פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

בפורום זה אפשר להתייעץ על נושאים כמו מחלות זיהומיות בהריון, מחלות ילדים, שפעת ילדים, אדמת, אבעבועות, פוליו, בדיקות שתן, בדיקות דם, חצבת, CMV ועוד

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון טבעי נגד קדחת הנילוס המערבי אחרי הידבקות והחלמה ממנו?
    רינה
    05/10/2024

אני יודעת שאין חיסון נגד קדחת הנילוס המערבית.
    השאלה שלי היא האם במקרה וכבר הילד חלה בקדחת הנילוס המערבית והחלים - נוצר אצלו חיסון טבעי נגד הוירוס הזה?
    למשל כמו בשפעת, שכאשר חולים בה ואז מחלימים - אז הגוף מפתח נוגדנים נגד אותו הזן של שפעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסינות לקדחת הנילוס המערבית

ד``ר אריק האס
    05/10/2024

שלום רב,

ככל הידוע, הדבקה בנגיף WEST NILE גורמת לנוגדנים שמדביקים ממחלה חוזרת, אלא אם יש דיכוי במערכת החיסון כתוצאה מבעיה מולדת או תרופות מדכאות את מערכת החיסון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• השלמת מנת פרבנר
    רעות
    11/08/2024

שלום רב
    הבן שלי קיבל רק 2 מנות של פרבנר
    כיום הוא בן 5 שנים (כבר חגג 5) ולכן לפי טיפת חלב אינו צריך להשלים מנה 3
    לי ההיגון הזה פחות עובד ונראה לי שעדיף לחסן מנה 3 כל עוד מדובר בילדים...האם יש אפשרות לחסן תמורת תשלום? או באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה
    השלמת מנת פרבנר

הוספת תגובה

תמונה

• השלמת פרבנר

ד''ר אריק האס
    11/08/2024

שלום רב,

ניתן לברר עם הקופה המבטחת אם ניתן לקבל מנה נוספת בתשלום.

הסיכון המוגבר למחלה פולשנית היא בילדים מתחת לגיל 5 שנים כך שאין צורך קליני או אפידמיולוג במנה זו בגיל הנוכחי.

יצוין שאם שתי המנות התקבלו אחרי גיל 12 חודשים הילד נחשב מחוסן לחלוטין ולא מומלץ לתת נוספות. הסדרה בת שלוש מנות מיועדת לתינוקות שקיבלו שתי מנות פחות מגיל שנה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה לדוקטור לגבי hiv
    רמי
    09/08/2024

דוקטור נגעתי היד שלי בדם בכמות של אולי טיפה אחת או שתי טיפות
    (דם שהיה על שולחן וכנראה היה טרי )
    ולאחר 25 דקות נגעתי עם האצבע עם הדם ממש בפי הטבעת ובריאות הפין
    האם המגע הזה לאחר 25 דקות מסכן אותי בהדבקה בhiv ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדוקטור לגבי hiv

הוספת תגובה

תמונה

• נגיעה בדם

ד''ר אריק האס
    11/08/2024

שלום רב,

מהמקרה שתיארת, אני לא שומע על סיכון להדבקה ב-HIV. אם יש שאלות נוספות, אנא לפנות לרופא המטפל שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חרדה ממש אודה לתשובה
    ליאן
    29/06/2024

שלום ד"ר אודה מאוד לתשובתך
    אני חרדה מאוד
    לאחר טיפול שיניים שבני הקטן עבר . אחרי הטיפול בעודו יושב עדיין על כיסא הטיפול, באתי לעזור לו, להביא לו נייר טואלט מהמתקן מעל הכיור שבו שוטפים את הפה כדי לגנב את הפה.
    לפני שהבאתי לו את הנייר, קצה הנייר נגע מעט בחלק של הכיור בחלק החיצוני ממה שזכור לי . העניין שאני לא יודעת מה רמת החיטוי שהמרפאה מקפידה בכיור הזה בין מטופל למטופל מלחיצה אותי .
    לא זכור לי שהיה לכלוך על הכיור , לא בדקתי לעומק. האם יש סיכון כלשהו להדבק בנגיפי צהבת ואיידס ?
    הוא היה אחרי טיפול והיה לו חתך בשפתיים. ניגב עם הנייר את הפה. אנא תשובתך
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ממש אודה לתשובה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה

ד''ר אריק האס
    29/06/2024

שלום רב,

אין משהו במקרה שתיארת שמחשיד להדבקה במחלה זיהומיות. לשאלות נוספות בנדון, אנא לפנות לרופא המטפל.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן שנה ו 3 חודשים איקולי המשך טיפול
    הילה
    20/06/2024

שלום רב בן שנה ו 3 חודשים הגיע למיון עם שילשולים קשים עם דם בבדיקות דם נראתה התייבשות אושפז קיבל נוזלים והיה חשד לדיזינטריה קיבל 3 ימים אזניל ביום השלישי לטיפול בכלל אמרו שבמשטח יצא לו איקולי ולא דיזינטריה.
    לא קיבל טיפול נוסף.ביום השלישי לאישפוז לא היו יותר שילשולים ובדיקת גזים בדם יצאה תקינה שוחרר.
    חזרנו הביתה ושוב יש שילשולים האם יש צורך באנטיביוטיקה נוספת כי קיבל רק אזניל.
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• זיהום E.COLI

ד''ר אריק האס
    20/06/2024

שלום רב,

הפורום אינו מיועד לשאלות טיפוליות ספציפיות. יש לפנות לרופא מטפל. במידה ויש שאלות לגבי הטיפול, הרופא יכול להתייעץ עם מומחה במחלות זיהומיות.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום דוקטור שאלה בנושא hiv
    דניאל
    14/06/2024

במהלך משחק כדורגל התנגשתי בראש עם שחקן שאני לא מכיר
    ירד לו דם מהאף כתוצאה מההתנגשות וירד גם לי דם
    בקיצור הכנסתי לאף שלי בטעות טישו מלא בדם שלו ממש לתוך האף
    האם קיימת סכנה להידבקות בhiv ?
    ואם כן מה הסיכוי לכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום דוקטור שאלה בנושא hiv

הוספת תגובה

תמונה

• אפשרות של הדבקה ב-HIV

ד''ר אריק האס
    16/06/2024

שלום רב,

המקרה שתיארת לא נשמע חשוד להדבקה ב-HIV. לשאלות נספות, אנא לפנות לרופא המטפל שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי שאלה כללית לגבי מחלות זיהומיות
    מתן
    16/03/2024

שלום רב
    אם חלילה תינוק היה נידבק במחלה זיהומית כלשהיא במהלך ההריון
    אחרי הלידה היה מעלה חום? היו עולים על זה בתינוקיה?
    או תוך איזה פרק זמן סביר שיעלו על זה?
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• זיהום במהלך ההריון

ד''ר אריק האס
    16/03/2024

שלום רב,

שאלת שאלה מאוד כללית, זה תלוי במספר גורמים. לא כל ילד שנדבק במחלה זיהומיות יהיה חולה עם חום, ולא כל ילד שנדבק במחלה זיהומית בעת ההריון ייפגע מכך. אבל כל תינוק שנולד נבדק על ידי הצוות הרפואי לראות אם יש חריגות כלשהן בבדיקה גופנית, כולל סימנים של הדבקה במחלה זיהומית בזמן ההריון.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן 11 וחצי חודשים
    תהילה
    03/03/2024

שלום רב מקווב שתבין את השאלה שלי כי אני בלחץ אטומי.הילד בן 11 חודשים כבר 5 ימים עם חום ממש גבוה הלכנו למיון כי יצאו לו שלפוחיות קטנות בפי הטבעת.
    אמרו לי שם שיש לו כנראה הרפס(לחיים אדומות מאוד)
    רופאת הילדים שלו אמרה לי שזה מוזר מאוד ונתנה לי הפניה למחלות זיהומיות היא רמזה לי שאולי נולד עם הוירוס או נדבק בו חלילה בזמן הלידה.
    ברקע כל הזמן דלקות עיינים ושיפשופים קשים בעיינים/
    גמישות יתר בנורמה והידרוצפלוס חיצוני שנאמר לי שהוא שפיר עד גיל שנתיים (בדיקה ניורולוגית תקינה)
    עכשיו יש לי שאלה כי אני בלחץ אטומי אם חלילה היה נולד לא היה מעלה חום אחרי לידה? או חום בהמשך ?
    זה פעם ראשונה שעלה לו חום.
    אני ממש מבולבלת
    מבקשת הרגעה האם בגיל כזה עוד אפשר לקבל טיפול במידה וכן נדבק בלידה ?
    אגב הבדיקה שלי של הוירוסים בזמן ההריון היה תקין הכל חוץ מcmv בעברי תודה
    עכשיו

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 11 וחצי חודשים

הוספת תגובה

תמונה

• פצעים בפי הטבעת

ד''ר אריק האס
    03/03/2024

שלום רב,

1. איני יכול לאבחן את התינוק (או לשלול אבחנה של רופא אחר) לפי אנמנזה בלבד בלי בדיקה גופנית.
    2. יחד עם זאת, אבחנה של HSV מולד שהופיע רק בגיל שנה באזור פי הטבעת אינה סבירה מהסיבות שאת הזכרת ואחרות. בעיקרון התופעה צריכה להופיע תוך 4-6 שבועות מלידה כדי להיחשב כ'מולד'.
    3. גם אם זו האבחנה, זה לא מסביר אף אחד מהתסמינים שאת מתארת, כולם דברים שרואים אצל תינוקות.
    4. אם במיון חשבו שמדובר בהרפס, היה רצוי שיבצעו בדיקה של הנגע ו/או בדיקות דם. אם יש עדיין פצעים, אפשר לבצע את זה על ידי רופא המטפל/הפנייה למיון.
    5. יש לצלם את הנגעים כדי שמומחה אחר יכול להתרשם על מה מדובר אם כבר עברו.
    6. סביר יותר שמדובר בוירוס כגון enterovirus/coxsackievirus
    שגורם לפצעים בפי הטבעת בתופעה הנקראת פה-גפיים, שלפעמים מערבת רק את פי הטבעת, או אולי impetigo, שהוא זיהום חידקי.

בכל אופן, אני לא רואה מקום לדאגה להרפס. גם אם זו האבחנה הסופית, יש טיפול. ובכל מקרה לא סביר שמדובר בזיהום מלידה, אלא משהו נרכש בשבועות האחרונים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך שאלה

תהילה
    03/03/2024

תודה על המענה
    לבנתיים נתנו לו מוקסיפן ומשחה אנטיביוטית האם יעיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלות טיפוליות

ד''ר אריק האס
    03/03/2024

שוב כאמור איני יכול לחוות דעה על שאלות טיפוליות פרטניות. לשאלות נוספות, יש לפנות לרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מנה אחת לחיסון שפעת
    נ
    28/02/2024

שלום,
    בני בן 3 וכמה חודשים. בחורף שעבר קיבל לראשונה חיסון שפעת, אך קיבל רק מנה אחת מתוך השתיים הנדרשות (מסיבות שונות).
    השנה הסברתי את המצב לאחות והיא הורתה לי לחסן אותו בשתי מנות, כאילו שזו הפעם הראשונה שהוא מתחסן. הוא קיבל את המנה הראשונה, אבל כשהגענו אחרי חודש, אחות אחרת טענה שאין צורך, כי הוא קיבל מנה אחת בשנה שעברה. היא גם ביררה את העניין עם אחות אחרת וזה מה שאמרו לה.
    רציתי לדעת אם זה תקין. עם או בלי קשר, החודש הוא חלה בשפעת A ולקח את זה קשה מאוד.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מנה אחת לחיסון שפעת

הוספת תגובה

תמונה

• מנות חיסון נגד שפעת

ד''ר אריק האס
    28/02/2024

שלום רב,

על פי תדריך החיסונים של משרד הבריאות, ילדים בני 6 חודשים עד 8 שנים צריכים לקבל 2 מנות בעונה הנוכחית אם בעבר הם קיבלו 0-1 מנות, או אם לא ידוע כמה מנות ילד קיבל בעברו.

על פי זה, היה צריך לקבל שתי מנות בעונה הנוכחית.
    בעונות הבאות יהיה צורך רק לקבל מנה אחת מכיוון שמכאן והלאה קיבל 2 מנות חיסון בעברו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אימפיטיגו לילדה בת 2.7
    אורטל
    26/02/2024

הבת שלי בת 2.7 במשך 4 חודשים יש לה אימפיטיגו.
    בהתחלה חשבו שמדובר באבעבועות רוח , אחר כך חשבו אימפיטיגו וטופלה בצפורל ואז בקרקפת וחזר לגוף . קיבלה צפורל ואז אוגמנטין ושוב צפורל. ביום השביעי של הצפורל החלה הידלקות מחודשת והופיעו פצעים נוספים בגוף ובפנים כאשר המצב בקרקפת השתפר. המשכנו עם צפורל כרגע ביום ה 12 ומורחים על הפצעים אפלומיצין
    האם יש צורך להמשיך עם צפורל ?
    האם יכול להיות שתהיה הידלקות בזמן טיפול בצפורל ?
    ואולי החיידק בקרקפת שונה מהחיידק בגוף בקרקפת נלקח משטח
    והתגלה שמדובר בחיידק של אימפיטיגו ..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אימפיטיגו לילדה בת 2.7

הוספת תגובה

תמונה

• אמפטיגו

ד''ר אריק האס
    26/02/2024

שלום רב,

הפורום מיועד לשאלות כלליות ולא לשאלות ספצפיות הקשורות לטיפול. ממליץ שתשאלי את כל השאלות המצונות שלך לרופא המטפל. במידת הצורך, הוא יכול להתייעץ עם אחרים לגבי הבירור והטיפול.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חיסון מחדש נגד טטנוס
    אמיר
    05/02/2024

היי,
    אני בן 34. עשיתי חיסון נגד טטנוס לפני 10 שנים. האם לדעתך צריך לחדש חיסון זה? אם כן אז לחדש עכשיו או לחכות לפני שאני יוצא לטיול במזרח (אין צפי לכזה בשנים הקרובות) או לפני פעילות מיוחדת?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מחדש נגד טטנוס

הוספת תגובה

תמונה

• חיסון טטנוס

ד''ר אריק האס
    05/02/2024

שלום רב,

מומלץ לקבל דחף טטנוס פעם בעשר שנים. אם לא קיבלת את החיסון בשילוב עם שעלת לפחות פעם אחת מגיל 18 שנים ומעלה, יש לנסות לקבל תרכיב זה (BOOSTRIX או ADACEL).

אין צורך להמתין עד נסיעה או פעולה מסוימת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוקת בת שנתיים נגעה במי ביוב
    אמא לחוצה
    02/01/2024

שלום רב,
    היום ביתי בת השנתיים נפלה על הטוסיק בשלולית של מי ביוב וכמובן נגעה בידיים במים.
    לצערי לא היה לי איך לשטוף לה ידיים, אך כן החלפתי לה מיד מכנסיים. לאחר מספר דקות פגשתי באמא שלי שהביאה לה חתיכת עוגה קטנה ורק לאחר שסיימה לאכול נזכרתי שלא שטפתי לה ידיים. מאז אני ממש בלחץ ובהיסטריה מכל החיידקים והמחלות שעלולות להיגרם כתוצאה מהמגע שלה במי ביוב. כמה זמן אני צריכה להשגיח עליה? כלומר כמה זמן מקסימלי חיידקים שנמצאים במי ביוב צריכים דגירה? אשמח להרגעה

הוספת תגובה

תמונה

• נפילה לתוך ביוב

ד''ר אריק האס
    03/01/2024

אין המלצות מיוחדות. בכל שאלה על תסמינים שמופיעים אצל הילדה, יש לפנות לרופא ילדים (כמו בכל דבר, זה לא בהכרח קשור לביוב).

אין צורך בדאגה מיוחדת.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה בבקשה לגבי חיסון בכיתה א
    רונית
    06/10/2023

שלום רב,
    הבת שלי בת 7 בכיתה א. נשארה שנה בגן.... בגיל שנה קיבלה את החיסון המרובע והיה לה קשה. זכור לי חום כאב פריחה....אני חוששת מתופעות הלוואי שקראתי של המנה השנייה של החיסון שאמורה לקבל השנה ...פירכוסים...דלקת קרם במוח? יש אפשרות לקבל את החיסון לא בבית הספר אלא בטיפת חלב? כדאי להפריד בין החיסונים כדי שיהיה לה פחות קשה? מה כדאי?
    תודה מראש על המענה

הוספת תגובה

תמונה

• חיסון בכתה א'

ד''ר אריק האס
    03/01/2024

1. התופעות של המנה השנייה דומות לזה של המנה הראשונה וחולפות תוך מספר ימים. מה שרשום בעלון היצרן אינו בהכרח מדבר על דברים שכיחים, אלא דברים שדווחו שעל היצרן להזכיר.
    2. באופן כללי אם יש תופעות מהמנה השנייה הן קלות יותר מהמנה הראשונה כי הגוף כבר מכיר את הרכיבים.
    3. אין המלצה לפצל את הרכיבים שבחיסון ואין עדות שזה גורם לתופעות קלות יותר.
    4. החיסון קיים במסגרת בריאות התלמיד. לעתים האחיות נמצאות במקומות מחוץ לבית ספר, למשל בטיפת חלב, צריך ליצור קשר עם שירותי בריאות התלמיד באזור מגוריכם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רמת נוגדנים לחיסון כלבת
    כלבת
    03/10/2023

תוך כמה זמן בערך אחרי 2 חיסוני כלבת יורד רמת הנוגדנים
    שמעתי שתוך שנתיים אין עמעט נוגדנים כבר

לקביעת תור
    סגירה
    רמת נוגדנים לחיסון כלבת

הוספת תגובה

תמונה

• נוגדנים לנגיף כלבת

ד''ר אריק האס
    03/10/2023

שלום רב,

1. ברמה הפרטנית לא ניתן לדעת כמה זמן נוגדנים יישארו ולכמה זמן. אי לכך אם יש סיכון לפציעה חדשה על ידי בעל חיים נגוע בכלבת, יש צורך לקבל מנות דחף ללא התייחסות לפרק זמן מאז קבלת חיסון וקיום נוגדים כן או לא.
    2. למי שקיבל סדרה מלאה של חיסון הנוגדנים נשארים ברוב המתחסנים למשך 3-5 שנים. כאמור יש שונות בין אנשים ולכן לא ניתן להשתמש בפרק זמן לקבוע 'חסינות' נגד המחלה.
    3. יצוין שלמי שחוסן מלא בעבר, יש תגובת דחף גם אם אין נוגדנים נמצאים בדם בבדיקה אקראית. נותנים דחף כדי להיות בטוחים שהגוף כן מגיב אם צריך (כאשר קיים חשד לפציעה מבעל חיים נגוע בכלבת)

מכל הסיבות האלה וברוב המקרים, אין צורך לדעת מה בדיוק רמת הנוגדנים הצפויה בכל רגע נתון מקבלת החיסון. יוצאי דופן
    בנושא זה הם אנשים עם בעיה במערכת החיסון ואנשים המטפלים בבעלי חיים מתוקף תפקידם כגון וטרינרים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חיסון בוסטר לכלבת לפני ואחרי חשיפה
    מאיה
    01/10/2023

שלום דר׳
    במצב היפותטי שבו אדם נניח ננשך על ידי חיה חולה בכלבת בין מנת חיסון של היום הראשון לבין המנה של היום השלישי, האם יש צורך במתן מנת בוסטר נוספת וכביכול המנה הראשונה כבר לא רלוונטית?

תודה מראש.

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על חיסונים נגד כלבת

ד''ר אריק האס
    01/10/2023

שלום רב,

מי שננשך באמצע סדרה חיסונים נגד כלבת בדרך כלל לא יקבל מנות נוספות של חיסון. אבל מדובר בהחלטה פרטנית שמתקבלת בלשכת הבריאות לפי הנסיבות.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה