מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טטנוס - דחוף!גלית21/07/2011
בוקר טוב
בני בן 9 נפל לפני 3 ימים בקייטנה וקיבל שיפשוף ב 3 הברכיים. המקום נשאר מעט פתוח ונראה לח/מוגלתי מעט (לא מזוהם).
בני לא קיבל מעולם חיסונים מבחירה שלי. כשכבר החלטתי שיקבל טטנוס בדיוק לא היינו בביה"ס באותו יום.
שוחחתי כרגע עם אחות של מכבי שבישה שאגיע דחוף למיון לקבל 2 חיבונים יחד
פעיל+ סביל.
אני לא מעוניינת להיכנס עם פצע פתוח למיון וילד בריא ולחטוף שם חיידק אחר .
מה האלטרנטיבה שלי? יש מקום שאפשר לקנות פרטי את החיסון או לקבל אותו?
למה הוא צריך לקבל 2 חיסונים יחד?
אודה לתשובתך בהקדם
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס - דחוף! - תגובה
ד''ר אריק האס21/07/2011גלית,
תודה על השאלה. למיטב ידיעתי התכשיר רק קיים בחדרי מיון ואי אפשר לקנות פרטי. החדר מיון בד"כ מלא ילדים אחרים עם חתכים, פצעים וכו' כך שלא הייתי מודאג במיוחד, אם אנחנו מדברים על סיכון, הילד שלך גם מהווה סיכון לאחרים עקב העובדה שלא מחוסן, אבל שני השיקולים לא לעניין. כשצריכים טיפול, הולכים למקום שנותנים אותו. זה דבר דחוף להיום, ולא כדאי להתמהמה אם יש צורה אחרת לקבל את מה שהילד שלך צריך.
צריך לקבל חיסון סביל - הכוונה נוגדנים כבר מיוצרים. גם צריך חיסון פעיל שחושף את הגוף לדמות חלבון של החידק כדי שהגוף יפתח תגובה שנשארת לטווח ארוך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)