טטנוס - דחוף!

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• טטנוס - דחוף!
    גלית
    21/07/2011

בוקר טוב

בני בן 9 נפל לפני 3 ימים בקייטנה וקיבל שיפשוף ב 3 הברכיים. המקום נשאר מעט פתוח ונראה לח/מוגלתי מעט (לא מזוהם).

בני לא קיבל מעולם חיסונים מבחירה שלי. כשכבר החלטתי שיקבל טטנוס בדיוק לא היינו בביה"ס באותו יום.

שוחחתי כרגע עם אחות של מכבי שבישה שאגיע דחוף למיון לקבל 2 חיבונים יחד
    פעיל+ סביל.

אני לא מעוניינת להיכנס עם פצע פתוח למיון וילד בריא ולחטוף שם חיידק אחר .

מה האלטרנטיבה שלי? יש מקום שאפשר לקנות פרטי את החיסון או לקבל אותו?
    למה הוא צריך לקבל 2 חיסונים יחד?

אודה לתשובתך בהקדם
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טטנוס - דחוף!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טטנוס - דחוף! - תגובה

ד''ר אריק האס
    21/07/2011

גלית,

תודה על השאלה. למיטב ידיעתי התכשיר רק קיים בחדרי מיון ואי אפשר לקנות פרטי. החדר מיון בד"כ מלא ילדים אחרים עם חתכים, פצעים וכו' כך שלא הייתי מודאג במיוחד, אם אנחנו מדברים על סיכון, הילד שלך גם מהווה סיכון לאחרים עקב העובדה שלא מחוסן, אבל שני השיקולים לא לעניין. כשצריכים טיפול, הולכים למקום שנותנים אותו. זה דבר דחוף להיום, ולא כדאי להתמהמה אם יש צורה אחרת לקבל את מה שהילד שלך צריך.

צריך לקבל חיסון סביל - הכוונה נוגדנים כבר מיוצרים. גם צריך חיסון פעיל שחושף את הגוף לדמות חלבון של החידק כדי שהגוף יפתח תגובה שנשארת לטווח ארוך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו