מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לשיער חיות מחמדנעה09/03/2011
במשך שנים אני סובלת מנזלת אלרגית ורגישות בעיניים. טופלתי בכל מיני תרופות שלא עזרו ועכשיו גם ב alergix
עברתי מבדקי אלרגיה מס' פעמים ונמצאתי רגישה לקרדית אבק הבית,דשא,אורן וזית (ואני חולת צליאק).
לאחרונה התחלתי לחשוד שה"אשמים" הם חתולים וכלבים. לי יש כלב ולאמא שלי חתול וכאשר אני בסביבתם - שמתי לב שהתופעות מתגברות.
האם יש דרך לבדוק זאת בוודאות והאם התרופות הנפוצות לאלרגיה לא מדכאות את התגובה לשיער בעלי חיים ??
תודה על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשיער חיות מחמד - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/03/2011שלום נעה,
תבקשי מאלרגולוג לבצע בדיקת דם לאלרגיה כולל כלב ולהתאים טיפול תרופתי. התרופות הנפוצות לאלרגיה כן מדכאות את התגובה לשיער בעלי חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IgE-Immuno Enissim09/03/2011
שלום רב, בן 39 עשיתי בדיקות למציאת אלרגיה והכל יצא תקין למעט IgE-Immunoglobulin E שיצא 2355 בדרך כלל תוצאות ספירת דם Eosinophils % מעט גבוה כנ"ל גם ל-Eosinophils ערך מוחלט. מה דעתך מה גורם לתוצאות הנ"ל ? לעיתים סובל מנזלת וליחה. תודה מראש !!
Eosinophils % | | 13/02/11 | % | (
0 )
6 *
9.3
|
Eosinophils % | | 16/01/11 | % | (
0 )
6 *
6.8
|
Eosinophils % | | 19/12/10 | % | (
0 )
6 *
7.8
|
Eosinophils % | | 07/11/10 | %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IgE-Immuno E - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/03/2011שלום nissim,
IGE גבוה EOS גבוה: מומלץ לבצע בדיקת אלרגיה על ידי תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ומזון ולהתייעץ עם אלרגולוג לגבי סיבה לתופעות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבנעמי09/03/2011
שלום,
לביתי היתה אלרגיה לחלב ולסויה שהתבטאה בהקאות מיום היוולדה (אלרגיה מוכחת בבדיקות דם וטסטים). בבית חולים היא היתה מקיאה לאחר קבלת מטרנה בלילה, בשאר היום הנקתי. כיום ביתי 3.5 והאלרגיה חלפה סופית. אני בהריון בשבוע 34 ולא מעוניינת להניק (את הגדולה הנקתי שנתיים מאחר וסירבה לשתות נוטרמיגן!!!) אני רוצה לתת לתינוקת נוטרמיגן כבר בבית חולים.
מהי המלצתך בבקשה:
1. לתת נוטרמיגן מהתחלה?
2. לנסות מטרנה ? אולי היא לא תיהיה אלרגית.
חשוב לי לציין שלא אני ולא בעלי אלרגיים לחלב.
תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר בן רנר09/03/2011שלום נעמי
אין מה להיחפז.אם אינך מניקה תתחילי במטרנה רגילה ותתקדמי לפי התלונות.במידה ותתפתח רגישות יש זמן להחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאבק וצמרדודי09/03/2011
שלום אני בחור בן 27 יש לי אלרגיה לאבק הבנתי שצריך להימנע מדברי צמר וסוודרים וכדומה רציתי לשאול האם מותר ללבוש סוודר שהוא מכובס והתייבש בשמש ונקי או שבכלל אסור כלום.
והאם מותר סריגים שהם מאקרילן שזה סיב סינטטי??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק וצמר - תגובה
ד``ר בן רנר09/03/2011דודי
הקרדיות מתת בקור ובשמש.כך שחשיפה לשמש ויובש מעולים .אין איסור גורף ללבוש בגדי צמר כי זו לא הבעיה .ברב המקרים הבעיה היא בלבוש ששכב זמן רב בארון ולא משנה מהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיהאלינור08/03/2011
מעוניינת לדעת אם אפשר לקבל תבחין לאלרגיה כתוצאה מפגעה תברואתית אדי כלור
ברום, גז ראדון ופליטת קרינה ממחשבים
אני חברת לאומית מעונינת בבדיקה כנ"ל
מחכה לתשובה מהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר08/03/2011אלינור
אלה תגובות שלא שיכות לאלרגיה .למדידת קרינה ממחשבים מיקרוגלים רמת רדון
יש טכנאים שזו עבודתם .תמצאי ברשת הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופ"ח נאם ניתן להגיע דרך הפניה של ה
אלינור08/03/2011ד"ר שלום תודה על התשובה
האם ניתן להגיע דרך הפניה של קופ"ח לאומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה של קופ"ח לאומית
אלינור08/03/2011ד"ר שלום תודה על התשובה
האם ניתן להגיע דרך הפניה של קופ"ח לאומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה של קופ"ח לאומית - תגובה
ד``ר בן רנר09/03/2011לא אך ניתן לקבל השתתפות הקופה ליעןץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למדלליםרוני07/03/2011
שלום רב
עיסוקי הוא נגר\צבע.במשך השנים פיתחתי אלרגיה קשה לחומרים איתם אני עובד(מדללים,ודבק מגע)בכל יום שאני עובד עם החומרים האלה אני סובל מקוצר נשימה קשה ,ומחולשה בכל הגוף למשך מספר ימים.
שאלתי היא:האם יש טיפול תרופתי או חיסון היכולים לעזור לי?
אודה לך אם תענה לשאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למדללים - תגובה
ד``ר בן רנר08/03/2011רוני
תרופות יש להקלה בלבד .אתה חייב לעזוב את המקצוע! זה אכזרי אבל אם אלו התלונות מוטב מוקדם מאשר מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהגנית06/03/2011
תמיד אהבתי חתולים, מגיל צעיר, ותמיד ידעתי שיש לי אלרגיה- גודש באף, אפצ'ים וכאבי גרון.
לפני כשבועיים לאחר תקופה ארוכה שלא באתי במגע עם חתולים, מצאנו ברחוב חתול בעל פרווה ארוכה , ככל הנראה פרסי, הבאנו אותו הביתה, ומשום מה לא היתה לא שום תגובה אלרגית, אז החלטתי שאאמץ חתול כי כנראה האלרגיה עברה.
עכשיו אימצנו חתול, בעל פרווה קצרה, והאלרגיה חזרה.
האם יתכן שיש לי אלרגיה רק לחתולים מסוג מסוים?..
המגע שבאתי עם החתול הקודם והנוכחי הם באותה רמה.
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר בן רנר08/03/2011גנית
יש הבדל בן החתולים למרות שהאלרגן הוא זהה.יתכן ויש שוני בכמות האלרגן המשתחררת ובסוגו וזה ההבדל.כעקרון מי שרגיש לחתולים אין לו לבוא במגע עם חתולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשמשי06/03/2011
בן 35 זכור לי עוד בנעורים אחרי חשיפה לשמש למספר דקות מופיע בפתאומיות גרד רציני בכל הגוף שמתחיל מאזור הישבן ניפסק אך ורק לאחר מיקלחת קרה מאוד
בזמן הגירוד יש הרגשה של חום מגיע מאזוא הרגליים ועלה במהירות לכיוון הראש
א האם ניתן לאבחן ?
ב האם יש בכלל מחלה אלרגיה שמש ?
ג מה עושים למי פונים?
ד האם יש תרופה שיעילה לשליטה בגרד?
ה מה עוד ניתן לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשמש - תגובה
ד``ר בן רנר08/03/2011שלום י'
יש רגישות לשמש והיא נובעת מהפעלת תאים מסוימים בעור לאחר חשיפת קרני UVB ןUVA .ניתן לפנות למרפאה אלרגית הבעיה שלא כל אחד מתעניין בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך לקחת כדורי אלרג'יקס?טל06/03/2011
שלום,
עברתי יומיים של התקפת אלרגיה חזקה - נזלת חזקה ודמע בלתי פוסק עם קצת גירוד רק בחלק הימני של הפנים (כלומר נחיר ימין ועין ימין בלבד)
הרוקחת המליצה אלרג'יקס ל-10 ימים.
לקחתי כבר 5 כדורים והאלרגיה כבר הסתיימה לפני 3 ימים.
שאלותי:
האם יש טעם להמשיך לקחת כי אם לא צריך אני מעדיפה שלא (אינני חסידת כדורים באופן כללי)
על מה מעידה התופעה של סמפטומים רק בצד אחד?
תודות,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך לקחת כדורי אלרג'יקס? - תגובה
ד``ר בן רנר06/03/2011שלום
את יכולה להפסיק הכדור מדכא את הסמפטומים בלבד.לגבי השאלה מדוע צד אחד בלבד אין תשובה .יותר טוב משתיים בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של אלרגיהמ05/03/2011
שלום דר !!! ברצוני לשאול בבקשה ... אני בן 62 מיזה חודשיים ימים אני סובל מגירודים באזור הבטן והרגלים . סחרחורות . נפיחות בבטן.
בבדיקת דם נמצא ig-e-total 825 גבוהה מאוד .
אני ממש סובל ... מה זה יכול להיות ? והאם ניתן למצוא את הסיבה בבדיקת אלרגיה ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות של אלרגיה - תגובה
אפשר לנסות ולחפש למרות שסחרחורת ונפיחות בבטן אינן תופעות אלרגיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעקבות אלכוהולרוני04/03/2011
היי , כל פעם שאני שותה אלכוהול יום למחר יש לי פריחה בכל הגוף שמגרדת ושורפת... במיוחד בעורף..
התופעה עוברת אחרי כמה ימים...
זה מסוכן? האם אני מזיקה לעצמי בזה שאני שותה לפעמים?
יש צורן בבירור? אשמח אם תענו בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בעקבות אלכוהול - תגובה
ד``ר בן רנר06/03/2011שלום רוני
רגישות לאלכוהול איננה דבר נדיר .בכל זאת כדאי לבדוק.בינתיים אל תשתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה נוראית אצל תינוקלנה03/03/2011
ד"ר שלום,
אני אמא לתינוק בן 1 חודש, הניזון מהנקה בלבד.
לפני כשבועים הופיעו על פניו פצעים אדומים, נאמר לי על ידי הרופאה כי זה כתוצאה מהורמונים, כאשר הדבר לא דורש טיפול והוא יעבור מעצמו. לפני כשבוע הפריחה התגברה וכעת כל פניו והראש מכוסים בנקודות אדומות. אתמול הפריחה התפשטה לצווארו. הרופאה אמרה לי כי מדובר באלרגיה וכי אני צריכה להתחיל להוריד מאכלים מהתפריט היומי שלי.
דבר ראשון הורדתי את מוצרי החלב, החלב ואגוזי מלך. חלף יום וחצי ואני לא רואה שיפור.
תוך כמה זמן אמור להיות שיפור? אלו עוד מזונות כדאי להוריד מהתפריט? האם אין עוד דרך אחרת לבדוק ממה נובעת האלרגיה?
פעם ביום אני שמה לנולין על החזה, הייתכן שזה גורם לאיזשהי תגובה אלרגית?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה נוראית אצל תינוק - תגובה
מוסר השכל שלא נעשתה אבחנה .גשי למרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסינגוליירקרן03/03/2011
שלום רב!
בני בן שנה וחצי נוטל סינגולייר מגיל שנה בגלל מה שנקרא "אסתמה עונתית"...
טיפלנו כחודש בזמן ההתקפים והפסקנו ולפני שבועיים קיבלנו שוב סינגולייר.
רציתי לדעת את כל הדרכים בהם ניתן לתת את התרופה כי לא תמיד אני מצליחה לתת לו את זה עם אוכל, האם יש אפשרות להכניס לו את זה לדייסה שהוא אוכל לפני שינה?
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסינגולייר - תגובה
ד``ר בן רנר06/03/2011תנו לו בכפית .בדיסה זה עלול להתקלקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאול02/03/2011
אני כבר כמה שנים סובל מאף מנוזל כל הזמן, גם הרוק נראה לי עם נזלת הוא ממש צמיגי ואני מרגיש שאני בולע נזלת, אף סתום ממש.
עכשיו הייתי אצל רופא לאלרגיה והוא הביא לי תרסיס וכדורים אלרג'י X, וזה לא עוזר הבעיה ממשיכה ואני לוקח את הדברים האלה כבר חודשיים.
רציתי לשאול אם יש מצב שזאת בעיה של מחיצה באף או אולי סינוסיטיס למה זה ממש מתסכל אני גם רוב הזמן עם טעם מגעיל בגלל הנזלת
או שאני צריך לחזור למומחה אלרגיה ולחפש פיתרון אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בן רנר02/03/2011שלום
הבעיות באף ממרכבות היות ורירית האף נפגעת.גש מחדש לרופא האלרגיה ובמידה ואינך רגיש לאאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינת למה אתה אלרגי
ניב02/03/2011היי,
אתה יכול לנסות לעבוד לפי המדריך לטיפול סביבתי המצורף
הרבה פעמים טיפול בבעייה ע"י הרחקתה מהסביבה שלך יכולה להפחית את הצורך בתרופות שציינת שמטפלות בסימפטומים.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים אלרגיים לאחר לידהרות01/03/2011
משלושה ימים לפני הלידה ועד היום (11 חודשים אחרי) אני סובלת מהתקפים אלרגיים שמתבתאים בליחה, נזלת, שיעול וקוצר נשימה.
אילו התקפים שמופיעים 3-4 פעמים ביום. הם נמשכים בין 10 דקות לשעה.
נבדקתי ע"י מומחה ריאות, אאג וגסטרו אך לא נמצאה בעיה.
בדיקת אלרגיה שביצעתי לא נתנה תוצאות (אני נותלת לורטידין באופן קבוע לטיפול באורטיקריה שהתחילה באותו זמן) אך רשמו לי סימביקורט פעמיים ביום. הסימביקורט עוזר מאוד ומונע התקפים עזים בלילה.
חשוב לציין שאני עדיין מניקה.
האם התקפים אלו קשורים בדרך כלשהיא להורמונים? האם סיום ההנקה יכול להעלימם? האם התופעות הללו מוכרות?
מה עוד אני יכולה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים אלרגיים לאחר לידה - תגובה
ד``ר בן רנר02/03/2011שלום רות
אחרי לידה יש לעיתים תופעות אלרגיות ביחוד של אורטיקריה. לנזלת ולאסטמה אין קשר ישיר אך לאור השינויים בגוף עלולים לפרוץ.אני לא מוצא קשר להנקה אבל אין צורך ואין תועלת בהנקה מעבר לחצי שנה כך שאת יכולה להפסיק ולהתרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)