באיזור קבוע בעפעפיים ובלחי ימין למטה לסרוגין מגרד מאד. האם מכירים משחה הומופטית? כי המשחות שרופאי העור מציעים מסייעים במקצת וזה כל הזמן חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה באיזור מפשעה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי22/03/2011שלום עינת,
לפעמים לא קל להשתלט על אלרגיה לניקל, במיוחד אם זאת אלרגיה חזקה וממשיכים להיות במגע עם כפתור של ג'ינס, לדוגמה.
בנוסף ההתפשטות של הפריחה מחשידה לקיום אלרגיה נוספת, למשל, אלרגיה לאבק או אבקנים של עצים ודשא. זאת אלרגיה שגורמת לתופעות דומות לניקל אך האלרגן נשאף מין האוויר. אלרגיה הזאת נבדקת על ידי תבחיני עור עם תשובה מיידית תוך 15 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוז בהנקה?גל21/03/2011
האם לקטוז שבחלב יכול לעבור דרך חלב אם לתינוק ולגרום לו לדם בצואה?
שמתי לב שכשאני אוכלת מוצרי חלב דלי לקטוז והתינוק יונק, אין לו דם בצואה.
האם רגישות שכזו ללקטוז יכולה לחלוף לתינוק, אם כן, מתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללקטוז בהנקה? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי22/03/2011שלום אלה,
לעתים מאוד רחוקות יכול להיות קשר כזה במקרה והתינוק מאוד אלרגי לחלבון חלב פרה, אך לא ללקטוז. כדאי לפנות עם התינוק לרופא אלרגולוג ולבדוק רגישות לחלבון חלב בתבחיני עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לקרדית האבק וספורטאביב21/03/2011
רציתי לדעת אם יש איזשהי בעייה לעשות ספורט כשעה אחרי החיסון (ריצה, משקולות וכו'..) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לקרדית האבק וספורט - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי22/03/2011שלום אביב, שעה זה גבולי, רצוי שעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)