אמינות בדיקת CMV

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• אמינות בדיקת CMV
    ליאת
    13/11/2011

שלום. אם אעשה בדיקת CMV שבועיים אחרי ההדבקה המשוערת, האם היא תוכל להראות הדבקה או העדר הדבקה בשלב זה? עד כמה התוצאה תהיה אמינה? (אני פשוט מודאגת לגבי ההריון וקשה לי לחכות)
    תודה רבה
    סופי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמינות בדיקת CMV

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמינות בדיקת CMV - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/11/2011

סופי,

תודה על השאלה. הבדיקות לCMV הם בגדול אמינות, על אף שיש כמה מרכיבים לקביעה זאת. אפשר בגדול להגיד שאם אחרי שבועיים את עושה את הבדיקה ויוצא שלילי - לא נחשפת לCMV, ואם יש הדבקה קודמת, את לא בסיכון גבוהה לבעיות בהריונות שלך. עם זאת הבדיקה היא לא ספציפית למה שמעניין אותך. בדיקה חיובית יכולה להגיד שנחשפת אבל לא אם זה השפיע על העובר (שזה מה שאת באמת רוצה לדעת) - לזה צריך יעוץ עם רופא נשים ולפעמים בדיקת מי שפיר.

כמובן כל זה מותנה על הוודאות של החשיפה - אני ממליץ שתתייעצי עם רופא נשים לפני ביצוע בדיקות - אולי אין צורך, ואם יש חשש גבוה, לפעמים צריך בדיקות חוזרות או מיוחדות להיות בטוחים שלא היתה הדבקה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו