חיסונים- הבדל בין מדינות

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים- הבדל בין מדינות
    אמא של דן
    22/08/2011

שלום רב,
    בני בן שלוש ותשעה חודשים.
    אנחנו מתגוררים כרגע באקראינה ושם נשאר בשנתיים הבאות. איך מכיוון שאנחנו די מחלקים את זמננו בין ישראל לחו"ל רציתי לחסן אותו בארץ וכאן לשאלתי, לוח החיסונים בארץ הינו שונה מאוד ורציתי לדעת מה עדיף.
    כרגע יש לו חיסון שחפת (ניתן אחרי לידה) ושני חיסוני מחומש (כולל שיתוק ילדים).
    אני קצת אבודה לאיזה חיסון כדי לנו להמשיך ואיך לשלבם עם הטיסות ושינויי האקלים התקופות? נוסף לכך הילד נכנס לגן בספטמבר.
    תודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים- הבדל בין מדינות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים- הבדל בין מדינות - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/08/2011

אמא של דן,

תודה על השאלה. לדעתי את צריכה להחמיר שהילד יהיה מעודכן לשתי המדינות. אני מתאר לעצמי שלהשיג חיסונים באופן פרטי לא קל באוקריינה ולא הייתי שובר את הראש על זה. מה שהייתי עושה הוא לחסן אותו לפי המלצות של אוקריינה, ואז כשתגיעי לישראל, תגשי לטיפת חלב ואחות תשלים לו מה שחסר - יש דברים כמו מחומש שלא יצטרך מנות נוספות בגיל שלו, ויתכן שיהיה חיסונים כמו צהבת שיהיה צורך למנות נוספות. תתיעצי עם אחות טיפת חלב, ותסבירי לה שאת צריכה מרווחים מינימלים בין חיסונים, לפעמים אם את באה לחודש, זה כבר מספיק לעדכן אותו אם אתם מבקרים בהתחלה ובסוף (28 ימים) אבל תלוי בחיסון. בכל מקרה אני סבור שיהיה יותר קל לעדכן אותו בישראל, אבל אם אני טועה, אז תשלימי את החיסונים שנצרכים בארץ באופן פרטי באוקריינה. במידה ויש פער בין מספר מנות של אותו חיסון, תמיד ללכת על הצד הגבוה אם מותר\נצרך לפי הגיל הנוכחי שלו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו