מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלבדיקלה21/03/2010
ילדתי בת שלוש ואובחנה כאלרגית לחלב בבדיקות טסטים שאנחנו עושים כל חצי שנה.
בטעות אכלה מס' פעמים בודדות דברי חלב (מזעריים) ולא היתה לה שום תגובה
האם טסטים של אלרגיה לחלב אמינים ב-100%. האם יש בדיקה שאני יכולה לעשות לה על מנת לוודא שהיא באמת לא יכולה לאכול דברי חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקלה
ד``ר בן רנר22/03/2010הטסטים אמינים ב100 אחוז.במידה והילדה לא פתחה תגובה לחלב ניתן לאשר זאת ע"י מבחן תגר במרפאה האלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לביציםמיכל21/03/2010
שלום רב,
בני, בן שנה וחדש, נמצא אלרגי לביצה שלמה וחלבון בבדיקת אלרגיה אצלך במקרה זה.
נשאלו שתי שאלות לגבי מזון שניתן לתת לו או לא:
1. עוף שבושל במרק שיש בו קציצות המכילות ביצים, האם ניתן לאכול את העוף?
2. שניצל קנוי
הבדיקה נעשתה לפני כ-3 שבועות
האם ניתן לתת לאכול את זה או לא?
בתודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד``ר בן רנר22/03/2010חלבון מבושל משנה את אופיו.יש חלבונים עמידים לחום ויש כאלה שלא.תנסי לתת מעט מהקציצה ולהתרשם.לגבי השניצל מי יודע אם משתמשים בכלל בביצים.האוכל הקנוי בעיתי עוד יותר וחלק מהיצרנים משתמשים בחלבון מהצומח וקוראים לזה שניצל.בקיצור אל תתני מזון המכיל ביצים בודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ליודאורית19/03/2010
שלום רב
לפני מספר שנים עברתי CT, שלאחריו נאמר לי שאני אלרגית ליוד, כנראה עקב פרידה שהופיעה לי.
יש לציין שאני אוכלת דגים ומאכלי ים ואני מרגישה בסדר גמור.
שאלתי היא- כיום אני בהריון- ורוצה לקחת פרנטל- וראיתי שהוא מכיל יוד POTASSIUM IODINE 220 מק"ג, האם מותר לי לקחת את זה או שיש חשש עקב האלרגיה שהופיע מחומר הניגוד בCT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנה
ד``ר בן רנר20/03/2010לרגישות לחומרי ניגוד אין קשר לרגישות ליוד.הקשר נקשר לפני שנים כשהיו בשימוש חומרי ניגוד בעלי אוסמולריות גבוהה שגרמו לתגובות.מאז נוצר מעגל הקסמים יוד-חומר ניגוד-דגים ועוד חומרים מחומרים שונים שאין להם כל קשר. למרות הכל עדיין המשפט רגיש ליוד שגור אפילו בין אנשי הרפואה.למה? ככה.!
לגבי יוד בהיריון שאלי את הגניקולוג.אני לא מציע לקחת לא בגלל אלרגיה אלא בגלל שאין שום טעם לקחת יוד.הוא לא חסר בכלל בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעי שיעררותי18/03/2010
שלום רב
שנים רבות אני צובעת את השיער שלי, לפני שנים פיתחתי אלרגיה לחומר שנקרא ppd אך לאחר זמן זה עבר והמשכתי לצבוע את השיער , בדרך כלל צבע שחור, לפני כחודשיים התחלתי שוב להתגרד בלי סוף עשו לי טסטים במכון "רוקח" בירושלים, והתשבונות כפי שחשבתי, אלרגיה לחומר ppd שנמצא בצבעי שיער ולניקל.
שאלתי את הרופא את אני יכולה לשים חינה בראש, השיער שלי ממש לבן, אני בת 54, הרופא אמר שצריך לדעת עם מה מערבבים את החינה.
אודה לעזרתכם, לא יכולה בלי לצבוע את השיער, זה מזקין בשנים נוספות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותי
ד``ר בן רנר20/03/2010צודק דר' פינלט שדרש לבדוק את מהות החינה.לדאבוני החינה הנפוצה מכילה PPD ואין אפשרות להשתמש בה.קימים בשוק צבעים ללא חומר זה.בנוסף היות ומדובר בצבע שחור הפתרון הוא צבע בלונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית שלא חולפתניניש בארץ הק18/03/2010
שלום,
לפני כשבועיים התפרצה אצלי אלרגיה בדוגמת גירודים עזים בכל הגוף ונפיחות בכפות הידיים, הרגליים
והפנים. מאז השתפר מצבי, אבל עדיין אני מתגרדת בקרקפת, בצווואר ומעט בידיים.
אני מנסה להמנע מלקחת תרופה, אבל השאלה שלי היא-
מדוע זה לא חולף? מתי זה צריך לחלוף?
האין זה אמור לחלוף אם אינני נחשפת לגורם האלרגיה?
האם זה אומר שאני ממשיכה להיחשף אליו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון
שיר18/03/2010יש תופעה הקרוי האורטיקריה והיא יכולה לבבוא לידי ביטוי בכמה צורות
עם פריחה או בלי פריחה ( רק גרוד ) וגם התנפחות של אברים.
תחפשי בגוגל : אורטיקריה זה ניתן לריפוי אבל רק אצל מטפלים אלטרנטיבים יש טיפולים
בשורה התחתונה.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
ד``ר בן רנר20/03/2010טלי אנטיהיסטמיניקה כך תסבלי פחות.התגובה שכנראה אלרגית תחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחומוס מתבטאת בפריחה?ד``ר בן רנר17/03/2010
שלום רב,
רציתי לדעת האם מוכרת אלרגיה לחומוס והאם היא מתבטאת בפריחה?
בנוסף,האם מי שהיתה לו אסתמה בעור אלרגי למאכלים מסוימים?
בתודה,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
ד``ר בן רנר20/03/2010בוודאי שרגישות זו ידועה והיא נפוצה אצל אנשים הרגישים לקטניות בעיקר לבוטנים. הביטוי הקליני יכול להתבטא בפריחה אם כי התגובות הנשימתיות אופינית מאד.השכיחות של אלרגיה למזון בחולי אסטמה עורית מגיעה ל30% לפי פרסומים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות אלרגיה לאחר צביעת שיערשרון17/03/2010
שלום,
אני צובעת את השיער כ- 10 שנים ללא תופעות לוואי. בחודשיים האחרונים התחלתי לסבול מאדמומיות ומעין בליטות לבנות (כמו שלפוחיות אבל ללא נוזל) בקו הממשק של השיער עם העור בכל היקף הראש. תסמינים אלה מתבהרים עד נעלמים עד כשעה לאחר שטיפת השיער ומריחת אלוורה. אתמול, בנוסף לתסמינים הללו, חשתי התנפחות וכאב באיזור לחי שמאל, במיוחד באזור הציר שמחבר את שתי הלסתות ליד האוזן (אזור הפיאה ליד אוזן שמאל). נפיחות קלה נמשכה והתפשטה על הלחי השמאלית לכיוון הפה, כאשר בלחי הימנית אין נפיחות בכלל.
איך אני ממשיכה מכאן? האם לדעתכם עליי להימנע מצביעת השיער, או שלחילופין קיימת דרך אחרת להימנע מן הבעיה הזו בפעמים הבאות?
תודה רבה!
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד``ר בן רנר20/03/2010ראי תשובה לארנה.הפסיקי לצבוע וגשי למרפאה אלרגית לבדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאביבאודליה17/03/2010
שלום, אני בת 33 בתחילת ההריון (שבוע 8). אני מדריכה טיולים והיום טיילתי לאורך חוף הים דרך שדה חיטה, חרציות ופרגים.
מאז אני לא מפסיקה להתעטש, יש לי גרד באף, עיניים דןמעות, עקצוצים בפנים ונזלת נוראית. גם מחר אני חייבת להיות באותו מקום...
עזרו לי מה אפשר לעשות כדי להרגיע במעט את האלרגיה הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודליה
ד``ר בן רנר20/03/2010תלונות של קדחת השחת האופינית לפרחי האביב.גשי למרפאה אלרגית בהקדם.חבל לסבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור סיני העלים לי את האלרגיה
נעמי24/03/2010שלום אודליה, אני סבלתי מאלרגיות מילדות, המצב היה מחריף במיוחד באביב, הייתי מכורה לאנטי-היסטמין וספריי סטרואידים לאף..מאז הדיקור הסיני אצל מולי האלרגיות פחתו משמעותית ואינני זקוקה עוד לתרופות או לספריי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור סיני לא יעיל בכלל לאלרגיות
שרון24/03/2010שני ילדיי טופלו בדיקור סיני לנזלת אלרגית ושניהם לא הגיבו בכלל.
לא ברור לי מה היתה המגמה של המודעה שלך.
אני יכולה להוסיף שגם בחדר ההמתנה פגשתי עוד הורים עם בעיות אלרגיה שהדיקור
לא שיפר מאומה.
בדיעבד , מה יכול בכלל דקירת מחט להשפיע על מערכת החיסון שהיא המחוללת את האלרגיות
וזה גנטי בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לאלרגיה לאבקטובה17/03/2010
גיליתי שבכל פעם שאני מתחילה להתאטש בצורה קיצונית (הרבה איטושים במשך כמה דקות) אני נמצאת בסביבה מאובקה. זה חוזר לי גם כשאני מנקה את הבית. האם אני אלרגית לאבק? יש לי אסטמה של העור ורגישות למתוקים ופירות טרופיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק?
סיגלית03/03/2013שלום רב
אני עובדת בנגריה מזה 10 שנים. תפקידי אמנם מנהלת חשבונות אך האבק מצוי בכל פינה.
בשנים האחרונות אני סובלת מנזלות כרוניות , ברונכית אחת ל כמה חודשים, בעיות נשימה,
קשיי שינה, ובחודשים האחרונים גם דימומים מהאף .
רופא אאג שפניתי אליו , הפנה אותי למעבדת שינה ועדיין לא התקבלו תשובות ...
יכול להיות שנובע מאלרגיה לאבק , שאנני מודעת לה?
בדרך כלל עם הופעת ברונכית או נזלת אני נגשת לרופא משפחה , מקבלת אנטי ביוטיקה לכמה ימים או תרופה אחרת , עד לפעם הבאה ומתייחסת לעניין בביטול...
עכשו אני מתחילה לתהות האם מדובר כאן באלרגיה ..מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטובה
ד``ר בן רנר20/03/2010מדוע את מתמהמת גשי למרפאה אלרגית לאבחון וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בעת מאמץבקי16/03/2010
ד"ר שלום,
לפני כמס שנים כשהייתי נערה התחילו להופיע לי מן כתמים אדומים מעט מגרדים על כל הגוף בעת כל מאמץ גופני ולעיתים גם בלחץ/התרגשות/מקלחות חמות וכו'.. הכתמים נעלמים מהר מאוד (בעת רגיעה) אך קורים לעיתים תכופות, האם יש אפשרות של מן "אלרגיה לזיעה"? האם יש איזושהי דרך לאבחן ובעיקר לטפל בכזה מצב?
זה לפעמים מאוד לא נעים (בציבור)
בתודה
בקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה לאחר מאמץ
ד``ר ולרי טפליצקי17/03/2010מדובר בתגובה למאמץ וזיע בשם אורטיקריה כולינארגית,
תרופות אנטיהיסטמיניות יכולות לעזור למנוע את התופעות.
צריך לקחת יום יום בתקופת החמרה או לפני מאמץ גופני. אפשר בהחלט לנסות להתאים טיפול כדי למנוע תופעות אשר לעיתים מביכות כשמופיעות ברגע הלא מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי16/03/2010
אני בן 45 .
מזה כחצי שנה אני מרגיש תחושות של חום בגוף בגב ,בבטן וברגליים .
אין לי חום בבדיקה במדחום .
כל מי שנוגע בי מרגיש חום בגוף שלי .
ישנה תחושה של לחץ בשתן .
האם התופעה מוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום בגוף
ד``ר ולרי טפליצקי17/03/2010האם יש לך גם פריחה או גרד?
האם עולה או יורד לחץ דם או דופק?
תפנה לרופא משפחה לבדיקה כוללת.
תפנה לאלרגולוג במקרה וקיימים גם פריחה ו\או גרד ויש קשר זמני לגורם מסויים כמו מזון או תרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון ארוך וגירוי פתאומי בגרוןנאור/15/03/2010
מזה חודש אני סובל מצינון.. אמנם בא והולך, ויש ימים טובים ויש ימים פחות
אבל בעיקרון הצינון אינו מלווה עם תסמיני שפעת אחרים, למעט גירויי גרון בלתי פוסקים.
מאולם לא סבלתי מאלרגיה כזו או אחרת
ביצעתי שלשום בדיקת דם שהתקבלה תקינה לחלוטין.
יש סיכוי שמדובר באלרגיה כלשהי?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאור
ד``ר בן רנר15/03/2010יכול להיות שמדובר באלרגיה.רצוי לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לנוצות בכרית
רחל בן יעקב22/03/2010האם יכולה להופיע אלרגיה לכרית נוצות .
אם כן איזה כרית מתאיםה
השואלת רחל בן יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחל
ד``ר בן רנר22/03/2010קימת רגישות לנוצות אם כי בשכיחות פחותה מאשר מקובל לחשוב.אציע לקנות כיסוי אנטי אלרגי לכרית הפוטר את רב הבעיות .ניתן לרכוש בחברת תרופארם שיווק בנתניה. כריות ללא נוצות עם מילוי סינטטי או גרגירים ניתן לקנות בחנויות .אציע שתעברי קודם ברור אלרגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעקיצות יתושאמא14/03/2010
ערב טוב,
בני בן שנתיים וחצי. הוא אלרגי לעקיצות יתושים, ותמיד כשנעקץ העקיצות מתנפחות מאוד וכל האזור שסביב חם ואדום מאוד. טיפות פניסטיל ומשחה שרשם הרופא עוזרות להקל ותוך מס' ימים העקיצות נעלמות.
השאלה שלי היא האם אלרגיה כזו עשויה להיות קשורה גם באלרגיה לעקיצות דבורה, שאני יודעת שהנה אלרגיה מסוכנת.
האם להערכתך יש מתאם בין התופעות ועלינו להזהר באופן מיוחד?
האם יש בדיקה שיכולה לשלול אלרגיות כזו מראש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד``ר בן רנר15/03/2010אין קשר בין רגישות לעקיצות יתושים ועקיצות דבורים.אין טיפול לעקיצות יתושים ולמרות הגרד והנפיחות המקומית אין לדבר משמעות וסיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מטרידהאילנה14/03/2010
שלום רב
שמי אילנה בת 58 ולפני כחודשיים ואחרי בדיקת ה- patch test התגלתה אצלי אלרגיה ל-
NICKEL, FORMALDEHYDE, PARABEN MIX
הדבר הנורא הזה גורם לי לפריחה וגירודים בלתי נסבלים בכל הגוף כמעט ואני לא יודעת מה לעשות.
קיבלתי זריקה בשם DIPROSPAN אשר גרמה לפריחה להעלם כמעט לגמרי ושמה קץ לגירודים,
אך כעת הכל חזר. מדברי הרופא הבנתי שהרבה אין מה לעשות כי חומרים אלו נמצאים כמעט בכל דבר. עברתי לחומרי רחצה כגון סבון וקרם פנים טבעיים אך גם זה לא עוזר לי הרבה. בקשר לניקל, אינני עונדת תכשיטים כלל וכלל ואף פעם לא ענדתי.
שאלותיי הן ברשותך :
- האם יש מאכלים מסויימים שאני צריכה להמנע מלאכול אותם חוץ משימורים וכבר נאמר לי להמנע
ואם כן מהם ?
- האם אכן אין טיפול לאלרגיה זו או לפחות תרופות אשר יעלימו את הפריחה ויקלו בגירודים ?
- איך ייתכן שעד גיל זה לא הייתי אלרגית ועתה לעת זקנה פתאום אני אלרגית ?
אני מבקשת אם אפשר לעזור לי כי אני מאוד סובלת ואינני מעיזה ללבוש למשל שמלה כי כל הרגליים שלי עם פריחה וסימני גירוד.
מה אפשר לעשות או לא לעשות ?
אנא , מבקשת תשובה מהירה ואני מקווה גם יעילה.
בתודה מראש
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה
ד``ר בן רנר15/03/2010שלום .
אלרגיה יכולה לפרוץ בכל גיל.לדעתי לבדיקות שבצעת אין כל קשר לממצא שלך (אני מניח שבצעת במרפאת עור ולא אלרגיה)לפי התאור סביר שמדובר באסטמה של העור או בחרלת הגורמים ליובש וגרד של העור.אין מקום לדיאטות מכיוון שלמזון אין קשר לפריחה בגיל שלך.בתינוקות אולי ,אבל לא בגילך.תרופות יש למכביר להקל על הגרד אך לשם כך עליך לפנות למרפאה אלרגית שמתמצאת בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולמירית14/03/2010
שלום,
בני בן שנה חלה לפני שלושה חודשים. במשך חודש הייתה לו נזלת ושיעול, הנזלת עברה אך מאז כבר שלושה חודשים כל פעם שהוא מתעורר משינה הוא משתעל עם ליחה. הייתי אצל רופא ילדים לפני כחודש שאמר שאין מה לעשות והכל נראה תקין. במקביל עשיתי לו בדיקת דם שמראה שיש איזושהי אלרגיה.
האם יש קשר בין הדברים? האם ניתן לבדוק זאת ולטפל בזה
תודה מראש
ליהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד``ר ולרי טפליצקי16/03/2010שלום ליהי,
ניתן בהחלט לפנות לאלרגולוג לבצע בירור אלרגי,
לשקול לתת בינתיים טיפול נגד אלרגיה עם סירופ היסזין או טיפות פניסטיל,
פרטים נוספים ראי באתר שלי n-allergy.info* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)