פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה ?
    רונית
    13/03/2010

שלום רב,

הבאתי חתול הביתה עם פרווה ארוכה ולאחר ארבעה ימים התחלתי להשתעל והיה לי קוצר נשימה וקצת נזלת. הייתי אצל רופאת המשפחה, לא חשבתי שזאת יכולה להיות אלרגיה ולא אמרתי לה על החתול. האבחנה שלה הייתה דלקת בקנה והיא נתנה אנטיביוטקה זינת.
    לקחתי כבר מחצית מהאנטיביוטיקה ואין שיפור. נתתי את החתול אתמול למשפחה אחרת וניקיתי את הבית והמצב שלי לא משתפר.

האם זאת אלרגיה לחתול? אם כן, כמה זמן אחרי שהחתול לא אצלי המצב יכול להימשך?

בתודה מראש,
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ?

הוספת תגובה

• אלרגיה לחתול

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/03/2010

שלום רונית,
    אלרגיה לחתול זה מצב שכיח ומשתפר עם הוצאת החתול, אבל לא מייד.
    תעשי נקיון יסודי, אוורור טוב.
    אם לא יעבור יהיה מקום לטיפול תרופתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפסט במהלך הנקה
    אורקה
    13/03/2010

אני סובלת מאלרגיות קשות בתוקפה זו של השנה. מניקה הנקה מלאה את בתי, רוצה לדעת האם מותר השימוש בטלפסט או סילרג'י בזמן ההנקה ?

לקביעת תור
    סגירה
    טלפסט במהלך הנקה

הוספת תגובה

• טלפסט במהלך הנקה

ד``ר ולרי טפליצקי
    14/03/2010

שלום אורקה,
    תכנסי לאתר n-allergy.info ותמצאי שם טלפון של מרכז טרטולוגי לבירור של בטיחות תרופות במהלך הנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה פריחתית מלווה בגרד
    עודד
    13/03/2010

שלום,
    לפני כיומיים התחילה לי רפיחה שהתפשטה לאיזורים ספציפיים בגוף: לאורך הזרועות עד לבית השחי, בגב, בבטן התחתונה ובירכיים הפנימיות. הפריחה נראית באדמומיות העור וצלווה בגרד מעקצץ. מרחתי משחת פניסטיל אך ללא הועיל. האם יתכן ומדובר בפשפשים? הסביבה החדשה היחידה אליה נחשפץי לאחרונה היא כשלוויתי מצעים נקיים מחבר.
    תודה, עודד.

הוספת תגובה

• אלרגיה פריחתית מלווה בגרד

ד``ר ולרי טפליצקי
    14/03/2010

עודד שלום רב,
    אם אתה חושש בפשפשים תבדוק את סביבתך וטפל עם הדברה.
    במקרה של חשד לאלרגיה לאלרגנים סביבתיים בגון אבק או אבקנים או אלרגנים במגע או במזון רצוי לבדוק לאלרגולוג לקבלת טיפול מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגלייה לניקל מלחי ניקל ושרף
    אתי
    13/03/2010

היי,
    שבוע שעבר עשיתי בדיקת אלרגיה במדבקות והתגלה שאני אלרגית לניקל מלחי ניקל ושרף.

מאז הבדיקה אני לא שמה כלום על הפנים (אני צריכה חודש לתת לפנים לנוח ולהתנקות)
    אני כבר לא עייפה בכלל,העיניים לא דביקות לא נפוחות כשהיו,האודם מתחיל להתמעט,העיניים לא מגרדות. ואין את העיגולים הקטנים והצהובים מסביב לעפעפיים העליונות והתחתונות.
    (איזו הקלה,ממש כיף לקום בבוקר בקלות,בלי לחשוב על לישון ובלי עיניים כבדות ובכיף לא להירדם מול המסך בבית בעבודה באוטובוס....פשוט ככה. לא חשבתי על זה ופתאום שמתי לב שאני ערנית שאני לא צריכה 3 שעוניים מעוררים כי אני כבר מתעוררת לפניהם.... איזו השפעה עצומה יש לעיניים על כל ההתנהלות היום יומית!)

לאחר קריאה המידע שהרופא נתן לי ובאינטרנט גילתי שגם בתרד ובדג סלמון יש ניקל. אני צמחונית ודג סלמון היחיד שאני אוכלת כדי לא לקחת אומגה 3 (בבדיקות דם הכל תקין אצלי) ובאמת היו כמה פעמים שאכלתי 3-4 פעמים בשבוע דג והיו לי כאבי בטן מוזרים ותחושה שאני ממש לא יכולה לאכול כלום רק בא לי להקיא אבל לאחשבתי מעולם שזה בגלל זה. כנ"ל לגבי התרד במשך 3 שבועות אכלתי תרד כל יום בסלט בכמות יפה, בשבוע ה-3 היו לי 3 ימים כאבים בבטן ממש מוזרים זה קורה לי גם כשאני לפעמים לוקחת כף של רסק עגבניות ואוכלת. (יש לציין שנדיר שיש לי כאבי בטן - מעולם לא הייתי אלרגית לשום דבר - ומעולם לא הייתי רגישה לאוכל בשום מצב)

לא אמרו לי שאני רגישה לאכול אלא למגע של הניקל כשהוא במוצרי טיפוח וכד'. שעלי לעבור למוצרים טבעיים ולוודא את טיבם. יש לציין שלא שיתפתי את הרופא בעניין כאבי הבטן כיוון שרק לאחר חקירת הנושא ירדו לי האסימונים לגבי כל מי דברים שקרו לי כמו עגיל באוזן בחלק העיליון שגרם לדלקת ממש לנזול באופן קיצוני וכד'.

דרך אגב,במה יש שרף?
    לא מוצאת שום מידע רלוונטי. יש לציין שאני משתמש כבר שנים במקדם הגנה של "סקין גארד" תמיד ידעתי שהוא לא מתאים לעור שלי אבל היחיד שאיכשהו מגן עליו מהשמש.
    במשך השנים החלפתי 4 פעמים את המקדם הגנה וכבר שנה וחצי שעל הפנים אני שמה ל"לוראל" .
    בימי הבדיקה זה הדבר היחיד שמרחתי על הגוף זה מקדם הגנה...מה שאומר שמוצרי טיפוח יש שרף! איך בודקים את זה?

צרפתי בקובץ את ההסברים שהרופא נתן לי.אין לי מושג איך להתנהל.
    המון המון תודה על כל מידע איך להתנהל ומה לבדוק במוצרי טיפוח. האם יש אתרים מיוחדים...ללכת שוב לרופא לקבל מידע מפורט יותר? מבחינת האוכל? אני פשוט אוכל בכמויות של 2-3 בשבוע ואלי רק 2 בשבוע דג סלמון לתרד לא נראה לי שארצה להתקרב בקרוב. עגבניות אני מאוד אוהבת .הרסק עגבניות מעולה לי כיוון שככה אני מגנה על העור שסובל מפגמנטציה - אני בקושי משתזפת בהליכה בשמש מאז שאני מרבה לקחת כף רסק עגבניות. יכול להיות שבאמת בכמויות גדולות אני צריכה להזהר מבחינת האוכל? אני צמחונית אני לא יכולה להגביל את עצמי כ"כ."

הוספת תגובה

• כאן מצור ההסבר על הניקל! תודה!!!!

אתי
    13/03/2010

המון תודות על כל עזרה שתהיה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגלייה לניקל מלחי ניקל ושרף

ד``ר ולרי טפליצקי
    14/03/2010

אלרגיה לשרף ככל הנראה אינה קשורה למצבך כעת.
    תסירי מגוף כל המתכות.
    אין צורך להימנע משום מזון למרות כל מה שכתוב בדף ההסבר שקיבלת לגי רגישות לניקל.
    לגבי רגישות לקוסמטיקה: ככל הנראה את לא אלרגית, אך במקרה של ספק ניתן לבצע טסט מדבקות נוסף לקוסמטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אתי
    15/03/2010

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב,
    הטסט שעשו לו הוא עבור מוצרי קוסמטיקה ואני בהחלט רגשה אליהם
    מאז שאני לא משתמש בשום תכשיר לפנים העיניים כבר לא שורפות כואבות מגרדות
    דומעות אין לי את העיגולים הלבניםצהובים סביב העפעפיים ואני כבר לא עייפה כמו קודם
    הן פחות נפוחות ומעט פחות אדמות.
    נהייתה לי ממש פריחה במקום שבו הייתה המדבקה וגירודים וכו'.....

בכל מקרה הייתי מאוד רוצה לקבל מידע עבור מוצרי קוסמטיקה שהן בטוחים וללא ניקל ושרף

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחת לציין שאין עליי תכשיטים בדר"כ

אתי
    15/03/2010

זה די נדיר. אני יודעת מה מתאים לי אז אני עונדת במקרים מיוחדים.
    בקיץ למשל אין עליי אפילו עגיל צמוד לאוזן - ל א אוהבת לשים שום דבר כשחם לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקוסמטיקה

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/03/2010

אלרגיה לשרף ככל הנראה אינה קשורה למצבך כעת.
    במקרה של חשד גבוה לאלרגיה לקוסמטיקה ניתן לבצע טסט מדבקות נוסף, מורחב, לקוסמטיקה.
    מבחינת בטיחות האלרגית רצוי להשתמש במוצרי קוסמטיקה גרמניים בגלל התקן המחמיר שלהם בנוגע למרכיבים אלרגניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודההההההההה!!!

אתי
    16/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב
    סיון
    10/03/2010

שלום רב.
    בני בן שנה וחודשיים. כאשר היה בן 4.5 חודשים, נתתי לו בפעם השלישית בחייו תחליף חלב היות ורציתי להפסיק להניק בהדרגה. הוא אכל 180 מ"ל ואחרי שעתיים בערך החל להקיא, עלה לו החום, הפך להיות אפאטי, ולשלשל דם. טסרנו לבית החולים שם אמרו לנו שהוא רגיש לחלב (ככל הנראה לחלבון חלב) וכי עלינו לא לחשוף אותו לחלב, ובגיל שנה לעשות בדיקה חוזרת.
    לאחר גיל שנה, לפני כחודש, הלכנו לאלרגולוג שעשה טסט לcasein lactalbumin ול cows milk שיצא שלילי. לאור זאת, אמר לנו כי יש לחשוף את הילד לחלב בנוכחות רופא.
    הרופאת ילדים אמרה שאתן לילד בקבוק רגיל של תחליף חלב, 180 מ"ל, ואהיה בסביבת קופת החולים וכך עשיתי שלשום.
    לאחר שעתיים וחצי הילד התחיל להקיא, עלה לו החום והוא התחיל לשלשל.
    שאלתי היא: האם ניתן לדעת האם הילד אלרגי לחלבון חלב, או שמא ללקטוז (ואז מדובר בסיפור אחר לגמרי), והאם ניתן לתת לו מוצרי חלב (כגון יוגורט, גבינה כו')? האם יכול להיות שהתגובה ארעה בגלל שנתתי כמות גדולה מדי של חלב? איך ניתן לדעת? האם יש בדיקות שכדאי לעשות?

אשמח לתשובה.
    תודה רבה מראש.
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלב

הוספת תגובה

• רגישות לחלב

ד``ר ולרי טפליצקי
    11/03/2010

שלום סיון,
    לא כל רגישות לחלב פרה היא אלרגית. ישנם גם רגישויות נוספות, לא אלרגיות. בכל מקרה של אי סבילות חלב פרה, אפשר לתת פורמולה על בסיס סויה. אם לא בוצע טסט אלרגיה לסויה כדאי לבצעו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד בפניו של תינוק
    לילך
    10/03/2010

שלום רב,
    בני בן חצי שנה ומזה כחודש וחצי החלה לו אדמומיות על לחי ימין. היינו אצל רופאת עור שאמרה שזה אסתמה של העור והביאה לנו טיפול.
    כשבוע לאחר מכן המצב החמיר האדמומיות השתלטה על הסנטר והתווספו עליו גם פיצעונים קטנים, התחילה פריחה אדמומית במצח ועל הגבות ובעפעף אחד והלכנו שוב אל רופאת העור שאמרה שמדובר באלרגיה ונתנה לנו טיפול פנסטיל ומשחה. הטיפול לא עזר הטיפות לא הפסיקו את הגרד.

היינו שוב אצל רופא הילדים שאמר להשתמש בשמן בלינאום ובאדים קרים.
    עשינו. לא עזר.
    אנחנו אובדי אצות.
    התינוק הקטן לא מפסיק לגרד את הפנים בטירוף.
    ר'ק רטיות קרות על הפנים עוזרות לו לזמן מה.
    אנחנו שומרים על חדר מקורר (אחרת הגירודים מתעצמים).
    בבוקר המצב קצת יותר טוב.
    לקראת הערב המצב מחמיר.

קבענו תור לרופא אלרגיה אולם יש עוד זמן עד התור והלילות והימים מאוד קשים עם האלרגיה.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    גרד בפניו של תינוק

הוספת תגובה

• גרד בפניו של תינוק

ד``ר ולרי טפליצקי
    11/03/2010

שלום לילך,
    צריך לעזור לתינוק כמה שיותר מהר.
    ככל הנרא יש לו אטופיק דרמטיטיס, מחלת עור אלרגית הכי שכיחה בגיל הזה.
    ישנם תרופות לאטופיק דרמטיטיס יותר יעילות מאשר שצן בלנאום.
    תבקשו מרופא ילדים לשדרג טיפול או ותפנו בהמשך לאלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון אלרגיות
    אושרת
    10/03/2010

שלום רב,
    האם שמעתם על אבחון אלרגיות באמצעות:
    BEST BIO ENERGETIC STRESS TESTING- -תוכנת מחשב .למטופל מחברים אלקטרודות המעבירות רישום חשמלי ורטטים מאיברים ומערכות מגופו.
    האם הבדיקה אמינה?
    האם נעשית גם על ידי רופאים?

תודה ויום נפלא,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון אלרגיות

הוספת תגובה

• אשרת

ד``ר בן רנר
    10/03/2010

כל בעל בינה ירחק משיטות וטיפולים שאין להם אחיזה במציאות.
    ואין להם שום סימוכין במדע הרפואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הפריחה קשורה למוצרי חלב?
    אורה
    09/03/2010

בתי בת שנה וחודש, מזמן שותה תמ"ל חלבי, אוכלת מוצרי חלב כמו יוגורטים, קוטגים, גבינות לבנות בלי בעיה, אך לפני כמה חודשים התחלנו לשים לב שכשאכלה מוצרי חלב אחרים כמו גבינה צהובה, שמנת, שמנת לבישול, כעבור יום-יומיים הופיעה לה פריחה. בעבר זה היה על לחיים, בזמן האחרון, מופיעים עיגולים אדומים על הברכיים ולידם פריחה נקודתית, וגם העור בשוקיים מחוספס וטיפה אדום. הרופאה אמרה שכנראה זה רגישות של העור שהוא בהיר בלי קשר למאכל כלשהו. בנוסף לאחרונה התחילה להשתעל מדי פעם עם הרגשה של ליחה וזאת מבלי שיש לה נזלת או סימנים של הצטננות כלשהי... כמו כן, לפעמים בתזמון מתאים יש לה צואה רכב עם ריח חריף שתוך דקות ספורות גורם לה לתפרחת חיתולים... לנו נראה בכל זאת שיש קשר לאותם מוצרי חלב ספציפיים (לא חמוצים).
    האם זה יכול להיות והאם אפשר/כדאי לבדוק בבדיקה פשוטה עדיף?
    אם כן- האם לא מסוכן להמשיך ולתת לה את המוצרים האלה או אחרים למרות הופעת הפריחה (לא רצינית מדי יש לציין ולא נראה שמפריעה לה מדי...
    אם כן מדובר ברגישות- האם בדרך כלל זה לתמיד או שיכול לחלוף עם הזמן?
    האם כדאי לגשת לרופא מומחה ישירות במידה והופאה לא רואה צורך בבירור נוסף?

תודה רבה מראש על התייחסותכם.

הוספת תגובה

• אורה

ד``ר בן רנר
    09/03/2010

אציע לפנות למרפאה אלרגית .זה ענין למומחה ללא ספק.יש לבצע בדיקות מתאימות.העובדה שזה לא מפריע לה בכלל שולל לדעתי רגישות לחלב.בכל מקרה רצוי לבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן 11 חודשים
    אושרת
    09/03/2010

שלום רב,
    בני בן 11 חודשים, אלרגי לחלב. לאחרונה הופנה לדיאטנית תינוקות מאחר ומגלה חוסר תיאבון.
    הדיאטנית המליצה להוריד את הגלוטן ממזונו של בני, בטענה כי מאחר ובני אלרגי לחלב הוא עשוי להיות אלרגי גם לגלוטן, וזה יכול להיות הגורם לחוסר התיאבון.
    אציין כי כאשר בני אוכל גלוטן אין לו כל תופעות לוואי.
    האם אלרגיה לגלוטן יכולה להתבטא אך ורק בחוסר תיאבון?
    האם ישנה אלרגיה היכולה לגרום לחוסר תיאבון?!

תודה ויום נפלא,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• חוסר תאבון לא קשור לאלרגיה

ד``ר ולרי טפליצקי
    09/03/2010

אושרת שלום,
    חוסר תאבון לא קשור לאלרגיה, רגישות לגלוטן זה גם לא קשור לאלרגיה, זה סוג אחר של רגישות למזון.
    בדיקה לרגישות לגלוטן זו בדיקת דם המתבצעת על ידי רופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לגלוטן

אושרת
    09/03/2010

ראשית, תודה על תשובתך.
    שנית,
    האם רגישות לגלוטן יכולה לגרום לחוסר תיאבון?

תודה,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לגלוטן

ד``ר ולרי טפליצקי
    10/03/2010

לעיתים רחוקות בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אלרגית
    ניניש בארץ הק
    09/03/2010

שלום,

אני בת 31. בעבר נודעה אצלי רגישות לסולפא שבתרופות לטיפול בדלקות שתן (עם זאת, במרפאת אלרגיה לא אותרה רגישות לדבר). שלשום הופיעה אצלי תגובה אלרגית למקור לא ידוע-
    נפיחות בפנים, אזניים, כפות הרגליים והידיים. מלווה בגרד עז ובסימנים אדומים שטוחים.
    גם כאבי גרון ואי נוחות בבליעה, עם נפיחות נראית לעין בצוואר.
    אתמול גם היה חום 38 מעלות שחלף היום.

קיבלתי אנטי הסטמין במיון, והרופא הורה לי לשוב למיון בשעת הופעת חום, קשיי בליעה או נשימה.

עד כה נטלתי פניצילין לטיפול בטונזליטיס, בצורה לא סדירה כ"כ- במשך שבועיים במקום במשך שבוע...והרופא הורה לי לסיים את המנה.
    מעניין שעד שחשתי הטבה- עם נטילת המנה האחרונה של הפניצילין שוב חשתי התגרדויות.

מאחר שאינני תושבת הארץ אני תוהה האם הטיפול מקביל לנהוג בארץ.
    האם עלי לפנות להמשך טיפול במרפאת אלרגיה? האם עלי להמתין עד לסיום המחלה או לפנות לאלרגולוג כעת?
    האם סביר שרגישות לפניצילין, במידה שזה מקור האלרגיה שלי, תופיע לאחר שבועיים מיום נטילתו?

אודה מאוד על תשובה מלאה ומפורטת.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה אלרגית

הוספת תגובה

• המלצה

אורי
    09/03/2010

אני מקווה שלא תסתבכי עם הפריחה שנקראת אגב אורטיקריה.
    במידה וזה קרה את יכולה לחפש בגוגל : אורטיקריה
    יש מטפל שמתמחה בכך במסגרת פריצות דרך טיפוליות במחלות עור.
    המטפל גר בצפון האתץ. ר.מ שמו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית

ד``ר בן רנר
    09/03/2010

סיימי את המחלה ואחר כך פני לברור.הרגישות לפניצילין מופיעה תוך דקות עד שעות ולפעמים תוך מספר ימים.לעיתים קרובות מדובר בפריחה על רקע ויראלי ולא על רקע תרופתי.אין מניעה לפנות למרפאה אלרגית ולבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לשומשום
    יפעת
    08/03/2010

שלום ,
    בני בן 11 חודשים ואובחן על ידי טסטים לפני מספר חודשים כאלרגי לשומשום -בצענו בדיקות בשל נפיחות ואדמומיות באזור הפנים לאחר מגע בלבד (לא אכילה) של טחינה .
    כמובן שכל מאכל כגון טחינה לא מגיע לקרבתו .
    שאלתי היא : האם מאכלים שרשום עליהם :"יתכן עקבות מזעריים של שומשום" או "הוכן בקו ייצור בו הוכנו מוצרים עם שומשום" גם אותם אסור לתת לו?
    כמו כן רציתי לדעת האם אין תרופה שניתן לתת לו למקרה שחלילה קיבל מאכל שהיה בו שומשום (למשל בגן ..)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לשומשום

הוספת תגובה

• יפעת

ד``ר בן רנר
    08/03/2010

עליך להצטייד בנזזרק אפיפן שילווה את הילד לכל מקום שילך.הדרכה במרפאה אלרגית.לגבי הכיתוב שעל מוצרי המזון. בגלל העובדה שהחוק מחייב רישום מדוייק של התכולה וכדי להסיר אחריות מצד היצרנים אנחנו מוצאים מן הגדרות עלומות שכאלה.למעשה אין במוצרים שומשום אך מטעמים משפטיים הוסיפו את המשפטים העלומים.מה שבטוה בטוח.קיימת עמותה של ילדים הרגישים למזון .חפשי את האתר ברשת וצרי קשר איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לשומשום

יפעת
    08/03/2010

האם ניתן כבר בגיל כזה להשתמש במזרק אפיפן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפעת

ד``ר בן רנר
    09/03/2010

בהחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לכרדית אבק הבית
    זיו
    08/03/2010

יש לי אלרגיה לכרדית אבק הבית אלרגיה קלה מאוד שמשפיע באופן מועט ורק בחורף לרוב ואני לוקח כדור
    עכשיו 2 שאלות
    1. האם זה יוריד לי פרופיל צבאי?
    2. אולי יש טיפול חדשני או ניסיוני שעוזר להסרת האלרגיה לגמרי?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לכרדית אבק הבית

הוספת תגובה

• זיו

ד``ר בן רנר
    08/03/2010

במידה ואין תלונות ואינך מתלונן לא יפגע הפרופיל הרפואי.במידה והטיפול באנטיהיסטמיניקה עוזר ואינך נזקק לו באופן שוטף ,אינך זקוק לטיפול נוסף.במידה וכן ,קימת אפשרות טיפולית בזריקות "אימונוטרפיה",המשנות את המצב האלרגי בגוף.הטפול ניתן אך ורק במרפאות האלרגיה המקצועיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת חרונית
    ארקדי
    07/03/2010

שלום ,אני ארקדי בן22,מגיל 16 אני סובל מנזלת כרונית ,וקושי בנשימה,שהגתי לגיל 22עברתי ניתוח אף מורכב שכולל הורדת פוליפים בנחיריים ,ישור מחצית האף,וניתוח קוסמטי ,כול זה בהרדמה אחד,בניתוח אחד,אחרי הניתוח אני נושם הרבה יותר טוב עבל הנזת לא ניפסקת,מה לעשות???
    הרופא הומר שכנראה זה נזלת אלרגית ,עברתי בדיקות אלרגיות ,והתגלה שיש לי אלרגיה לפנצלין,ואין לזה קשר לנזלת אף,מה אתה חושב על זה??.

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת חרונית

הוספת תגובה

• נזלת כרונית

ד``ר ולרי טפליצקי
    08/03/2010

שלום ארקדי,
    תגיע לקליניקה שלנו לבדיקה חוזרת של אלרגיה לאלרגנים נשאפים: אבק, אבקנים, פרוות חתול, כלב.
    בנוסף תתכן אלרגיה לבושם וחומרים נוספים בסביבת עבודה או בבית שאין אליהם בדיקה: קוסמטיקה, חומרי ניקוי וכנ"ל.
    ברוב המקרים ניתן להתאים טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות למזון - אבחון
    ת
    07/03/2010

מאז ומתמיד סבלתי מתופעות לוואי מרובות מזונות שונים אך אף-פעם לא הצלחתי להגיע לשורש הבעיה/בעיות.
    לפני מספר שנים נקבע לי תור לאלרגולוג שניפנף אותי מיד בטענה שמחלה אחרת גרמה לתופעות.
    המחלה האחרת חלפה אך הסימפטומים האמורים נותרו.
    האם יש מרפאה פרטית באזור הדרום בה יתאפשר לי לעבור בדיקה מקיפה ביותר לאבחון מדויק ככל האפשר לנושא רגישות/אלרגיה למגוון מרכיבי מזון?
    אשמח לדעת לגבי מרפאה שחברותי בקופ"ח כללית תאפשר הוזלת העלות של הבדיקה/ות ויחד עם זאת לא אצטרך "להתחנן" לקבל אליה הפניה.
    בברכה,
    ת.

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות למזון - אבחון

הוספת תגובה

• רגישות למזון - אבחון

ד``ר ולרי טפליצקי
    08/03/2010

שלום ת.
    תבדוק ברשימת אלרגולוגים שעובדים עם ביטוח משלים של כללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין הלחיצה על הפריחה
    עידו
    06/03/2010

שלום רב,

אני חובש במקצועי, ונאמר לי לאחרונה שניתן להבדיל בין סוגי הפריחות ע"י לחיצה באצבע כך שניתן להסיק מהלובן ,אם הוא מתקיים, על סוגה (כלומר להבדיל לדוג' בין אורטיקריה לפטכיה או פורפורה). אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר עניין זה.

בברכה ותודה על טרחתכם.

עידו.

לקביעת תור
    סגירה
    בעניין הלחיצה על הפריחה

הוספת תגובה

• בעניין הלחיצה על הפריחה

ד``ר ולרי טפליצקי
    08/03/2010

שלום עידו,
    מדובר בבדיקה פיזיקלית. פריחה אדומה שלא נעלמת בלחיצה היא בד"כ פטכיה, כלומר שתף דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה