מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה חריפה אצל ילד בן 6מילי27/04/2011
שלום,
בני בן 6.
בשבוע שעבר היה לו חום גבוה למשך שלושה ימים. כנראה מחלה ויראלית.
יומיים לאחר שהחום ירד הופיעה אצלו תגובה עורית חריפה ביותר:
עיגולים אדומים, שתוך דקות כיסו את כל הגוף.
בתגובה לאהיסטון הפריחה נעלמה כליל.
לאחר 5 שעות חזרה ונתנו שוב אהיסטון. וכך שוב למחרת בבוקר.
אחרי 24 שעות מתחלת הפריחה, בלילה שלמחרת, נתנו בטנזול ולאחר כמה שעות שוב ירדה הפריחה כמעט לגמרי.
הבוקר היא שוב חזרה.
עכשיו אנחנו יותר מ48 שעות לאחר תחילת הפריחה ונראה שהאהיסטון לא משפיע.
מה זה יכול להיות?
האם זה מסוכן?
האם יש טעם להמשיך לתת אהיסטון אם לא רואים שהפריחה פוחתת?
האם לתת עוד מנה של קורטיזון?
אודה לתשובתך,
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה חריפה אצל ילד בן 6 - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/04/2011שלום רב,
צריך לתת אהיסטון עד 3 פעמים ביום כל עוד פריחה נמשכת ולפנות לאלרגולוג להתאמת טיפול יותר מתקדם,
לאהיסטון יש השפעה קצרה בלבד, למשך מספר שעות.
במקרה של פריחה קשה יש לתת גם בטנזול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמילי זו אורטיקריה בילדים המלצה
שרית28/04/2011אל תסתפקי בתשובה שניתנה לך כאן כי מדובר על אורטיקריה
שיכולה להמשך זמן רב.
אל תמהרי לקבל את העיצה לעשות שימוש בבטנזול שזה סטירואידים שרק יכפילו את הפריחה אחר כך.
חפשי בגוגל - אורטיקריה ילדים
יש טיפול אלטרנטיבי מדהים
תשמרי את האתר במועדפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת בוטייקורונה27/04/2011
רופאים יקרים שלום!
ראשית אני תומכת במאבקכם הצודק לשיפור התנאים והשכר! עלו והצליחו.
שנית, אני סובלת שנים רבות מאלרגיות ולאחרונה שמעתי מחברה על טיפול באלרגיות ואסתמה בשיטת בוטייקו. האם שמעתם על שיטה זו? האם אתם ממליצים על שיטה זו או שזה עוד סתם אנשים פרטיים שמנסים לעשות כסף על גבם של הסובלים?
תוכלו בבקשה לפרט על כך.
תודה רבה!
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת בוטייקו - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/04/2011שיטת בוטייקו היא צורה די מיושנת של טיפול באסטמה. יתכן ויש לה מקום במקרים של אסטמה קלה בלבד, אסטמה לסרוגין ורק אחרי בדיקה רצינית של אלרגולוג כולל בדיקת תפקודי ריאות לצורך סווג נכון וטיפול נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפחותזאנה27/04/2011
היום קמתי בבוקר אם עין נפוחה מאוד אחרי זמן קצר כול צד ימין של פנים הנפח זה האלרגיה ומה אפשר לעשות ? אני סובל מאלרגיות מאז גיל 18 . למי אני כיולה לפנות מקשר לאלרגיה אני בקופת חולים מכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפחות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/04/2011שלום רב,
שקשר לאלרגיה תוכלי לפנות אלי או לד"ר וורנר. שנינו עובדים במכבי.
אני מקבל מחר ביום יום חמישי ברמת השרון, ביום שישי בראשון לציון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ואלרגיהמתן24/04/2011
על פי טסטים שהאלרגולוג עשה לי, אני אלרגי לדשא, עשבים, פקאן וחתולים.
רק לפני שנתיים התחילה לי נזלת אלרגית.. עד לפני שנתיים לא סבלתי בכלל מנזלת.
בשבועיים האחרונים אני משתעל הרבה מדי יום (זה גם משהו שלא סבלתי ממנו עד היום).
הייתי אצל רופא משפחה, הביא לי כדורים לטיפול בשיעול.. עזר קצת אבל השיעול ממשיך מספר פעמים רבות כל יום.
אני אחזור לרופא משפחה אחרי החג, וגם יש לי תור לרופא אא"ג.. אבל השאלה שלי בינתיים, האם יכול להיות שהשיעול הזה הוא עקב האלרגיה שיש לי לדברים שציינתי למעלה?
האם יכול להיות שכמו שהנזלת פתאום התחילה לי לפני שנתיים, שגם פתאום התחיל לי שיעול שיהיה עכשיו כרוני עקב האלרגיה?
ושאלה נוספת- למה הנזלת פתאום התחילה לי לפני שנתיים, ולא מגיל צעיר?
כי עד לפני 7 שנים גרתי בבית קרקע עם כל הדברים שאני אלרגי אליהם- דשא, חתולים ועשבים.
ועכשיו אני גר בכלל בבניין.. בלי חתולים, בלי גינה עם דשא ועשבים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ואלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011שלום מתן
חודש זה הוא חודש האלרגיות ללא קשר למקום המגורים.גש לטיפול אך ורק במרפאה אלרגית ויענו כל שאלותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצל מי הכי מומלץ לעשות חיסון אלרגי?אלרגיה24/04/2011
שלום
אני אלרגי לקרדית אבק הבית ולפריחה הזאת שמופיעה באביב, ורוצה לעשות חיסון כדי להיפטר מזה.
כמובן אני אצטרך לעשות קודם בדיקה עם הדקירות האלה בידיים כדי להיות בטוח למה בדיוק אני אלרגי.
השאלה שלי היא: האם אני יכול לפנות לכל רופא אלרגיה בקופת חולים שלי או לחפש רק רופא אלרגיה שמתמחה בחיסונים כאלה (אימונולוגיה קוראים לזה?) כדי לעשות את הבדיקה והחיסון?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל מי הכי מומלץ לעשות חיסון אלרגי? - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011שלום
הטיפול מתבצע רק במרפאות אלרגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטוציטוזיס?רונן24/04/2011
שלום רב,
אני בן 22, כבר תקופה ארוכה אני מבחין בהתקפים של אודם בקפלי העור בעיקר בבטן או במפרק כף היד. התופעה אינה מגרדת כלל ומופיעה בד"כ דקות ספורות וחולפת עצמונית.
האם לדעתך ייתכן ויש לי מסטוציטוזיס או תופעה אלרגית אחרת??? מה עליי לעשות על מנת להשלים את הבירור??? האם עליי לקחת אנטי-היסטמינים??? תודה וכל טוב!
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטוציטוזיס? - תגובה
מסטוציטוזיס איל לך אבל ייתכן פריחה אלרגית גש להבדק במרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה נגרמת מאלרגיה?חסוי24/04/2011
היי
הבנתי שאסתמה היא דלקת של דרכי הנשימה שנגרמת מאלרגיה.
אם כן, אפשר לעשות חיסון נגד אותה אלרגיה ובכך להיפטר מהאסתמה אחת ולתמיד?
ואם כן, איך מאבחנים\מוצאים מאיזה מאלרגיה נגרמת דלקת האסתמה כדי לחסן נגדה? אותה בדיקה שעושים עם הדקירות בזרועות הידיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה נגרמת מאלרגיה? - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011אסטמה אמנם מחלה אלרגית של כלי הנשימה .הברור הטיפול נעשה במרפאות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילובנטלי24/04/2011
מותר לשלב טלפסט אם פקסט ??
מבלי לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011כן ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת diprospanme23/04/2011
יש לי אלרגיה די קשה לאבק, דשא, עץ הזית - בתקופת האביב. כדורים לא עוזרים, אלא מרדימים בלבד.
בשנים האחרונות קבלתי באביב זריקת diprospan.
בדרך כלל אני סובלת עד מאי ואז מקבלת את הזריקה. השנה קבלתי אותה בתחילת אפריל. חלפו בערך שלושה שבועות והזריקה, שעבדה כמו קסם, חדלה מלהשפיע. האם ניתן לקבל את הזריקה הזו פעם נוספת כעבור שלושה שבועות? אני יודעת שבדרך כלל נהוג לתת אותה פעם בשנה בלבד. אבל אם המצב בלתי נסבל, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת diprospan - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011ניתן לתת פעם נוספת אלא שהתגובה תהיה יותר קצרה! זו הסיבה שרצוי לפנות לקבל זריקות חיסון לאלרגיה.גש למרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זילרג'יאנה23/04/2011
שלום,
אני סובלת מצינון קל כל בוקר כשאני מתעוררת.עשיתי בדיקת אלרגיה והבחנו שאני אלרגית לפריחת הברוש,פאקן ואקליפטוס אך אני סובלת מזה כל השנה.
ייעצו לי לקחת זילרג'י ולראות אם זה תופעת אלרגיה.התחלתי לקחת זילרג'י כבר כמה ימים ואני לא מרגישה הקלה באף להפך זה גורם לי להרגיש יותר רגישות באף ואני עדיין מתעוררת עם צינון.
אחרי כמה זמן הכדורים אמורים לעזור אם אכן מדובר באלרגיה?והאם להמשיך להשתמש?
תודה מראש :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זילרג'י - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011שלום .פני למרפאה אלרגית לשינוי טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהנטלי23/04/2011
אני מפחדת לבלוע כדורים מגיל קטן.הרופא נתן לי טלפסט .לאלרגיה
האם יש את אותה תרופה בסירופ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011יש סירום אך אינו בסל התרופות.ניתן לקניה בבתי מרקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה?מ23/04/2011
שלום.
בת 29, זוהי הפעם השנייה החודש בה אני סובלת מהתסמינים הבאים:
גרד נוראי בכל הגוף ללא כל סימן על פני העור, נפיחות קלה בשפתיים, שלשולים ומעט בחילות והקאה חד פעמית. הדבר גורם גם לחולשה שמונעת ממני לתפקד ומלווה בגלי חום גם כשקר בחוץ, אני חסרת תיאבון וירדתי במשקל.
בפעם הקודמת שנמשכה כשבוע וחצי נתן לי רופא המשפחה aeruos 5 mg שהקל על הגירוד כמעט מיד ולאחר כמה ימים פותר את הבעיה. גם כעת הוא מונע את הגירוד, אך כעבור כ 8 שעות הגירוד חוזר ואני צריכה ליטול כדור נוסף (הגירוד בלתי נסבל ולא מאפשר לישון).
אלרגיה? מעולם לא סבלתי מאלרגיה כלשהי, ולא חל שינוי כלשהו באורח חיי.
התתכן אלרגיה לגבינת עיזים? ללואיזה? לקוקוס? אלו הדברים היחידים העולים בדעתי שאיפיינו את תזונתי בשני התקפי הגירודים.
בדיקות דם מקיפות יצאו תקינות לחלוטין (כולל תפקודי כבד, סוכרים וכו). רופא המשפחה מהסס לגבי הפניה לרופא אלרגיה. האם זו הכתובת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיות
סיון24/04/2011אלרגיות יכולות להתאפיין בכל מיני תסמינים שונים, אצל אנשים שונים. אם כבר עשית את כל בדיקות הדם והכל יצא תקין לדעתי כדאי לך מאוד ללכת לבדוק את הנושא עם רופא אלרגיות. דעי רק שאם באמת יש לך אלרגיה את יכולה לטפל בה בדרכים טבעיות ולא מזיקות.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה? - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011שלום .אין מה להסס .גש ללא דיחוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בנשימה בעקבות אף סתום.נירן22/04/2011
היי,
אני בת 25 ושנים סובלת מאלרגיה חריפה לאבק, חתולים וכו'. כל כמה שנים זה מתבטא בצורה שונה (כשהייתי יותר קטנה נזלת כרונית, אחר כך אלרגיה במיתרי הקול,) היום המצב הוא שרוב השנה אני עם האף סתום, במשך כל היום, בכל מקום - כמעט ללא נזלת. פשוט מרגישה שהאף נפוח מבפנים. האמת, שבזמן האחרון, זה מחמיר והימים שבהם אני מצליחה לנשום כמו שצריך כמעט ולא קיימים. אין לי חתול\וילון\שטיח. אנו מנקים את הבית כל שבוע על מנת ליצור אווירה עם כמה שפחות אבק בבית, אך דבר לא עוזר. האם יכול להיות שמה שאני מרגישה אכן קשור לאלרגיה? שהנפיחות הפנימית שאני מרגישה היא אכן תגובה אלרגית? אשמח אם תוכלו לכוון אותי. המון תודה,
וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בנשימה בעקבות אף סתום. - תגובה
התלונות שאת מציינת הן אלרגיות קלאסיות.גשי להתיעצות טיפול ומעקב במרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבנועה22/04/2011
שלום,
אני בת 15 וכחצי שעה אחרי שאני אוכלת מוצרי חלב אני חייבת ללכת לשירותים ו...
לאבא שלי יש רגישות ממש חריפה לחלב וגם אח שלי, בן 10, הוא כמוני, אבל הוא יותר נמנע ממוצרי חלב. אני לא מרגישה כאב מסויים וגם אח שלי לא, אנחנו פשוט צריכים ללכת לשירותים. האם יש סיכוי שזה גנטי ושזה יחריף במהלך השנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ע,מ לברר יש לבצע תבחינים במרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעגבניות?נועה22/04/2011
לפני אכלתי ג'חנון עם רסק עגבניות, תפוח וביצה קשה וחטפתי תגובה אלרגית מאוד חריפה, זה התחיל בעקצוצים בשפה, גירודים בגב היד ואז בכל הגוף והשפתיים והאוזניים שלי התנפחו והפנים שלי ממש פרחו וכשהגעתי למרלם גם הלשון התחילה לגרד. הרופאה נתנה לי זריקה ואמרה לי שזה כנראה מהעגבניות אולי מהתפוח ואמרה לי לא לאכול עגבניות ופירות טרופיים, אבל כבר יצא לי לאכול מאז עגבניות ותפוח ולא ממש הרגשתי משהו, האם יכול להיות שזה חד פעמי ושזה לא יחזור?
(בהתחלה חשבנו שזה אולי מהחומרי הדברה שעל העגבניה אבל היו איתי עוד שניים שאכלו מהרסק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני חודש
נועה22/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לעגבניות? - תגובה
ד``ר בן רנר26/04/2011הסבירות לרגישות לעגבניה בספק.העובדה שאצת אוכלת ללא בעיות תומכת בכך.גשי למרפאה אלרגית לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)