מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטיקריה צריכה עצות!!מירי16/01/2010
שלום ,
אובחנתי כסובלת מפריחה שנקראת אורטיקריה שהתחילה לפני שלושה שבועות
טופלתי בקורטיזון שבוע ואחרי זה הפסקתי וזה חזר ועכשיו אני משתמששת בטלפסט
האם זה יעבור לי אי פעם??? ומתי???? אני ממש מיואשת זה הרס לי את השיגרת חיים
ממתינה לתושבתכם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארין
ד``ר בן רנר16/01/2010אל יאוש.זו תופעה מתסכלת אבל את עדיין בתקופה החריפה של התופעה שיכולה להמשך ולחלוף תוך 6 שבועות.נכון שזה הרבה זמן אבל זה המהלך השפיר של התופעה.במקרים אחרים התופעה עוברת לשלב הכרוני בה ההתקפות מופיעות ונסוגות לסירוגין לאורך תקופה ארוכה.קחי טלפסט ואפילו 2 כדורים ליום וחכי .לבדיקה אלרגית פני רק אחרי חודשיים במידה והתופעה לא תחלוף.סבלנות זה שם המשחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה המלצה לטיפול
שרית11/02/2010אל תסתפקי במידע קונבציונלי ופשוט תחפשי בגוגל את מילת החיפוש :
אורטיקריה וטיפול בה.
כך תגיעי לאתר של מטפל אלטרנטיבי שהציל אותי מהמחלה הארורה הזו.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
מירי12/02/2010שלום שרית ,
את יכולה בבקשה לרשום לי את השם של המטפל
מודה לך מקרב לב
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
מירי13/02/2010שרית , תודה רבה לך
כמה זמן היתה לך את המחלה הארורה הזו???
אני פשוט מיואשת זה משבש לי את שיגרת החיים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית סינוסים או אלרגיהאנונימי12/01/2010
שלום רב,
בן 38, בריא בד"כ.
אני סובל מדלקות סינוסים חוזרות בפערי זמן הולכים ומתקצרים, החל מפעם בשנה לפני מספר שנים ועד 3-4 פעמים בשנה בשנים האחרונות.
עשיתי צילום CT סינוסים והמבנה נמצא תקין. מבנה האף צר באחד הצדדים.
אופן התפתחות הדלקת מתחיל בדרך כלל מכאב גרון קל (לא ברור ממה ומתי). כאב הגרון חולף אך בעקבותיו מתחיל צינון וגודש שהולך ומתפתח לדלקת.
ניסיתי לעצור את הצינון בכל תרופה או תכשיר אפשריים בשוק אך ללא הואיל. זה מגיע בסוף לדלקת סינוסים ואז אני נאלץ לטפל באנטיביוטיקה.
ניסיתי גם רפואה אלטורנטיבית – דיקור סיני ותרופה הומאופטית שלא עזרו.
רופא שהתיעצתי איתו המליץ לבצע ניתוח להרחבת ההצרה שיש לי באף.
שאלתי:
האם ניתוח להרחבת ההצרה באף הוא פתרון סביר?
האם זה מטפל בבעית השורש? או שיתכן ומדובר באלרגיה חוזרת?
