חיסונים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים
    אלכס
    29/10/2012

אהלן, אני לא ילדה אבל לא מצאתי פורום אחר שאוכל לשאול בו בנוגע לחיסונים.
    עליתי לארץ בגיל ארבעה חודשים בשנת 93, ומעולם לא קיבלתי פנקס חיסונים, לפי דברי אמי, היא לא לקחה אותי לטיפת חלב ומכאן אני חושבת שגם לא קיבלתי חיסונים שכל התינוקות מקבלים.
    בבית הספר קיבלתי חיסונים כמו כל הילדים, אני לא יודעת איזה קיבלתי ואיזה פספסתי כי בכל פעם שאמרתי שאין לי פנקס חיסונים, קיבלתי אישור על דף על קבלת החיסון וגם זה לא תמיד, והחיסונים לא נרשמו בכל מקום והדפים כיאה לילדה קטנה, הלכו לאיבוד.
    השאלה שלי היא כזאת- אין לי שמץ של מושג איזה חיסונים קיבלתי.
    אני יודעת בוודאות שקיבלתי טטנוס בבית ספר יסודי ואז פעם נוספת אחרי שננשכתי על ידי חתול, פספסתי את המנה האחרונה שצריכים לקבל בחטיבה ולא קיבלתי את המנה שנותנים בצבא כי לא הלכתי לצבא.
    אבל טטנוס זאת רק מחלה אחת מתוך עשרות מחלות שמחסנים נגדיהן.
    אז מה עושים? פשוט לחיות עם העובדה שאין לי מושג נגד מה חוסנתי ולקוות לא לחטוף משהו או ללכת ולהתחיל להתחסן נגד הכל מחדש? האם זה מסוכן להתחסן שוב במידה וכן קיבלתי חיסון?
    יש חיסונים שכן צריך לעשות בין עם חוסנתי ובין עם לא? האם צריך לקבל שוב חיסון נגד טטנוס בגלל שפספסתי? אני נמצאת הרבה במגע עם כלבים אצל הוריי בעלי.
    אשמח למענה ותודה ענקית מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    30/10/2012

אלכס,

תגש לרופא מטפל ותבקש תיעוד של כל החיסונים שעשית שרשומים אצלו. אחר כך, תתקשר ללשכת הבריאות באזור שאתה גר ותקבע תור עם אחות אפידמיולוגית. תביא את המסמכים שיש לך והיא תכין לך פנקס חיסונים (שתשמור עליו!) ותייעץ לך איזה חיסונים עליך לקבל כעת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו