מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסונים- הבדל בין מדינותאמא של דן22/08/2011
שלום רב,
בני בן שלוש ותשעה חודשים.
אנחנו מתגוררים כרגע באקראינה ושם נשאר בשנתיים הבאות. איך מכיוון שאנחנו די מחלקים את זמננו בין ישראל לחו"ל רציתי לחסן אותו בארץ וכאן לשאלתי, לוח החיסונים בארץ הינו שונה מאוד ורציתי לדעת מה עדיף.
כרגע יש לו חיסון שחפת (ניתן אחרי לידה) ושני חיסוני מחומש (כולל שיתוק ילדים).
אני קצת אבודה לאיזה חיסון כדי לנו להמשיך ואיך לשלבם עם הטיסות ושינויי האקלים התקופות? נוסף לכך הילד נכנס לגן בספטמבר.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים- הבדל בין מדינות - תגובה
ד''ר אריק האס23/08/2011אמא של דן,
תודה על השאלה. לדעתי את צריכה להחמיר שהילד יהיה מעודכן לשתי המדינות. אני מתאר לעצמי שלהשיג חיסונים באופן פרטי לא קל באוקריינה ולא הייתי שובר את הראש על זה. מה שהייתי עושה הוא לחסן אותו לפי המלצות של אוקריינה, ואז כשתגיעי לישראל, תגשי לטיפת חלב ואחות תשלים לו מה שחסר - יש דברים כמו מחומש שלא יצטרך מנות נוספות בגיל שלו, ויתכן שיהיה חיסונים כמו צהבת שיהיה צורך למנות נוספות. תתיעצי עם אחות טיפת חלב, ותסבירי לה שאת צריכה מרווחים מינימלים בין חיסונים, לפעמים אם את באה לחודש, זה כבר מספיק לעדכן אותו אם אתם מבקרים בהתחלה ובסוף (28 ימים) אבל תלוי בחיסון. בכל מקרה אני סבור שיהיה יותר קל לעדכן אותו בישראל, אבל אם אני טועה, אז תשלימי את החיסונים שנצרכים בארץ באופן פרטי באוקריינה. במידה ויש פער בין מספר מנות של אותו חיסון, תמיד ללכת על הצד הגבוה אם מותר\נצרך לפי הגיל הנוכחי שלו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)