מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיהמירית20/03/2011
למה סירופ לורתרים מרדים ?
ומעייף.
אם התופעה נמשכת אפשר להמשיך לקחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי22/03/2011שלום מירית,
יש אנשים מעטים שסירופ לורטרים גורם להם לישנוניות.
עם המשך הטיפול תופעה זאת חולפת, אם לא ניתן להחליפו לתרופה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לכלביםאביב20/03/2011
לפני כחודש אובחנתי שיש לי אלרגיה לקרדית אבק , עוד כמה עצים ושיחים ובין הייתר לכלבים.
התחלתי טיפול של זריקות לקרדית האבק ועצים שונים.
לכלבים אין חיסון ולכן אין לזה פיתרון.
כמו כן , יש לי כלב בבית כבר הרבה מאוד שנים , רציתי לדעת אם התופעה שממנה אני סובל שהיא נזלת אלרגית נובעת מכלבים או משאר הדברים שאני אלרגי אליהם.?.
ורציתי לדעת גם מזה אומר להמנע מכלבים האם אסור לי בכלל להתקרב לכלבים?
, אם הכלב שלי ישן בחצר של הבית ומיידי פעם הוא נכנס לבית האם זה בסדר או שגם זה יכול לגרום לאלרגיה?
תודה , אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכלבים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי22/03/2011שלום אביב,
חלק מאלרגולוגים וביניהם אנוכי וד"ר ורנר כן מחסנים נגד כלבים,
אבל אם הכלב לא נמצא במגורים שלך רוב הזמן, סביר להניח שהוא לא גורם לך לתופעות אלרגיות היום יומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה עונתית שמתבטאת בפריחה בהריוןצביה19/03/2011
שלום
אני בשבוע 17+2 בהריוני וכרגיל, איך שמגיע האביב, אני פורחת. בצוואר ומעל בית החזה גרד אדום נוראי. יובש בעפעפיים.
לפני ההריון נהגתי ליטול לורטידין ודומיו.
האם תרופות אלה בטוחות בהריון בשלב זה?
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה עונתית שמתבטאת בפריחה בהריון - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/03/2011שלום צביה,
לורטדין בד"כ מותר בהיריון. בכל מקרה של ספק לגבי בטיחות של תרופות בהיריון והנקה מומלץ לפנות בטלפון למרכז טרטולוגי (קל למצוא טלפון בגוגל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות חלב ולשומשוםגלי19/03/2011
ביתי בת 9 חודשים. יונקת ואוכלת מרוסקים.
בעבר דם בצואה כאשר אכלתי אני מוצרי חלב ושומשום.
בעקבות המנעות מוחלטת שלי התופעה חלפה.
תבחיני עור שליליים.
בהנחיית האלרגולוג חזרתי לצרוך בזהירות מוצרי חלב.
כשאכלתי גבינה צהובה הכל היה כרגיל אך שאכלתי יוגורט ומעדן היו לביתי כאבי בטן, הצואה שלה התחילה להיות רירית, והטוסיק הפך לאדום מאוד.
הפסקתי במיידית לאכול מוצרי חלב.
מה הלאה?
מתי לנסות שוב?
האם ישנם עוד מוצרי חלב "עדינים יותר" דוגמת גבינה צהובה שאני יכולה לנסות ולאכול?
מתי התופעה אמורה לחלוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות חלב ולשומשום - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/03/2011שלום גלי,
רגישות לחלב אלרגית או לא אלרגית חולפת במקרים רבים עם הזמן,
תפני לביקורת אצל לאלרגולוג בעוד חודשיים - שלושה ותצמדי להנחיות של אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהחנה19/03/2011
שלום רב!
בני בן 8 סובל מאטופיק דרמטיטיס גרודים מאחורי הברכיים בבית השחי , בבולבול ולאחרונה נוסף גם בעיניים גם עפעף נפוח מעט ונקודות כולל האף.
היינו אצל רופא עיניים שנתן טיפות אך לא הועיל.
מה אפשר לעשות?
אני עושה לו רטיות עם תה .
מה ניתן לעשות למי לפנות?
בברכה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/03/2011שלום חנה,
מומלץ לפנות למומחה לאלרגיה לבצע אבחון אלרגי ולקבל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגנים בעוברלילך19/03/2011
שלום,
בעלי אלרגי לשקדים, מיני אגוזים ותפוחים. אני בחודש הרביעי להריון ורציתי לדעת האם אני מנועה מלאכול מאכלים אלו שמה זה יגרום להתפתחות אלרגנים אצל העובר.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגנים בעובר - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/03/2011שלום לילך,
אין הנחייות ברורות במקרה זה. אלרגיה לגורם או מאכל ספציפי אינם מעוברים האופן ישיר, אך הנטיה גנטית להתפתחות אלרגיה כן מועברת. מכך ההחלטה היא בידך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה סביב העינייםמגי18/03/2011
בשנה האחרונה סבלתי מפריחהת בפי הטבעת,בגב, בעורף וברגל. השתמשתי במשחות שונות עם סטרואידים והפריחה חלפה למעט בגב. לאחר שהגירוד הפך בלתי נסבל, ניגשתי לרופאת עור שעשתה טסטים ומצאה רגישות קלה לחומרי שימור בקוסמטיקה ולניקל. במקביל הייתי אצל אלרגולוג שאמר כי התגובה אינה משמעותית ולדעתו זו מחלת עור. קיבלתי זריקה עם סטרואידים והפריחה חלפה . לאחר 3 שבועות היא חזרה סביב העפעפיים. הפריחה מגרדת מאוד, בעיקר מתחת לעיניים והעור כמו מתקלף. קיבלתי כדורי סטרואידים פעמיים במשך שלושה שבועות. כשאני מסיימת את הסטרואידים הפריחה חוזרת. במקביל הפסקתי להשתמש בסבון , קרמים למיניהם וכו', אך ללא הועיל. אני משתמשת באריוס מזה שבועיים , אך ללא הועיל. גם שימוש בקרם אקווה מגביר מאוד את הפריחה.
איך אני יכולה לדעת אם זו אלרגיה או מחלת עור? רופא עור נוסף שביקרתי אצלו אף הוא טען שזו אלרגיה . אך כפי שאמרתי, אלרגולוג טען שזו מחלת עור. מה עושים?
הIGE היה 475. האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות?
תודה
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה סביב העיניים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/03/2011שלום מגי,
רמת IGE גבוה מצביעה על בעיה אלרגית.
מומלץ לפנות אלרגולוג לערכה חוזרת או נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיית שינהיעקב18/03/2011
האם קלונקס 6 מ"ג אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בעיית שינה - תגובה
ד``ר בן רנר18/03/2011שלום
קלונקס אינו כדור שינה! גש לר' המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לכלביםאלברטו17/03/2011
אתמול חזרנו שמחים אך גם מאוכזבים מהביקור אצל האלרגולוג.
אחרי שנתיים גילינו למה הילד בן-4 אלרגי הבעיה היא שגילינו שהוא אלרגי לכלב
המשפחתי שאצלנו כבר 9 שנים.
בהמלצת האלרגולוג : להוציא את הכלב מהבית בהקדם האפשרי!!
האם יש מה לעשות בנידון בפרט מלהוציא את הכלב מהבית?
האם יש איזה טיפול שאפשר לבצע?
בתודה מראש
אלברטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכלבים - תגובה
ד``ר בן רנר18/03/2011שלום .
אני לא מבין מי נתן את ההמלצה.כנראה שאינו אוהב כלבים! יש אפשרות לחסן כנגד אלרגני הכלב ולהשאיר את הכלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב אצל תינוקותמיטל17/03/2011
שלום רב
בת חודש וחצי יונקת ופעם ביום מקבלת בקבוק תמ"ל. אחרי הבקבוק פריחה בפנים ובכי, כנראה כאב בטן. האם מדובר באלרגיה לחלב? להפסיק את התמ"ל?
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב אצל תינוקות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי17/03/2011שלום מיטל,
זה סימנים שיכולים להתאים לאלרגיה לחלב פרה,
מומלץ לפנות לאלרגולוג לבדיקת אלרגיה כבר בשלב זה, בינתיים להפסיק תמ"ל חלבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאבק וחולשהדודי17/03/2011
היי אני בחור בן 27 מאובחן כאלרגי חזק לאבק רציתי לדעת האם אלרגיה לאבק יכולה לגרום לחולשה ולתסמינים דמויי שפעת משהו שנמשך כמה חודשים??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק וחולשה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי17/03/2011שלום דודי,
נזלת אלרגית דמוי שפעת ממושכת זה בדיוק תסמין של אלרגיה לאבק.
חולשה זה סימן לא ספציפי של כל מצב חולה כולל אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העור אצל תינוקתמרים16/03/2011
נכדתי בת 40 יום ובשבוע האחרון התפתחה פריחה אדומה על הפנים המתפשטת לצואר
והיום רופאת ילדים אבחנה זאת כאסטמה של העור. להורים אין בעיה דומה ולא במשפחה הקרובה.בביתם הם מחזיקים חתול המשיר המון שיער, את הפרט הזה הם לא ציינו בפני הרופאה. האם יתכן שמדובר באלרגיה לחתול? הטיפול שהוצע הוא משחה סטרואידית.האם רצוי לראות רופא עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מספיק
ג16/03/2011החתולה כבר למטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה של העור אצל תינוקת - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי16/03/2011שלום מרים,
כדאי לפנות לרופא אלרגולוג, לדבר על אבחון של האלרגיה והתאמת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לאלרגיות והריוןטל16/03/2011
שלום רב
אני נמצאת באמצע השליש הראשון להריון
וסובלת מהתקפי אלרגיה אשר יכולים לפעמים להמשך יום שלם ויותר
לפני ההריון הייתי לוקחת אנטיהיסטמינים למיניהם
אבל הבנתי כי הם מסכנים את התפחות העובר
רציתי לדעת אילו תרופות בטוח לקחת?
מחכה לתשובתכם
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לאלרגיות והריון - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי16/03/2011שלום טל,
בהיריון חלק מתרופות אנטיהיסטמיניות אינם מומלצות. ישנם מרכזים טרטולוגיים בבתי חולים שעונים בטלפון על שאלות לגבי בטיחות של תרופות בהיריון. תפני לאלרגולוג לקבלת המלצות על טיפול תרופתי ואחר כך תצרי קשר עם מרכז טרטולוגי לגבי בטיחות של תרופות המומלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק ארוך טווח מהחזקת חתולאלכס16/03/2011
שלום.
אני אלרגי לחתולים ומחזיק בבית 2 חתולים (מסיבות שלא תלויות בי, איני יכול לוותר על כך, לפחות לא על החתול המבוגר שהוא בן 10).
אני חשוף להם על בסיס יומיומי כבר במשך כ-10 שנים לאחד ו5 שנים לשני.
עם הזמן התפתחו לי תופעות של קשיי נשימה.
ב-3 שנים אחרונות אני נוטל SINGULAIR, דבר שגרם לעצירת התפתחויות נוספות של התסמינים והמצב לאחרונה יציב.
שאלתי האם תוכל לפרט לי האם נגרם נזק לטווח ארוך שלא יחלוף גם אחרי שאפסיק להחשף בעוד מס' שנים? האם במקרה שלי טיפול חיסוני יכול לעזור להתמודד עם המצב?
האם דברים נוספים כמו, למשל, שטיפת החתול פעם בשועיים, יכולה לעזור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק ארוך טווח מהחזקת חתול - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי16/03/2011שלום אלכס,
רק טיפול חיסוני יכול לתת מענה נכון במקרה של חשיפה מתמשכת לאלרגן של חתול. וזה בתנאי שלא מאוחר מדי ואסתמה שלך עדיין קלה.
יתר הפתרונות כולל רחיצה של החתול הם פתרונות חשובים אך חלקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה להריון של כלבהרעות15/03/2011
שלום,
אני בת 28, סובלת מאסטמה כרונית מילדות. יש לי כלבת שי-צו כבר כמעט 3 שנים.
לאחרונה זיווגתי אותה והיא נקלטה להריון, בחודשיים האחרונים (בהם היא בהריון) אני סובלת מהתקפי אסטמה קשים, קיבלתי סטרואידים, אינהלציות, ונטולין וסימביקורט אך הם לא מועילים.
שאלתי היא: האם ייתכן שאני אלרגית להריון של הכלבה שלי? במידה וכן, האם האלרגיה אמורה לעבור לאחר ההמלטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה להריון של כלבה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי16/03/2011שלום רעות,
קודם כל תפני לאלרגולוג ותבדקי האם את אלרגית לכלבים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)