חיסוני גיל שנה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסוני גיל שנה
    איריס
    14/02/2013

שלום.
    היום חיסנתי את הילדה שלי בחיסון ה MMR + אבעבועות רוח. האם תופעות הלוואי של חיסון האבעבועות זה המחלה בצורה קלה? אני מעולם לא חליתי באבעבועות וגם לא חוסנתי, אם הילדה מפתחת תופעת לוואי אני יכולה להידבק ממנה?

את שאר החיסונים של גיל שנה החלטתי לבצע במועד אחר, האם אני צריכה לחכות פרק זמן מסויים בין החיסון של היום לבין מתן שאר החיסונים או שזה לא משנה?

תודה מראש על התשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסוני גיל שנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסוני גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    14/02/2013

איריס,

תודה על השאלות. אין צורך לחכות להשלמת שאר החיסונים. לגבי תופעות לוואי, רצוי שתשאלי שאלות כאלה בזמן החיסון, כי מטבע הדברים עדיף לדבר פנים מול פנים כדי לתת תשובה מספקת.

בכלליות אני יכול להגיד לך שתופעות לוואי זה אינדיבידואלי - כלומר כל מתחסן עובר את זה בדרך שלו כך שאין לי אפשרות להגיד מה יהיה אצל בתך. רוב הילדים והוריהם עוברים את כל החיסונים ללא תופעות לוואי משמועותיות. יש אפשרות תאורטית שמי שמתחסן ידביק מישהו אחר. בפועל זה מאוד נדיר שזה יקרה כי הוירוס של החיסון לא מגיע לרמות מספיק גבוהות בדרכי הנשימה כדי שיופץ הלאה. בנוסף, מכיון שמדובר בזן מוחלש לא צפויות תופעות קשות גם למי שלא נחשף בעבר. לא הייתי דואג מזה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התשובה המהירה

איריס
    14/02/2013

אני שואלת פה כי האחיות בטיפת חלב לא כל כך ידעו לענות על השאלה שלי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו