מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובה אלרגית לאריוסישראל לביא06/03/2010
שלום רב,
אני סובל מאלרגיה קלה יחסית שהחמירה עם השנים אבל בחודשיים האחרונים חלה התמתנות במצבי. הרגישות שלי היא לשני מיני דגנים, פריחת ברוש וזית, שערות חתולים, אבל בעיקר לקרדית הבית, והיא מתבטאת בעיקר בגודש באף. (אף סתום אבל לא נוזל.)
פרט להומיאופתיה טופלתי בעבר בכול שיטה שידעתי על קיומה: כדורים, (כגון אריוס וקלרינז.) תרסיסים לאף, (נאזוקורט, רינולאסט וכד'.) כשאלו לא עזרו פניתי לדיקור סיני, ואף לרפואת אליל שנקראת שיטת naet (נדמה לי שזה שמה.) לבסוף פניתי למרפאת אלרגיה בה טופלתי במשך שנה באמצעות זריקות חיסון. מאחר שהזריקות לא עזרו לי, וגרוע מכך, בכול פעם שהעלו את המינון, פיתחתי תגובות קשות, ויתרתי על התענוג והחלטתי לצמצם את מגבלות הסבל שלי לתופעות של האלרגיה עצמה.
לפני כחודשיים נשברתי שוב וביקשתי את עזרתה של רופאת המשפחה. היא הציעה לי טיפול משולב של קלרינז, ( כדור אחד בבוקר ואחד בערב.) רינולאסט ונזוקורט למשך חודש ימים שלאחריו הייתי אמור לשוב אליה לבחינת התוצאות.
להפתעתי לאחר כשבוע הרגשתי הקלה משמעותית. לאחר שבוע נוסף החלטתי להיגמל מהכדורים ומהתרסיסים ושוב הפתעה - לא חלה הרעה במצבי. כלומר, המצב התייצב ושוב יכולתי לנשום בסבירות, כשלפחות נחיר אחד פתוח.
ואחרי הקדמה ארוכה, לבעיה - לאחר שהפסקתי לקחת את הכדורים והתרסיסים, פעמיים, בשתי הזדמנויות שונות, כשהרגשתי גודש באף לקחתי כדור אריוס. לאחר מספר שעות לא רב (כשלוש שעות.) הרגשתי שאני מפתח תגובה אלרגית (אותה הכרתי כשטופלתי במרפאת אלרגיה.) שמתבטאת בלחץ בראש, גל חום וסומק בפנים, ותחושה שאני עומד להתעלף. המדאיג הוא ששני המקרים אירעו תוך כדי נהיגה.
בדקתי בעלון לצרכן ולא מצאתי שתופעות הלוואי המוכרות לאריוס כוללות את התופעות הללו. אציין כי בעת הטיפול במרפאת אלרגיה נהגתי לקחת כדור אריוס כשעה לפני החיסון על פי הוראות הרופא המטפל.
בכול מקרה, מיד עם קרות התופעות פניתי לקופת חולים ושם עברתי בדיקות לחץ דם ואק"ג בלא ממצאים קליניים.
אשמח לשמוע מה דעת הרופאים המומחים.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאריוס
ד``ר ולרי טפליצקי08/03/2010שלום ישראל,
אל תיקח אריוס, אם הוא עושה לך לא טוב,
לפי התאור שלך זאת לא אלרגיה לאריוס, אלא סוג של רגישות.
תפנה לקליניקה שלנו להתאמת טיפול של נזלת אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אפנה אליכם.
ישראל לביא08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אלירגיה נדירהאנואר06/03/2010
שלום רב'
אני בן 33 כבר סובל מאלרגיה כבר שבע שנים,מרגיש בעיקצוצים עזים מאוד בכל חלקי הגוף,אני סובל רק בתקופת החורף והאביב,עסיתי טסטים של מזון +בדיקות דם לא יצא שום דבר.
אני מקווה שתצילו אותי מהסיוט המתשך. ותודה לכם מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי אלירגיה נדירה
ד``ר ולרי טפליצקי08/03/2010שלום אנואר,
בכל שאלה של אלרגיה כדאי לפנות לקליניקה שלי ברמת השרון או של ד"ר וורנר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות והופעת פצעים אדומיםליאת04/03/2010
שלום רב,
אתמול בערב כאבו לי הצלעות. והיום בבוקר קמתי להפתעתי וגליתי פצעים בבטן, בפנים, בקרקפת, בירכיים, בגב. הם מגרדים וכואבם הייתי אצל הרופא היום והיא סבורה שזה אלרגיה, היא נתנה לי טיפול בתרופה שנקראת AERIUS. עדיין יש לי כאבים בצלעות.
אנא חווה דעתך, הפריחה הולכת ומתפשטת על כל הגוף, האם הטיפול נכון?
והאם זה מדבק?
בתודה מראש
ליאת
המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות והופעת פצעים אדומים
ד``ר ולרי טפליצקי05/03/2010שלום ליאת, קשה לאבחן פריחה ללא לבדוק.
במקרה וAERIUS לא יעזור תפני לאלרגולוג.
לא ברור האם כאב בצלעות קשור לפריחה.
גם שאלת ההדבקות קשורה לסוג הפריחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אדומהליטל04/03/2010
ברצוני לברר לגבי הופעת פריחה אדומה בצורת הרים גדולים שמכסה את רוב הגוף המלווה עם גירוד ,שמתפשטת בהדרגה על כל הגוף ,משתמשת בכדור שניקרא טלפסט
איך נקראת התופעה הזאת?האם זה מסוכן?עלולים להיחנק מימנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אדומה
ד``ר ולרי טפליצקי05/03/2010שלום ליטל,
מדובר כנרא באורטיקריה.
אלרגולוגים מטפלים במחלה הזאת, אם נפיחות תופיעה גם בגרון או לשון זה יגרום לקשי נשימה.
במקרה וטלפסט לא יעזור יש לפנות לאלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה המלצה לטיפול
מירי07/03/2010יש טיפול מציל לאורטיקריה שלא יודעים עליו
אני ממליצה לך מה שהמלצתי לבחור בשאלה הקודמת
במקום להסתובב עם המחלה כמה שנים טובות של תרופות וסטירואידים עם תופעות לוואי נוראיות
אני ממליצה לך פשוט להכנס לגוגל ותקיש מילת חיפוש : אורטיקריה וטיפול בה
זה בדיוק מה שאני עשיתי אחרי 5 שנים של סבל מהמחלה עד שהחלטתי לבדוק האם יש טיפולים
אחרים שלא ידעתי עליהם .
למזלי הגדול מצאתי טיפול אצל מטפל אלטרנטיבי במתמחה במחלות עור שהעלים את המחלה בתוך חודשיים לא שלא הצלחתי לעשות ב 5 שנים ברפואה קונבציונלית.
אני מחוייבת מוסרית לתרום את המידע הזה.
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה והנקהנמלה04/03/2010
שלום,
ילדתי לפני 7 שבועות ואני מניקה הנקה מלאה. לצערי אני סובלת מאלרגיות בד"כ בעונות מעבר אך בשנים האחרונות החורף הוא עונת מעבר אחת ארוכה ואני מוצאת את עצמי לא פעם (לפני ההריון והלידה) לוקחת זילרג'י (היחיד שעוזר לי) על בסיס יומיומי למשך שבוע - שבועיים ועושה הפסקה. כרגע אני סובלת מאוד מאלרגיות הכוללת גירוי בחיך, עיטושים, גירוד בעיניים וקוצר נשימה. בשרות הטרטולוגי נאמר לי שניתן לקחת זילרג'י בהנקה אבל שיש סיכון שהוא מייבש את החלב, מה שמדאיג מאוד מבחינתי. האם יש תרופה שאינה מייבשת חלב? מה עלי לעשות? אני מיואשת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה והנקה
ד``ר ולרי טפליצקי04/03/2010שלום רב,
ניתן לקחת גם לורטדין כדורים וספרי לאף פליקסונז.
רצוי לוודא בטיחות של התרופות אלא בהנקה במרז טרטולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 חודשים וביצההילי03/03/2010
היי,
נתתי לבני שלשום פעם ראשונה גם את הלבן של הביצה (לפני כשבועיים פעם ראשונה את הצהוב..)
ושמתי לב שיש לו נקודות אדמדמות על הפנים..
היום נתתי לו גם ונראה לי שבעקבות זאת יש עוד הפעם קצת נקודות אדומות חלשות..
אלרגיה לחלבון של ביצה במה היא מתבטאת ? האם יכולה להיות אלרגיה שמתבטאת בצורה קלה כמו פריחה ?
תודה,
הילי.
נ.ב
יש היסטוריה משפחתית של אלרגיות.. לבעלי בגיל מאוחר התפתחו אלרגיות להרבה מהפירות.. האם גנטיקה קשורה בעניין זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לביצה
ד``ר ולרי טפליצקי03/03/2010אלרגי לביצה שכיחה אצל תינוקות. מתבטאת עם פריחה ונפיחות בולטת.
לא צריך למהר. כדאי לפנות לרופא ילדים, שיבדוק את התינוק ויגיד האם זה נראה כמו אלרגיה.
במקרה כזה נמנעים ממתן ביצה ופונים לאלרגולוג לביצוע טסטים מאבחנים.
יש נטיה גנטית לפתח אלרגיה, שעוברת מדור לדור. אך לא אלרגיה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהיונתן01/03/2010
שלום ד"ר
העים אלרגיות יכולות לעבור כלאומת שבאו
העים לגוף האדם יש יכולת ריפוי ויכולת תיקון מערכת החיסון
בתודה יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולת ריפוי ויכולת תיקון
ד``ר ולרי טפליצקי02/03/2010שלום יונתן.
מה שכתבת זה נכון, במקרים אחדים, לדוגמת אלרגיה לחלב, אלרגיה חולפת עם הזמן.
במקרים אחרים כמו באלרגיה לבוטנים, היא אינה חולפת ונשארת לתמיד.
במקרים נוספים, כמו באלרגיה לקרדית אבק, העוצמת הרגישות יכולה לעלות ולרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסט לפנציליןנטע01/03/2010
שלום. לאחר אישפוז עם iv אוגמנטיןהתפתח אצלי אלרגיה , הרופא טען שמדובר באלרגיה והפנה אותי לטסט פנצילין.האם כשמבצעים טסט לפינצילין (מבחן תגר פנצילין) מקבלים את הפנצילין בזריקה או בכדור? ? ?
האם יש צורך בהחדרת מחט למקרה חירום שתהיה תגובה? (סורי אני מפוחדת ממחטים אבל אשמח לדעת מראש ולהתכונן נפשית...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסט לפנצילין
ד``ר ולרי טפליצקי01/03/2010טסט לפניצילין עושים עם מחתים, זה טסט קל ובד"כ לא מסוכן. מבצעים אוטו בד"כ רק במקרים ואין תחליף לפניצילין לצורך טיפול במחלה מסויימת. ברוב המקרים אין צורך בטסט זה בגלל שקיימים תחליפים רבים לפניצילין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום בשני הנחירים מה לעשות?רוני28/02/2010
לכבוד
ד"ר ולירי טפליצקי
מזה כמעט שנה הנני עם אף סתום בלילה בשני הנחירים,אין נזלת,ויש תחושת סתימה.
לא נוח במיוחד בשינה בלילה.
הייתי אצל רופא אלרגיה שנתן לי טיפות לאף(רגישות לאבק,דשא,חתול,ועץ זית)
(היה שיפור,אבל גם תחושת אי נוחות בעינים)
לאחר מספר חודשים הפסקתי את הטיפול ושוב האף סתום.
ממעט באכילת מוצרי חלב,למעט גבינות עיזים,ומעדני עיזים(רגיש ללקטוז).
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום
ד``ר ולרי טפליצקי01/03/2010רוני, שלום,
אתא סובל מריניטיס אלרגי.
הטיפול הוא סביבתי (לנקות אבק), תרופתי (כדורים אנטיהיסטמינים וספרי לאף) וקיים גם טיפול חיסוני שבמצעים אלרגולוגים בלבד וטיפול ניתוחי על ידי ניתוח אף אצל רופא אא"ג.
אשמח לדון על כל האפשרויות בפגישה ישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריהמירי28/02/2010
שלום רב,
אובחנתי כחולת אורטיקריה ולקחתי במשך 9 ימים סטרואידים במינון גבוה
ולאט לאט ירדתי במינון עד שהפסקתי שבוע אחרי מהיום שהפסקתי המחלה התפרצה
בהחמרה גדולה בהרבה שאלתי היא האם ייתכן שלאחר לקיחת סטרואידים והפסקתם
המחלה מחמירה??
אודה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה
ד``ר ולרי טפליצקי28/02/2010שלום מירי,
צריך להזהר מסטרואידים, למרות שלפעמים טיפול זה הוא הכרחי, ברוב המקרים ניתן לטפל באורטיקריה ללא סטרואידים, עם טיפול אנטיהיסטמיני בלבד.
המחלה אינה מחמירה בגלל סטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאורטיקריה הוחמרה בודאות אחרי סטירו
רון01/03/2010הרופא שלי שוחח איתי ביום חמישי האחרון והוא אגב אלרגולוג גם כן
ודעתו הפוכה משלך.
הוא טוען בנחרצות שאחרי נטילת סטירואידים קיים ריבאונד, אתה טוען אחרת.
מה זה משנה כי אחרי 10 ימים מסיום הנטילה האורטיקריה הוכפלה פי 3 אם לא יותר מכך
מופיעים לי נגעים ברמות שלא היו בכלל לפני הנטילה של כדורי הפרדניסון.
לגבי אנטיהיסתמינים אין להם שו השפעה עלי לצערי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאורטיקריה הוחמרה בודאות
ד``ר ולרי טפליצקי02/03/2010מירי שלום,
הסטרואידים אינם מחמירים את האורטיקריה, עובדה שהם עוזרים לך.
ריבאונד אחרי הפסקתם זאת תופעה של התעוררות המחלה ללא טיפול, זה לא מתרחש תמיד, עם הזמן תוכלי להפסיק את הסטרואידים.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
מירי02/03/2010אני רוצה לדעת למה אנשים כותבים תגובות בשמי
אני פניתי לד"ר בשאלה והוא ענה לי אז למה ממשיכים לענות בשמי ולשאול
שאלות בשמי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר ולרי טפליצקי03/03/2010תצייני בבקשה איזה תגובה בדיוק כתבו בשמך , כדי שנוכל לבדוק,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלרגיה ע"י טלפסט 180נתי28/02/2010
שלום רב,
אני כחודשיים מנוזלת, פניתי לרופא משפחה ואובחנה אלרגיה. הרופאה נתנה לי טיפול בטלפסט- 10 ימים ואם לא עוזר, אז להמשיך לחודש.
עברו כבר 10 ימים ולא השתפר המצב בכלל- אני עדיין מנוזלזת כל היום ומתעטשת בשעות הבוקר. האלרגיה נובעת כנראה מפריחה שיש בסביבת מגורי- אני גרה ליד פרדס.
השאלה שלי: האם הגיוני שהתרופה לא השפיע בכלל עד כה? האם צפוי שתשפיע בנטילתה במשך חודש? האם יש דרך אחרת- גם אם אלטרנטיבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באלרגיה ע"י טלפסט 180
ד``ר ולרי טפליצקי28/02/2010שלום נטלי.
נזלת במשך חודשיים יכולה להיות בגלל אלרגיה או בגלל סינוסיטיס.
אם טלפסט לא עוזר יש מקום לפנות לאלרגולוג, לוודא או לשלול אבחנה של אלרגיה ולהתאים טיפול נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות לעיתים על העור ללא גרדדניאל27/02/2010
שלום,
אני בן 21, כבר כמעט שנתיים שיש לי תופעה מוזרה: יש לי התקפים של פריחה אדומה על הבטן או החזה העליון שנמשכים דקות ספורות ונעלמים.
בנוסף לכך, לאחרונה אני מבחין בהתקפים של פסים אדומים על הבטן שמופיעים באזורי קפלים בעיקר בערב ומשאירים אחריהם סימנים על העור (מין כתמי פיגמנטציה) .....יש לציין כי בדיקת דם לנוגדנים מטיפוס IgE לפני כחצי שנה יצאה תקינה, מדדי דלקת תקינים, לעיתים לימפופניה.
האם מדובר בכל זאת באלרגיה כלשהי? האם מדובר בבעיה אחרת? האם תופעה הורמונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות לעיתים על העור ללא גרד
ד``ר ולרי טפליצקי28/02/2010שלום דניאל,
מדובר כנרא בתופעה של דרמוגרפיזם. זאת תכונה של העור לאדים באזורים של מגע או לחץ או כפל. התופעה היא קלה בד"כ, ההתקפים חולפים לבד. אין צורך בטיפול או בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ללקטאלבומיןאורית25/02/2010
הבן שלי סובל מאטופיק דרמטיטיס ולאחרונה זוהה כסובל מאלרגיות למזון (בוצעו טסטים לאלרגיה).
המזונות שזוהו כגורמים לאלרגיה: ביצה (חלבון+חלמון), טחינה, lactalbumin/
הומלץ:
א) ביצוע בדיקות דם (לא רשמו לי אילו רק: המטוליוגי,ביוכימיה, סרו-אימונו).
ב) מתן סירופ KETOTIFEN פעמיים ביום.
שאלות:
א) למה הכוונה לקטאלבומין? הבנתי מהרופא שמדובר בחלבון הנמצא בחלב, אך תזונאית קלינית של קופ"ח אליה הגעתי לייעוץ, אמרה שלקטאלבומין קשור רק לביצים ושמותר לנו לתת לילד חלב, גבנ"צ וכד' (לוודא שמעדני חלב לא מכילים תוספת של לקטאלבומין).יש לציין שבעבר קיבל מטרנה חלבית מס' פעמים ביום. המעבר למטרנה צמחית לא הביא לשינוי מהותי בתופעות אלרגיות.
ב) מה מטרת בדיקות הדם (היות וכבר זוהה שיש אלרגיה)
ג) למה מיועד הסירופ (אלרגיה למזון/גרד מהאטופיק)? האם כדאי לתת סירופ ללא קשר לרמת תופעות האלרגיה, או אולי לתת רק בתקופות של גרד רב מהאטופיק?
לתשובתך אודה.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ללקטאלבומין
ד``ר ולרי טפליצקי26/02/2010שלום אורית,
לקטאלבומין זה חלבון שבחלב, אם יש אלרגיה אליו צריך להימנע ממוצרי חלב,
לא לבלבל עם אובאלבומין- חלבון שבביצה.
קטוטיפן זאת תרופה אנטיהיסטמינית נגד תופעות אלרגיות.
להפסיק לתת מוצרי חלב או לא להפסיק זאת שאלה שצריך להפנות לרופא אלרגולוג בפגישה ישירה, לאחר בדיקה מדוקדקת של תוצאות בדיקת דם, מצב של התינוק, וטסטים עוריים לחלב פרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבאינה25/02/2010
שלום,
לבני בן 4.5 חודשים יש, כנראה, אלרגיה לחלב שבאה לידי ביטוי כפריחה על הפנים. הילד ניזון מסימילאק. רופאת ילדים המליצה לעבור לנוטרמיגן. ניסיתי, אך הילד כבר גדול מספיק ולא הסכים לאכול נוטרמיגן עקב הטעם הנוראי, למרות שהוספתי סוכר ענבים ודייסת קורנפלור.
הפריחה מגרדת, אבל חוץ מזה הוא ילד רגוע.
שאלה שלי האם אפשר להמשיך לתת לו סימילאק ולהקל איכשהו על הפריחה ואולי עם הזמן הרגישות תעלם?
האם סימילאק יכול לגרום לו נזק נוסף / אחר חוץ מפריחה?
האם קיים תמ"ל אחר?
סליחה על אורך ההודעה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ד``ר ולרי טפליצקי26/02/2010שלום אינה,
פריחה בפנים בלבד לא בהכרך קשורה לאלרגיה לחלב.
ניתן לאבחן או לשלול אלרגיה לחלב אצל אלרגולוג במקום.
בינתיים ניתן לתת סימילק צמחי (באישור רופאת הילדים).
אם אין קשר ברור בין הפריחה ושתית פורמולה חלבית, לא צריך להפסיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרת אלרגיה לטונהדנה25/02/2010
שלום בבדיקת דם שעשיתי לאחר התקף אלגיה קשה, כל התוצאות היו תקינות מלבד:
Tuna F40 - 0.573 KU/L
אני מניחה שאני אלרגית לטונה?
מהי חומרת האלרגיה? מה הטווח המינימילי והמקסימלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרת אלרגיה לטונה
ד``ר ולרי טפליצקי26/02/2010שלום דנה,
זו תוצאה גבולית בלבד,
צריך להשלים בירור עם טסט עורי,
האם ההתקף היה ישר אחרי אכילת טונה? אם לא כך, אז ממצא זה לא רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
דנה26/02/2010כן, ההתקף היה אכן אחריי אכילת טונה. האפ בכל זאת יש לעשות בדיקה תת עורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
דנה26/02/2010כן, ההתקף היה אכן אחריי אכילת טונה. האם בכל זאת יש לעשות בדיקה תת עורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ההתקף היה אכן אחריי אכילת טונה.
דנה27/02/2010כן, ההתקף היה אכן אחריי אכילת טונה. האם בכל זאת יש לעשות בדיקה תת עורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ההתקף היה אכן אחריי אכילת טונה.
ד``ר ולרי טפליצקי28/02/2010אם כן, כנרא את אלרגית לטונה. לא חייבים לבצע טסט עורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)