מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסונים לתינוקיוליה10/02/2008
שלום, אני עומדת ללדת ורציתי לדעת האם יש חיסונים כלשהם שנותנים לתינוקות? האם יש כאלו שנוהגים לחסן באופן פרטי בפני מחלות כלשהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לתינוק
ד''ר יצחק סרוגו10/02/2008לתינוקך יש מספר חיסונים שנונתנים בטיפת חלב. ויש מספר חיסונים שנותנים בקופת חולים שלך.
מצורף המידע של משרד הבריאות
10 פברואר 2008
ד' אדר א תשס"ח
מידע להורים על חיסונים חדשים המומלצים בגיל הילדות
להלן מידע על חיסונים חדשים לילדים, המומלצים על ידי משרד הבריאות ומאושרים לשימוש בישראל. החיסונים נמצאים בשימוש במדינות המתקדמות בעולם אך עדיין אינם ניתנים בתחנות טיפת חלב בגלל מחסור בתקציב. משרד הבריאות פועל להשגתו לשם מתן חיסונים אלו בתחנות טיפת חלב ובבתי הספר בעתיד.
המידע על חיסונים אלו מועבר אליכם כדי לאפשר לכם להחליט אם ברצונכם לחסן בחיסונים אלו את ילדיכם באופן פרטי (תמורת תשלום), או באמצעות הביטוח המשלים בקופות החולים. כיום ניתן לרכוש אותם עם מרשם רופא בבית מרקחת פרטי. אנשים שרכשו ביטוח משלים בקופת חולים זכאים לקבל את חלקם בהנחה בקופת חולים במחיר מוזל. כאשר רוכשים חיסון בדרך זו מומלץ לתת אותו בהקדם ואם אפשר אז ביום הקניה. יש לשמור אותו עד השימוש על המדף במקרר (לא בדלת ולא בתא ההקפאה). אנא הביאו את פנקס החיסונים בבואכם לקבל את החיסון.
להלן מידע מפורט בנוגע לארבעה החיסונים החדשים שאינם כלולים בסל הבריאות.
1. חיסון נגד אבעבועות רוח
המחלה
אבעבועות רוח היא מחלה נגיפית מדבקת מאוד. היא מתבטאת בחום גבוה מלווה פריחה עם שלפוחיות. בישראל נפטרים מסיבוכי המחלה (דלקת ריאות או דלקת מוח) 1-2 אנשים בשנה. סיבוכים נוספים: זיהום קשה בעור, דמם, דלקת כליות דלקת המוח ודלקת ריאות. שיעור הסיבוכים גבוה יותר במתבגרים ובמבוגרים. כשלוש מאות אנשים מאושפזים כל שנה עקב סיבוכים אלו.
מדוע כדאי להתחסן?
כדאי להתחסן משום שבזכות קבלת החיסון מרבית מקבליו לא יחלו באבעבועות רוח במהלך חייהם. גם אם אדם שקיבל חיסון יחלה במחלה, היא תהיה קלה יותר מאשר אצל אדם שלא חוסן .
החיסון
השם המסחרי של החיסון שנמצא היום בשימוש בישראל הוא ורילריקס. הוא מורכב מנגיפי אבעבועות רוח אשר עברו תהליך שהחליש אותם בכדי שיוכלו להעניק הגנה בלי לגרום למחלה. החיסון יעיל ובטוח. החיסון מומלץ על יד משרד הבריאות לכל הילדים בני שנה ומעלה שלא חלו בעבר באבעבועות רוח או שלא חוסנו או שנבדקו ונמצאו ללא נוגדנים.
ניתן לחסן את הילד באותו יום יחד עם חיסונים אחרים, אך אם הוא לא ניתן יחד עם החיסון נגד חצבת, חזרת ואדמת יש לשמור על זמן של חודש ביניהם. אפשר לתת אותו גם לילד שאמו בהריון.
החיסון ניתן בשתי מנות. המנה הראשונה מאושרת מגיל שנה ומעלה. את המנה השנייה בילדים בני פחות מ-12 שנים יש לתת לפחות 3 חודשים אחרי המנה הראשונה. מנה שנייה בבני 13 שנים ומעלה יש לתת ברווח זמן של 4-8 שבועות.
החל מאמצע שנת 2008 ינתן החיסון לילידי 2007 לבני שנה בתחנות טיפת חלב. החל משנת הלימודים תשס"ט הוא ינתן לתלמידי כתות א' במסגרת שירות הבריאות לתלמיד. לכן מומלץ שהורים לילידי השנים 2002 עד 2006 יחסנו באופן פרטי את י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
