חיסונים לפני הכניסה לגן

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים לפני הכניסה לגן
    מיכל
    22/08/2012

שלום רב. בתי מתחילה ללכת לגן בספטמבר והיא תהיה בת חצי שנה. עד עכשיו היא קיבלה מנה אחת של HIB (חלק מהמחומשת) ומנה אחת של דיפיטריה טטנוס שעלת. בשלישי לספטמבר יש לי טור לטיפת חלב והיא תקבל גם פוליו.
    השאלה היא האם החיסונים הנ"ל מספיקים בשלב זה כדי לשים אותה בגן או כדאי לחכות שהיא תקבל מנה שניה של המחומשת? בנוגע לצהבת בי, האם היא יכולה להידבק ע"י לקיחת מוצץ של אחד הילדים או ע"י העברת רוק? האם בביקור הקרוב בטיפת חלב אני יכולה לתת לה יחד צהבת ופוליו?

תודה רבה
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לפני הכניסה לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים לפני הכניסה לגן - תגובה

ד''ר אריק האס
    27/08/2012

מיכל,

תודה על השאלות. לא ברור לי למה היא קיבלה חיסונים בכזה פיצול. בכל מקרה אני לא נותן המלצות על כניסה לגן מכיוון שמדובר בשיקול משפחתי, כלכלי, וכו'. מה שאני כן יכול להגיד, שהסיכוי הכי טוב לבתך להימנע ממחלות שניתן למנוע אותם דרך חיסונים הוא לקבל אותם לפי הלוח של משרד הבריאות. מי שחורג מזה לוקח אחריות על עצמו. אין בעיה לתת את כל החיסונים ביחד וגם צהבת ושיתוק ילדים. צהבת B יכולה לעבור דרך רוק ומוצץ, אבל זה נדיר, גם כי רוב הילדים בגן אין להם צהבת B עקב שיעורי חיסון גבוהים. בכל זאת מומלץ לסיים את הסידרה בהקדם האפשרי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו