חיסונים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים
    אמא
    09/11/2011

שלום,

אנחנו כרגע ברילוקשיין בחו"ל וביתי בת השנה עברה מספר חיסונים ב-13 לאוקטובר, כיוון שעשינו חיסון של שפעת בפעם הראשונה נאמר לי שאסור לשלב את זה עם חיסונים מסוימים... כיוון שמדובר בחיסון "חי", האם זה נכון?

לכן היא קיבלה את חיסון השפעת, HIB ו-PCV13.

היא אמורה לקבל בימים הקורבים את המנה השנייה של חיסון השפעת ( האם ניתן לקבל אותו מספר ימים לפני תום חודש...?) בנוסף לחסיון ה-DTAP ורק חודש לאחר מכן אבעבועות רוח וחודש לאחר מכן MMR...

- האם זה בסדר? האם חסרים חיסונים מסוימים? האם יש סגנה בשילוב החיסונים או קבלתם לפני תום חודש מלא?

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/11/2011

תודה על השאלה. הסיפור נשמע לי קצת מוזר, היית מציינת באיזו מדינה את נמצאת - חו"ל הוא מקום די גדול ומגוון. החיסון נגד שפעת שניתן בזריקה הוא חיסון מומת ואין בעיה לתת איתו עם חיסונים אחרים. עם זאת, אין לקצר המרווח בין המנות (למה את רוצה לעשות את זה?) אין שום סיבה לחלק בין MMR ואבעבועות ובארץ והרבה מדינות אחרות הם ניתנים ביחד באותו זריקה. אם לא קיים "MMRV" אז אפשר לתת שתי הזריקות באותו יום, אם לא אז צריך לחכות חודש בין שני החיסונים. מכיוון שזה נשמע לי חלוקה קצת לא שגרתית, אני ממליץ שתעשי מה שנאמר לך כי אין מספיק נתונים לפעול אחרת. בארה"ב ובמדינות אירופה יש כל מיני לוחות זמנים "אלטרנטיבים." אם את נמצאת במרפאה שמשתמש בשיטה כזאת אולי כדאי לבקש לראות את לוח זמנים בגרף שיסבירו למה צריך כל המרווחים האלה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

אמא
    09/11/2011

תודה על התשובה המהירה.
    אנחנו כרגע בסיאול, דרום קוריאה.
    הרופאה אמרה לי כי חיסון השפעת הוא לא חיסון "מומת" אלא "חי" ולכן גם יש צורך בשתי זריקות ולכן גם לא לשלב אותו עם חיסונים "חיים" נוספים... הגיוני?
    לגבי המרווח בין החיסונים, אם החיסון הקודם נעשה ב-13 לאוקטובר, האם זה בסדר לעשות את החיסון הבא ב-11 לנובמבר, או שרצוי לחכות?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/11/2011

שוב יש קצת חוסר פרטים אז בגדול אני ממליץ לך לעשות כמו שנאמר לך. החיסונים נגד שפעת שאני מכיר אותם באים בשני סוגים. יש חיסון מומת שניתן בזריקה. יש חיסון חי שניתן בתרסיס. הזריקה ניתנת בשתי מנות לא בגלל שהוא חי אלא בגלל שאם החומר ניתן בבת אחד לילדים בפעם הראשונה יש יותר תופעות לוואי. חיסון חי מותר לתת באותו זמן עם חיסונים אחרים. אם לא נותנים באותו יום אז צריכים לחכות 4 שבועות (28 ימים). אבל לא 27 או פחות.

כדאי לדעת שבאסיה יש כל מיני תכשירים שלא מוכרים בעולם המערבי. מחוסר ידע אני לא יכול להגיד לך מה טוב ומה לא. עם זה, ידוע שיש גם לא מעט רופאים לא חוקיים כך שאני עומד מאחורי מה שאמרתי קודם - אם הרופאה יכולה להראות לך הנחיות רשמייות כגון לוח חיסונים (בשפה שאת קוראת) אז תעשי כמו שאומרים לך. אם יש חשש שמדובר בחוסר ידע וכדומה כדאי לנסות לקבל חיסונים במוסד יותר ממשלתי או רשמי. אולי השגרירות יכולה לתת לך מקומות שהם ממליצים לטיפול ילדים וכו'.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו