מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לקרם הגנהאריאלה20/01/2010
לביתי בת השנתיים יש אלרגיה לקרם הגנה. זה מתבטא בכך שכמה שעות אחרי המריחה מופיעה לה אדמומית בעורף ובגב העליון עם גירוד קל.
ניסיתי כמה קרמים וכולם גורמים לאותה תגובה.
מה לעשות ? למרוח אותה, ולדעת שזה גורם לאיזה תופעה כלשהי לא ברורה?
או לא למרוח, ואז יש את סכנת החשיפה לשמש?
אנחנו גרים בניו זילנד, וזה קיץ פה עכשיו ודי בעייתי לא למרוח אותה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאלה.
ד``ר בן רנר21/01/2010התגובה מעידה על רגישות לאחד ממרכיבי החומר.ניתן לבצע מבחני מטלית לזיהוי החומר הגורם לאלרגיה אך בגיל כזה לבצע את הבדיקה לא כל כך נח.גשי לרופא אלרגיה מקומי או רופא עור .ואל תמרחי את הקרם.אפשרות אחרת שהקרם לא יעל והילדה נשרפת בשמש! לדעתי זה יותר סביר.לבדוק זאת מרחי את החומר במצב רגיל כשלא נחשפת לשמש.במידה ואין תגובה לאחר 24 שעות עד 48 שעות אין רגישות לאף אחד ממרכיבי החומר.במידה ורק בשמש נגרמת התופעה ,קימת האפשרות שציינתי ואפשרות נוספת של אקטיבציה של אחד החומרים רק בזמן חשיפה לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונוגלוביןיפית20/01/2010
רציתי לדעת מה פירוש המונח אימונוגלובין, ומה זה מרמז עם ערכיו אצל ילדה בת שנתיים גבוהים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית
ד``ר בן רנר21/01/2010אימונוגלובולין הוא אחד מהחלבונים במערכת החיסון מקבוצת הגלובולינים.הרמה עולה בזמן זיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב ולבשראביעד20/01/2010
ברצוני לדעת מהי שכיחות האלרגיה לבשר ולחלב ביחד בארץ,בני בן ה7 רגיש לשניהם
האם רגישותו לחלב גורמת לרגישות לבשר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביעד
ד``ר בן רנר21/01/2010שכיחות הרגישות לחלב משתנה מסקר לסקר כחצי אחוז בלבד.הרגישות לבשר נדירה .רגישות כפולה אף היא קימת אם כי נדירה אף יותר והסיבה קיום של אלרגנים משותפים.בכל מקרה יש לבדוק מבחינה קלינית אם יש תגובה ולא להסתמך על בדיקות בלבד ובטח לא על בדיקות דם. גש למרפאה אלרגית מקצועית המתמצאת בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אביעד21/01/2010איבחון האלרגיה הכפולה(לחלה ובשר)התבצע על במך טסטים עוריים,
האם ישנו טיפול מעבר להמנעות לחשיפה?
האם ישנו סיכוי שהאלרגיה תחלוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביעד
ד``ר בן רנר23/01/2010טיפול אין הסיכוי שהאלרגיה תחלוף גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתפוז סיני?אורית20/01/2010
שלום רב,
ביתי בת 3.5. אתמול נראו בפניה נפיחות בעפעפיים ונפיחות באיזור המצח ואדמומיות.
לקחנו אותה למוקד וקיבלנו טיפול.
בשיחה עם הגננת, נודע לי שאספו תפוזים סיניים.
הייתכן שלזה היא רגישה? איך לבדוק על מנת שלא יחזרו שוב סימני האלרגיה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לתפוז סיני?
ד``ר ולרי טפליצקי20/01/2010שלום רב. מה קרה בדיוק? היא אכלה תפוז סיני או שהיא נסרתה על ידי ענפים?
אלרגיה לתפוז סיני זה מאוד לא שכיח, בד"כ זה קורה אחרי שאכולים תפוז סיני.
יתכן ונפיחות בפנים של ילדה אתמול זה התחלה של תופעה שנקראת אורטיקריה, אשר יכולה להימשך מספר שבועות ובד"כ לא קשורה לשום גורם חיצוני.
מאבחנים אותה ומטפלים בה אצל אלרגולוג עם תרופות אנטיהיסטמיניות בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לד"ר טפליצקי ותודה על
אורית20/01/2010התגובה המהירה.
בשיחה עם הגננת, נמסר לי כי הילדים אספו תפוזים בחצר וכבר אז התחילו להיראות הסימנים.
ייתכן והאלרגיה היא לא לתפוז מאחר ונזכרתי שהילדה היתה כבר בעבר בקרבת תפוזים מסוג זה.
מדו"ח הרופא במוקד נרשם שהופיעה פריחה מקולרית על פני המצח, אבחנה משוערת URTICARIA
טיפול באהיסטון.
מה הלאה? לגשת לארגיולוג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לד"ר טפליצקי ותודה על
אורית20/01/2010התגובה המהירה.
בשיחה עם הגננת, נמסר לי כי הילדים אספו תפוזים בחצר וכבר אז התחילו להיראות הסימנים.
ייתכן והאלרגיה היא לא לתפוז מאחר ונזכרתי שהילדה היתה כבר בעבר בקרבת תפוזים מסוג זה.
מדו"ח הרופא במוקד נרשם שהופיעה פריחה מקולרית על פני המצח, אבחנה משוערת URTICARIA
טיפול באהיסטון.
מה הלאה? לגשת לארגיולוג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לד"ר טפליצקי ותודה על
ד``ר ולרי טפליצקי20/01/2010כדאי לגשת לאלרגולוג להמשך טיפול ואיבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומיםרחלי19/01/2010
בני בן 4 חודשים הוא מקבל תוספת של סימילאק בערך אחת ליום כתוספת להנקה.
מדי פעם אני שמה לב שכאשר נוזל לו החלב על הסנטר מופיעים מעט כתמים אדומים שנעלמים לאחר כחצי שעה (לפעמים אפילו פחות). יש לציין שהוא לא מקיא או מגיב בצורה חריגה לאוכל השאלה היא האם יש חשש לאלרגיה כלשהי? במידה וכן מה עליי לעשות בטווח המיידי עד שרופא יבדוק זאת .
לתשובתכם המהירה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים על הסנטר בלבד
ד``ר ולרי טפליצקי20/01/2010מומלץ לבדוק שאין כתמים אדומים גם בגוף התינוק שנסתר על ידי בגדים.
הפריחה ליד הפה היא תגובת גירוי שרואים אצל תינוקות בד"כ לא קשורה לאלרגיה.
ככל הנראה זה לא אלרגיה לחלב פרה, מכוון והתינוק לא מקיא, לא משלשל, לא מתנפח, אין פריחה כללית. במקרה ואין סימנים הנ"ל (מספיק שיהיה אחד מהם כדי לחשוד באלרגיה) הסבירות של אלרגיה היא נמוכה מאוד.
בכל מקרה של ספק מומלץ לפנות לאלרגולוג ולבצע טסטים אלרגיים לרגישות לחלב פרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעונינת לדעת לאחר מריחת אמלה על פניאלונה19/01/2010
לאחר מריחת אמלה על פני לשם הזרקה אסטית נוצרה לי דלקת בעור ופצעים כבר פעמיים האם יש אופציה לעשו ת אצל אלרגאולוג טסט לבדיקה אם אני אלרגיה ללידוקאין וכיצד זה נעשה.תודה רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אחרי מריחת אמלה
ד``ר ולרי טפליצקי20/01/2010אפשר לבדוק אלרגיה מיידית ואלרגיה מאוחרת על פי הנסיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות למזוןאורטל19/01/2010
שלום,
בני בן חצי שנה, רגיש לחלב, ביצים, סויה, דגים ובננה.
האם ניתן לתת לו פסטה שלא מכילה את כל המרכיבים שאליהם הוא רגיש, כי בפסטה מצוין שהיא מיוצרת בסביבת מוצרים המכילים תורמוס, מה זה אומר מבחינתנו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורמוס
ד``ר ולרי טפליצקי20/01/2010רצוי לתת פסטה רגילה, ללא מגע עם תורמוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - דחוף ביותראמא מודאגת19/01/2010
תודה רבה על התגובה המהירה -
לא ברור לי האם פנסטיל זה אנטיהיסטמין ויעיל במקרה שלנו כי הילד החל להעלות חום גבוה מעל 39 אחרי יומיים של טיפול. לצערי אנו לא יודעים מה מקור האלרגיה (עקיצות, אוכל, אבקנים ...) ויכול להיות שהוא עדיין חשוף למקור.
הרופא המקומי לא הכיר את התרופה גם לאחר קריאת הרכב הכימי שלו והמליץ לנו על chlorpheniramine maleate סירופ וכדורים prednisolone (5 mg אנו מאוד מבולבלים האם לעבור לטיפול החדש או להשאר עם הפנסטיל (לקחנו כבר יומיים פעמיים ביום) כמה עוד להמשיך? האם חום אומר החמרה או שזה עוד שלב באלרגיה?
חשוב לציין עד היום לא הייתה תגובה אלרגית לשום גורם (אבל זו הפעם הראשונה שלו בתאילנד)
אנו מודים על תגובה המהירה כי אנו קצת אבודים
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה מעל 39
ד``ר ולרי טפליצקי19/01/2010אינסה שלום,
חום גבוה זה לא בגלל האלרגיה.
יתכן זיהום או דלקת סביב העין או בערובת העין. מומלץ לפנות דחוף לבדיקת רופא במרפאה או במיון ולשקול טיפול אנטיביוטי עפילו בווריד, בהנחיית רופאים מקומיים בלבד. במקרה של ספק תפנו למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HELPדנה18/01/2010
שלום,
אני סובלת מזה 7 שנים מנזלת אלרגית התעטשויות(רגישות לחום וקור)
בצעתי טסטים לפני כ-5 שנים ונאמר לי שיש לי אלרגיה לאבק ועובש.
כל הטיפולים(שחוזרו על עצמם בצורת תרסיסים וכדורים לאלרגיה) לא הועילו או שהועילו והפסיקו להשפיע אחרי שבועיים.
לאחרונה החלטתי לטפל במצב ויהי מה מכיוון שאפי סתום באופן כרוני ואני סובלת מנזלת בלתי פוסקת והמצב החמיר לאחרונה.
הלכתי שוב לרופא לאלרגיה ביצעתי את הטסטים ולהפתעתי אמר לי שאין לי אלרגיה כמו כן ביצעתי את בדיקת הדם ויצא שאין לי רגישויות לאלרגיה.
אודה אם תוכלו לפרוש את הסיבות שיכולות לגרום לתופעות הללו אם זה לא אלרגיה והכי חשוב מה הטיפול המתאים להם והאם זה עובד..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריניטיס כרוני
ד``ר ולרי טפליצקי19/01/2010מקרה שלך הוא מורכב, אלרגי או לא אלרגי לא ברור.
במקרה כזה קשה לתת יעוץ באינטרנט.
בד"כ גם במקרים כאלה ניתן להתאים טיפול תרופתי בדומא לאלרגיה, ניתן לבצע טסטים אלרגיים קצת יותר פולשניים עם זריקה ולא רק דקירה.
כדאי גם לפנות לרופא אא"ג ולשלול פוליפים באף, סינוסיטיס כרוני או בעיה במבנה של האף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ל ALTERNARIA TENUISירדנה18/01/2010
שלום - בני בן השבע מתכסה לעיתים בפריחה ובדיקת דם הראתה שהוא אלרגי לזה - מי יכול להסביר לי מה המשמעות - מה זה בכדי להרחיק את הילד וכיצד לטפל בזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירדנה
ד``ר בן רנר18/01/2010אין קשר בן האלטרנריה לפריחה של בנך.האלטרנריה היא עובש הגורם לבעיות בדרכי נשימה.בינו ובין פריחה אין קשר.לבדיקה ללא קשר קליני אין משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אלרגיה לALTERNARIA TENUIS
ירדנה19/01/2010תודה רבה - אם כך מה זה אומר בבדיקת האלרגיה - שהוא אלרגי לזה ב79.90%
ממה אני צריכה להזהר בכדי להרחיק אותו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירדנה
ד``ר בן רנר21/01/2010להינות מהחיים ולא להתיחס.לא לכל בדיקה חיובית משמעות קלינית.את יכולה להירגע.אין צורך לבצע בדיקות שלא לצורך.את הכלל הזה מסתבר שלא כולם יודעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעמילןאוסנת18/01/2010
האם תוכלו לפרט לי מהי אלרגיה לעמילן ומה התופעות למי שאלרגי לעמילן ואוכל חיטה, אורז או תפו"א?
מה הם דרכי הטיפול מלבד המנעות ממאכלים המכילים עמילן?
והאם האלרגיה היא תופעה גנטית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסנת
ד``ר בן רנר18/01/2010עמילן הוא רב סוכר העובר עיכול ע"י אנזימים (עמילזות) ההופכות אותו לדו סוכר מלטז וכן הלאה.אין זו אלרגיה אלא אי סבילות בגלל פגם או חוסר באנזים,המתבטאת באי ספיגה כאבי בטן בגלל חוסר יכולת של המעי לספוג אץ הרב סוכר .אלרגיה מוגדרת כרגישות לחלבון .כאן מדובר באי סבילות לסוכר.דבר דומה קיים בחוסר האנזים לקטז המפרק את סכר החלב לקטוז במעי וחסרונו יגרום לשילשול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למשחה נגד אקנה?מיכל17/01/2010
שלום רב,
שמי מיכל ואני בת 21,
לפני כמה ימים הלכתי לרופאת עור בקשר לפצעונים שיש לי בפנים- בעיקר במצח, מעין פצעי בגרות כאלה-אקנה והיא נתנה לי משחה בשם רט-אויט על מנת למרוח על הפנים.
לאחר יומיים בערך של שימוש במשחה הפנים התחילו להיות ממש יבשות וקצת להתקלף לי בעיקר באזור הלחיים, כאשר עכשיו היובש ממש התגבר ובנוסף רואים קצת אדמומיות על האזור הזה וזה מאוד שורף
האם זו תגובה אלרגית למשחה? יש לציין שאני אלרגית לאבק, לחתולים ולעץ זית ועוברת חיסונים כל שבוע בביח
מצפה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למשחה נגד אקנה?
ד``ר ולרי טפליצקי18/01/2010שלום רב,
קשה לענות לשאלה שלך באופן חד משמעי, אבל התגובה שאת מטארת מתאימה קודם כל לתגובת גירוי למשחה ולא אלרגיה למשחה. צריך להימנע מחשיפה לשמש, למרוח משחה בכמות קטנה יותר ולעקוב אחרי ההתפתחות. במקרה וגירוי העור מתחזק תצתרכי להפסיק שימוש במשחה הזו ולהתייעץ עם רופא עור על ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף
אמא מודאגת19/01/2010תודה רבה על התגובה המהירה -
לא ברור לי האם פנסטיל זה אנטיהיסטמין ויעיל במקרה שלנו כי הילד החל להעלות חום גבוה מעל 39 אחרי יומיים של טיפול. לצערי אנו לא יודעים מה מקור האלרגיה (עקיצות, אוכל, אבקנים ...) ויכול להיות שהוא עדיין חשוף למקור.
הרופא המקומי לא הכיר את התרופה גם לאחר קריאת הרכב הכימי שלו והמליץ לנו על chlorpheniramine maleate סירופ וכדורים prednisolone (5 mg אנו מאוד מבולבלים האם לעבור לטיפול החדש או להשאר עם הפנסטיל (לקחנו כבר יומיים פעמיים ביום) כמה עוד להמשיך? האם חום אומר החמרה או שזה עוד שלב באלרגיה?
חשוב לציין עד היום לא הייתה תגובה אלרגית לשום גורם (אבל זו הפעם הראשונה שלו בתאילנד)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף
אמא מודאגת19/01/2010תודה רבה על התגובה המהירה -
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותראמא מודאגת17/01/2010
שלום,
אנחנו כרגע בטיול משפחתי בתאילנד. בני הקטן בן כמעט שנתיים (נולד בסוף ינואר) קיבל אתמול פריחה פיתאומית שהתחילה כעקיצות קטנות על הרגל(כ-10 נקודות אדומות) בבוקר ובסוף היום הופיעו נקודות קטנות על הלחי ועל הבטן. מרחתי לו תריאולון אך בבוקר כולנו קיבלנו שוק כאשר הילד קם - הנקודות הקטנטת גדלו מאוד (כ-1.5 סמ' קוטר) וחלקן התנפחו עכשיו הם על כל חלקי גופו (נקודות חדשות קטנות וישנות מרוחות וגדולות), אבל הדבר הגרוע מכול זה שמה שהיה על הלחי התנפח ובבוקר הילד בקושי הצליח לפתוח עין. אני נתתי לו 12 טיפות פניסטיל בבוקר ומצב ליד העין קצת השתפר. השאילה היא האם מדובר בתגובה אלרגית ואם לא מה זה יכול להיות? האם כדאי לפנות לרופא או לתת לזה קצת זמן?
חשוב לציין שהילד אוכל טוב, מצב רוח שלו בסדר ואין לו חום. אף אחד מהמשפחה (אנחנו ההורים ואחיו בן 4.5) לא נעקצו ולאף אחד אין שום תופעות (שלשולים, בחילות, פריחות, חום...).
אני צריכה יעוץ דחוף על מנת שנוכל לפעול בהתאם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסה
ד``ר בן רנר17/01/2010ייתכן עקיצות ביחוד העובדה שהעיין "נסגרה" קני בדרג ססטור טיפות אנטיהיסטמיניות ותני לו וישתפר.מרחי נוזל נגד עקיצות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו אלרגיה?ורד17/01/2010
שלום,
בתי בת 8. לפני כ-4 ימים הופיע בלחי כתם אדום קטן. אחרי יומיים ראינו פריחה בלחיים וגם בידיים ורגליים. אחרי כמהשעות פריחה בגוף עברה ונשאר רק בלחיים. במשך יומיים לאחר מכן, פריחה בלחיים הופיע ונעלמה לסירוגין, והיום בערב שוב הופיע פריחה בגוף ( ידיים, רגליים וישבן).
חשוב להגדיש שסירופ לורטדין לא עזר במקרה של פריחה בכלל.
מה זה יכול להיות? האם זה אלרגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
ד``ר בן רנר17/01/2010סביר שכן.המשיכי עם אנטיהיסטמיניקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב?שיר16/01/2010
שלום
בני בן שנה עוד מעט. ינק עד לפני חודש.
בגיל חודש קיבל מעט תחליפי חלב כיוון שלא עלה במשקל. בזמן הזה היה משתעל\כאילו נחנק ונראה שסבל מכאבי בטן (מעבר לגזים הרגילים). חזר לינוק באופן מלא כעבור מספר שבועות ובהמשך התחיל לאכול אוכל מוצק. בגיל שמונה חודשים התחלתי לתת לו בקבוק מטרנה חלבית אחד בערב. בנוסף התחיל לאכול מוצרי חלב (קוטג', מעדנים). שמתי לב למספר תופעות שקרו מאז שאני לא יודעת האם כולן קשורות לחלב: גזים\כאבי בטן אחרי אכילת חלב
יובש בלחיים
נחנק פעמים במהלך שינה (כשעה-שעתיים אחרי שאכל מוצר חלב). ההינו בגין זה בבית חולים ולא נמצאה סיבה אחרת. לא נשללה אלרגיה לחלב
הגדילה לגובה נעצרה והמשקל תנודתי
יש לו מעט נוזלים באוזניים
האם לדעתך ניתן לקשר זאת לחלב? בעיקר מטרידה אותי עניין הגדילה (עשה בדיקות דם שיצאו תקינות)
אציין שחוץ מהמטרנה החלבית אותה צורך כיום פעמיים ביום, הפחתי למינימום את צריכת שאר מוצרי החלב
אשמח לתשובתך וסליחה על האורך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
ד``ר בן רנר17/01/2010ניתן לבדוק בקלות ורצוי לבדוק בעיקר שינק עד לםני חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)