אודה מאד לעזרתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית סינונים - תשובה
ד``ר בן רנר13/01/2010ראשית יש לבדוק אם זו אלרגיה ואחר כך להתקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח לילדה אלרגית לחלבגילי12/01/2010
בתי בת ה-4 הייתה עד גיל 3 אלרגית לחלב, אלרגיה שהתבטאה בחיוורון והקאות כמה שעות לאחר אכילת המוצר החלבי. לפני 5 חודשים נולד בננו ובשבוע הראשון הוזן מסימילאק. לקראת סוף השבוע הראשון החלו לו שלשולים ובעצת רופאת הילדים החלפנו לנוטרמיגן (מה שאכלה בתנו), השלשולים פסקו. מאז הילד ניזון מנוטרמיגן, עולה במשקל ואין בעיה. לא ניסינו להחליף חזרה לתמ"ל חלבי היות וראינו שהוא עולה יפה במשקל מהנוטרמיגן ואין שום בעיה. לפני יומיים התחלתי לחשוף אותו חזרה לתמ"ל חלבי (הוא כרגע בן חמישה חודשים). ביום הראשון נתתי לו 1מ"ל, ביום השני 2מ"ל, ביום השלישי 4 מ"ל, וביום הרביעי 10 מ"ל. אין שום תגובות. האם להמשיך להגדיל את הכמויות בהדרגה ואם כן, עד לאיזו כמות? או שאין צורך כי סימן שהוא לא אלרגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי
ד``ר בן רנר12/01/2010כן בהחלט ניתן לעבור לדעתי בהדרגה לחלב כי הנוטרמיגן יגרום לפשיטת רגל שלא לצורך . יש לבצע בדיקת רגישות לחלב בכול מקרה במרפאה אלרגית ולא לאבחן דברים שעלולים להיות לא נכונים.ההחלפה המידית לנוטרמיגן טובה אבל לפני שמחליטים תת לאורך זמו רצוי לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ואלרגיה?נעמי11/01/2010
שלום, ביתי בת שנתיים אובחנה כאלרגית לחלב ולסויה מגיל חודשיים .מגיל שנה צורכת מוצרי חלב (גבינה צהובה, מוצרלה) אך אינה מסוגלת לצרוך חלב ניגר, החלב ניגר גורם לאדמומיות בעור איפה שהחלב נוגע (בשאר הגוף אין ביטוי). לאחרונה היא היתה מקוררת ומצוננת והיא משתעלת כבר הרבה זמן בעיקר בלילה. הרופא לא שומעת ציפצופים אך יש לה הרבה ליחהץ האם השיעוול יכול להיות ביטוי לאלרגיה לחלב? תודה נעמי (תבחיני העור היו חיוביים אך למרות זאת אמרו לנו להמשיך לתת לה את הגבינות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי
ד``ר בן רנר12/01/2010קשה לי להבין איך נאמר לך להמשיך דברי חלב כשהתוצאות בתבחינים היו חיוביים.או שיש רגישות או שאין .אין חצי רגישות.במקרים הקלים מאד גם לכמות יש השפעה אך בוודאי לא לחלב מדולל במיים כמו זה של תנובה.למען הבריאות הפסיקי חלב כל עוד התבחינים חיוביים.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלופסיה אראטהדפנה 2511/01/2010
שלום רב!
השאלה שלי היא כזאת. פגשתי בחור לא מזמן שחלה בעברו כשהיה קטן באלופסיה אראטה אוניברסלית (נשירת שיער גם בשאר מקומות בגוף). כיום הוא בן 29 ומאז שהיה קטן השיער צמח בחזרה ברוב מקומות הגוף (ברגליים ובבית השחי כמעט ולא) ובראש חלקית (איזורית). מהבנותי את הנושא, מחלה זו היא אוטואימיונית וכרגע לא יודעים בוודאות את הגורם, טוענים כי ישנו סיכוי גדול שמדובר בתורשה, למרות כי באותו מקרה ספציפי לא היה שום מקרה משפחתי שקשור למחלה או לחילופין למחלות אלרגיה, ועדיין היא התפרצה (לא מצאו את הסיבה הברורה, טוענים כי בעקבות לחץ נפשי). השאלה שלי היא כזאת, מהם הסיכויים שבמידה ונקשור את חיינו יחד, המחלה תעבור חלילה לילדינו (קראתי איפשהו ש1 מתוך 5, ללא הבחנה בין זכר ונקבה, יש משהו בכך??) והאם כיום ברפואה המתקדמת ניתן לשתק במידה כזו או אחרת את הגן הספציפי שאחראי לפנוטיפ המחלה (במידה ובאמת מדובר בתורשה)? האם זה ריאלי בכלל להוציא לפועל פרוצדורה מסובכת שכזו ל"סתם" אזרחים מן השורה? (לא רק מבחינה מדעית אלא גם מבחינה כספית)
תודה רבה והמשך שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלופציה אריאטה
ד``ר בן רנר12/01/2010מדובר אכן במחלה אוטואימונית שבחלק מהמקרים חולפת וקרחות השיער מתמלאות מחדש.אין טעם לבצע ברור גנטי כי המחלה לא מועברת בתורשה ישירה.כל כך הרבה גנים"דפוקים"מסתובבים בעולמנו כך שהדבר מיותר. בדיקות של מיפוי גנטי (צ'יפ גנטי)מבוצעים רק במחקרים ספציפים ועלותם יקרה.בסופו של דבר צריך לחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לאלופסיה אראטה,רק שאלה אחרונה
דפנה 2513/01/2010שלום ד"ר ותודה רבה על המענה..רק רציתי לשאול, למה אתה מתכוון כשאתה אומר שלא מועברת בתורשה ישירה? הכוונה שהמחלה יכולה לדלג על דור או על שניים?? או שהכוונה היא אחרת? ולמה באמת לא כדאי לעשות מיפוי גנטי (למרות העובדה כי ישנם גנים "דפוקים" והמצב אף פעם אינו מושלם), אחרי הכל מדובר במחלה לא הכי נעימה בלשון המעטה ואם אפשר למנוע את הסבל בהמשך ולדעת מראש, זה עשוי לעזור לי להחליט את ההחלטה הנכונה בסופו של דבר..לא כך??
שוב תודה על המשוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לבירור גנטי ולא למיפוי גנט
דפנה 2513/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה
ד``ר בן רנר13/01/2010בהעברה ישירה התכוונתי שהמעבר ע,פ חוקי מנדל היינו עובר מדור לדור בחוקיות ברורה.במקרה הזה נמצאו מספר גנים השכיחים באלופציה אראה ביחוד גנים האחראים על המערכת החיסונית.נמצאו גם תאומים עם אלופציה .בסיכום הפגם תלוי במספר גנים ולא אחד דבר המסבך מאד את התמונה.בנוסף הפגם קשור גם בגורמים חיצונים כגון לחץ זיהומים וירלים ועוד שיחד עם הפרופיל הגנטי יגרמו לתופעה.אין בשלב זה בדיקה המזהה בוודאות את אפשרות התחלואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מסכמת..
דפנה 2513/01/2010תודה רבה שוב על המשוב..
העובדה כי מעורבים פה מס' גנים במחלה ולא אחד יכול לפעול פה לטובה בסיפור הזה או שזה ההיפך יכול להגדיל את הסיכון? (במידה וכמה גנים יהיו תקינים ואחרים לא, אז זה ישר ידפוק את כל העניין ויגרום לביטוי המחלה? או שכדי שהמחלה תתבטא צריך את השילוב של כולם? ומה הסיכויים בעצם שמבחינה גנטית כולם יבואו לידי ביטוי לרעה בדור הבא?? זאת מבלי להכניס למשוואה את גורמי הלחץ והזיהומים שכמובן גם הם בנוסף לגנוטיפ עלולים להשפיע על ביטוי המחלה הלכה למעשה..)
ושוב תודה על המשוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
דפנה 2513/01/2010אך כך או כך הסיכוי להופעת המחלה הוא גבוה יותר עם אבא חולה, לא כך??
והאם המחלה באמת יכולה להופיע ככה מאמצע שומקום ללא רקע משפחתי כמו שהיא הופיעה אצל הבחור הזה?מה הסיכויים לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה.
ד``ר בן רנר14/01/2010את מערבת מין שאינו מינו.אי אפשר לענות של השאלות מהטעם שאי אפשר לצפות מה יהיה .במידה ואת חוששת גשי לקבל יעוץ גנטי מסודר מגנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אלרגיהיעל10/01/2010
שלום רב,
רציתי לשאול באיזה גיל ניתן לאבחן אלרגיה אצל תינוקות. בננו בן שנה ו- 4 חודשים, ויש לנו חשד שהוא סובל מאלרגיה לחתול שלנו, האם זה הגיוני בגיל כזה? מגיל 5 חודשים סובל משיעול כרוני, מטופל באינהלציות עם סטרואידים, אך החרחורים, השיעולים ולעיתים הצפצופים קיימים רוב הזמן. ניסינו להוריד מוצרי חלב, אך אין שינוי. שמנו לב שכאשר הוא נמצא יותר זמן בבית, השיעול מחמיר. האם בגילו כבר ניתן לאבחן אלרגיה? היכן ניתן לעשות זאת?
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד``ר בן רנר10/01/2010ניתן לבצע אבחוני אלרגיה מינקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן...
יעל11/01/2010תודה על תשובתך המהירה, האם שיעול כרוני יכול להיות כתוצאה מאלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
ד``ר בן רנר12/01/2010אכן כן אין כל בעיה לבדוק במרפאה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיהמיטל09/01/2010
בני בן שלושה וחצי חודשים מהיום שהוא נולד הוא סובל מכאבי בטן שילשולים גזים ופליטות מאוד גדולות לפעמים גם קיא.עם הזמן הקיא פחת אבל קיים.
בשבועיים האחרונים התפתח לו פריחה בכל הבטן ובפנים ניהיה לו אסטמה בעור .הרופא אמר לי להחליף לו את האוכל לצמחי ,החלפתי לו אבל המשיך לכאוב לו הבטן אבל השילשולים פחתו אבל הפריחה המשיכה.הרופאה אמרה לי להפסיק את הצמחי ולתת לו מטרנה ללא לקטוז .הילד כמה ימים עם המטרנה לא יישן לו רגוע מתקל מכאבי בטן ושוב יצאה לו פריחה.
ביקשתי לקבל הפנייה לרופא שמתמחא באלרגייה והיא אמרה לי שאין הרבה מה לעשות כי הוא קטן עדיין אני שמעתי מאנשים שכן עושים טסט לתינוקות כדי לראות למה הם אלרגים.
הבן שלי אלרגי למשהו אולי לחב אולי לסויה ואולי למשהו אחר .אני לא רוצה לנחש "ולשגע" את הכיבה של הילד.
האם ניתן לעשות בגיל שלושה וחצי חודשים בדיקת אלרגיה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ד``ר בן רנר10/01/2010רצוי לבצע ברור עכשיו.ברור ניתן לבצע כבר לאחר הלידה.ההנחה שהילד קטן ואין אפשרות לבצע בדיקות לאלרגיה אין לה על מה להסתמך ושגויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בן ורנר
מיטל10/01/2010תדה על התגובה.
היום הייתי שוב אצל רופא הילדים הוא שינה את האוכל של הילד לנוטרמיגן הוא רוצה לראות איך הילד יגיב לאוכל.ולראות אם הפריחה תעלם למרות שהוא חושב שעם המטרנה החלבית לא היתה פריחה ועם הצמחית כן הופיע פריחה אז הוא משער שהוא לא אלרגי לחלב.
הילד סובל גם מאסטמה בעור הפנים.והפריחה בבטן מופיעה עם חררה כזאת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל
ד``ר בן רנר12/01/2010מה יותר פשוט מלבדוק.אנחנו לא עוסקים בפילוסופיה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקור?לירן09/01/2010
שלום רב, אני בת 35, בריאה.אני מתגוררת כעת בקנדה/טורונטו.מאז ומתמיד היו לי דלקות גרון בעיקר בעונות מעבר ובחורף .כששתיתי משקה קר, שאפתי אוויר קר מהפה וכו' ישר התפתחה לי דלקת חריפה בגרון שטופלה באנטיביוטיקה ועברה.כעת, המעלות כאן מתחת לאפס ונוצר מצב בו כבר חודש וחצי שאני לא יכולה לצאת החוצה כיוון שישר מתנפחות לי הבלוטות, אני מרגישה שאני נחנקת ושכואב וקשה לי לבלוע.אני כמובן יוצאת החוצה מוגנת מהקור בצעיפים, מגן קור מיוחד לצוואר וכו' אבל זה לא עוזר.אני מטופלת כבר חודש וחצי עם אנטיביוטיקה וחשוב לציין שגם עם אנטיביוטיקה אם אני יוצאת החוצה ישר הבלוטות מתנפחות לי. אני נעזרת גם במשאף מיוחד כדי להוריד את הנפיחות ואוכל לנשום בקלות יותר.זה יוצר מצב בלתי אפשרי בו אני כלואה בביתי שלי. מעולם לא עשיתי טסטים לאלרגיה לקור. מעולם לא סבלתי מאלרגיה כלשהי.אין לי אסטמה ו-או בעיות נשימה.מה עליי לעשות כדי לטפל בבעייה זו והאם ניתן להעלים לגמרי תופעה זו או שעליי לחיות עם זה? בבי"ח בדקו ואמרו שהשקדים שלי לא מוגדלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמארי
ד``ר בן רנר10/01/2010שלום.
הרגישות לקור מתבטאת בתפרחות בעור או בכחלון עורי ביחוד בקצות האצבעות והגפיים.נפיחות בלוע לא מתוארת .ניתן לבדוק בדם חלבונים השוקעים בקור וגורמים לתחלואה.החלבונים נקראים קריאוגלובולינים וכל מעבדה אימונולוגית מסוגלת לבצע את הבדיקה.כמו כן קימים נוגדנים הפעילים בקור.אציע שתפני למומחה באימונולוגיה קלינית ואלרגיה שיבצע ברור בכיוון זה.
חורף נעים.אצלנו עדיין קיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ופרקים מגרדים-לעשות או לחכות?שרון08/01/2010
ב-24 השעות האחרונות קיבלתי פריחה מקומית מגרדת בחלקים שונים של הגוף-כמו מקבצי עקיצות, ברכיים מרפקים ואוזניים מגרדים וחמים ונפיחות נקודתית קלה בשפה.
הגירוד הוא עדין וניתן להתעלם ממנו למרות שהוא פשט כעת לפרקי אצבעות הידיים.
לקחתי כדור אחד של אנטי היסטמין שנתנו לי בבית מרקחת (לורטדין?) ואני מחכה..
השאלה העיקרית שלי היא ממה זה??
ב-15 שנה אחרונות לא סבלתי מאלרגיה (אני בת 43)למרות שזה מוכר לי מעברי, בדיוק בצורת ההופעה הזו.
לאחרונה נאלצתי לקחת שתיים שלוש תרופות די חזקות, לא ביחד, והאחרונה - אתופן 400,נלקחה כשבוע והסתיימה לפני כמעט שלושה ימים.
האם הגוף פשוט אסף את הכל בחלק פנימי כלשהו וזה היה לו יותר מדי ? כי אני לא מוצאת שום סיבה אחרת לאלרגיה הזו.
אשמח לקבל חוות דעת כדי לדעת אם עלי לשנות משהו ביומיום שלי או שזה באמת מריבוי התרופות ומאחר וזה מאחורי - האם מספיק שאחכה ואתן לזה לעבור או שעלי לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה :
שרון08/01/2010בהמשך לשאלתי ב"פריחה ופרקים מגרדים-לעשות או לחכות?"
האם ייתכן שההצטננות שקיבלתי מזה שלושה ימים היא בעצם נזלת אלרגית ולא הצטננות??
קראתי כי לNSAID תיתכן תגובה כזו במיוחד אם נחשפתי בעבר לאתופן ( פעם אחת לפני כשבע שנים).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון
ד``ר בן רנר08/01/2010NSAID גורמים לתופעה.תמשיכי הטיפול ותחכי להטבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעור בתוספת כאבי פרקים-דחוף!עמליה07/01/2010
שלום רב.
לפני כשלושה ימים הופיעה פריחה בצורת כוויות על הגוף של ביתי בת ה-3. ביתי מאוד אלרגית ליתושים ובצורה קלה לאבק. הפריחה הופיעה במפרקים של הרגליים והידיים, מאחורי הברכיים ועל הירך. היינו אצל רופאת הילדים שנתנה שם לאלרגיה (שם ארוך ואני לא זוכרת את שמה של התופעה) ואמרה שזה ייקח כ6 ימים ויש מצב שהפריחה "תנדוד" תיחלש ותתחזק לסרוגין.
לאחר 24 שעות, מצבה היה דומה ללא שינוי, אך בערב לאחר שישבה מס' דקות, הילדה לא הצליחה ללכת ו"גררה" את רגל שמאל והחלה בוכה כי כואבת לה הרגל. היינו במוקד ששם אמרו שוב שיש לה תגובה לאלרגיה ומתבטאת גם בנפיחויות בתוך הגוף (?) וכל עוד הכאב לא קבוע זה "טוב".
היום בלילה הילדה בכתה כל הלילה בשל כאבים במפרק של יד ימין, מידי פעם קשה לה להפעיל את כף היד ולאחר שהיא יושבת אפילו דקה קשה לה ללכת והפריחה מאוד החמירה...
האם יש עוד בדיקות לבצע??? האם הגיוני תגובות פיזיות כאלו לאלרגיה??? אשמח לתשובה בדחיפות, אני מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בעור בתוספת כאבי פרקים-דחוף!
ד``ר ולרי טפליצקי07/01/2010פריחה וכאבי מפרקים, זה דורש בירור וטיפול, זה לא רק אלרגיה, יהיה צורך גם בטיפול נגד דלקת.
כדאי לפנות שוב לרופא ילדים לבדיקה חוזרת והתאמת הטיפול למצב החדש. לפעמים שווה לבצע בירור זה והתחלת טיפול באישפוז.
החלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 אלרגית לחלב פרהימית06/01/2010
ביתי בת ה8 אלרגית לחלב פרה.היא מגיבה בכאבי בטן חדים,הקאות,וקשיי נשימה. האם יש טעם לבצוע טסט בגילה?האם יש סיכוי שזה יעבור?האם הד"ר מכיר שיטת טיפול כלשהי שיכולה לעזור{אולי טיפול לא קונבנציונאלי}? האם היא צריכה עט אדרנלין? הילדה וההורים מאוד רוצים לאכול פיצה ביחד... תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8 אלרגית לחלב פרה
ד``ר ולרי טפליצקי07/01/2010אלרגיה לחלבון של חלב פרה גורמת לאחר חשיפה גם לפריחה ונפיחות וגירוי בגרון,
ואז אסור לאכול מוצרי חלב
לעומת זאת רגישות לסוכר חלב גורמים לכאב בטן ושלשול,
במקרה זה מותר לאכול גבינה, יוגורט וכמות קטנה של חלב פרה.
כדי להבדיל בין זה לזו צריך לבצע תבחיני עור אלרגיים - "טסטים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד חזק מאוד בכל הגוףארז שלום06/01/2010
שלום
בחודש האחרון אני עובר תקופה של גירודים חוזרים בכל הגוף בצורה קשה מאוד.
הדבר מציק ומאוד מוציא מהכלים ממש כמו קריז של מסוממים.
מקלחת לא עוזרת ואף מחזקת את הגירודים.
פניתי לרופא משפחה ולא הייתה לו תשובה מיוחדת אמר שזה יעבור ושאני אנסה לקחת אריוס
שעוזרת לאיזה 3 ימים והתופעה חוזרת.
אני אלרגי לאבק ולוקח קלרינז עם הופעת תסמינים וספריי אלרגו או פליקסונז.
האם יש לכך קשר למתח שאני מצויי בו (ללא עבודה).
מה דרך הטיפול בתופעה כדורי האריוס עומדים להיגמר האם כדאי לבקש מרשם נוסף?
אשמח לקבל את תשובתכם.
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד חזק מאוד בכל הגוף
ד``ר ולרי טפליצקי07/01/2010כדאי לך להיבדק על ידי רופא עור ואלרגיה, לשלול מחלת עור אחרת או מחלה פנימית שגורמת לגרד.
גם אלרגיה לאבק יכולה לגרום לגרד עור ומחלת עור אלרגית אטופיק דרמטיטיס.
הטיפול הוא אריוס או כדור אניהיסטמיני אחר ומשחות סטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לביציםמיכל06/01/2010
בני בן השנה ו3 אלרגי לביצים האם אפשר לחסן אוצו נגד שפעת החזירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לביצים
ד``ר ולרי טפליצקי07/01/2010נכון להיום לא מחסנים נגד שפעת ילדים ומבוגרים אלרגים לביצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בכל חלקי הגוףמלי06/01/2010
שלום
מזה מספר שנים אני לפחות פעמיים בשנה "פורחת" , סובלת מגרד מטריד בחלקי גופי.
נוטלת כדורי טלפסט , והמדהים שלאחר שעה לערך התופעה נעלמת. הפריחה מופיעה אצלי כשבוע
השאלה - כמה זמן מותר לשתות את הכדור הנ"ל ? עד שנעלם?האם לבדוק אבחון אלרגיומה מומלץ לבדוק?
שאלה כללית - האם נכון שניתן לקחת דגימת שיער ולבדוק אלרגיות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בכל חלקי הגוף
ד``ר ולרי טפליצקי06/01/2010במקרה וטלפסט לא פוטר את הבעיה ובמקרה וצריך טיפול ממושך או התקפים הם קשים - ניתן לפנות לאלרגולוג לבצע איבחון אלרגי.
לבדוק אלרגיה בדגימת שיער זה לא הגיוני.
אנחהו בודקים אלרגיה בשיטה מקובל בבדיקה עורית או בבדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה למלי
בועז09/01/2010אל תסתפקי בתשובה של הרופא כאן
תחפשי בגוגל את המילה אורטיקריה ויש שם הצעות מדהימות לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבגלית05/01/2010
שלום רב,
בני בן שנה וחצי אלרגי לחב מגיל 4 חודשיים, בגיל שנה ושלושה חודשיים ביצענו לו תבחין עור - ונמצא שהוא בדרגה 4 , יש לנו תור לעוד חודשיים לבדיקה נוספת האם יש טעם לבצע את הבדיקה , אם לא, מתי כן כדאי לבצע בדיקה נוספת ? ואיך יודעים אם האלרגיה במגמת נסיגה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד``ר בן רנר05/01/2010רצוי לבצע בדיקה אחת לשנה.אין צורך יותר.ברב המקרים הרגישות נעלמת בגיל שלוש . ע"מ לגלות (בתוףך התקופה) ניתן לתת טיפת מעדן ולהתרשם לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)