מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פוליו באיחור מותר או מסוכן?מיה06/08/2011
שלום ד"ר,
קראתי שחיסון פליו ניתן 3 פעמים (2, 4 חודש ושנה), אך בטיפת חלב נותנים אותו גם ב6 חודשים (כנראה בגלל שעם המחומש בין כה וכה?
נתתי לבתי את חודשיים וארבעה חודשים כל החיסונים. פיספסתי את החיסון של גיל 6 חודשים. אחריי החיסונים של גיל 4 חודשים הגיבה רע (פריחה, שילשול חודש, ובכי שבועיים) לכן החלטנו להפריד חיסונים.
1- האם אם מפרידים ונותנים פוליו בנפרד, צריך לתת 3 או 4 חיסונים עד גיל שנה, האם צריך לתת גם בחצי שנה?
2- כתוב שיש לתת את החיסון 6-8 שבועות בין המנות הראשונות. אני חוששת שפיספסתי וחלפו מעל 12 שבועות, האם מותר לתת את מועד חצי שנה עכשיו אטו כבר להמתין?
3- אני מאוד מפחדת לשטוף בקבוקים עם מים ללא הרתחה בגלל הפוליו , האם יש בסיס לחששות שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו באיחור מותר או מסוכן? - תגובה
ד''ר אריק האס06/08/2011מיה,
תודה על השאלות.
1. לפי התדריך חיסונים של משרד הבריאות, ילד אמור לקבל 5 מנות - 3 בשנה ראשונה, 1 6 חודשים אחרי השלישי, ואחד אחרי גיל 4 שנים. מה שאת אמרת הם המלצות של CDC בארה"ב. ההמלצות הישראליות הם בתוקף מ2005.
2. אני בספק אם החיסון הוא שגרם לתופעות אצל הבת שלך אבל אפילו אם נניח שכן אין שום סיבה לחשוב שהפרדה תשפר התופעות לוואי, כך שלא הייתי ממליץ להפריד. אם בכל זאת את מחליטה שכן, היא צריכה לקבל כל התרכיבים בנפרד כולל המנות של פוליו כמו שצוין.
3. המרווח לא משנה - את ממשיכה מאיפה שעצרת.
4. אין טעם לחשוש לPOLIO במי ברז (יתכן שיש עוד סיבות להשתמש במים מורתחים אבל לא זו).
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)