מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון לפוליוטליה21/08/2013
שלום,
אני נמצאת בשבוע 18 להריוני ואמא לילד בן שנתיים וארבעה חודשים. בני חוסן בחיסון המומת שניתן כשגרה בטיפות החלב. עדיין לא הגעתי להחלטה האם לחסנו בחיסון החי המוחלש נוכח כל המצב המבלבל בתקשורת ובארץ.
הפחד שלי האם בני נמצא בסכנה כאשר יתחיל שוב גן בשבוע הבא. אני מניחה שבגן הילדים ישנם ילדים שחוסנו ויפרישו את הנגיף וכך הוא עשוי לעבור לבני. בנוסף, אני פוחדת על ההריון שלי ועל העובר. האם קיים סיכוי שהנגיף יגיע אלינו הביתה ואני או העובר ניפגע.
אני עובדת כמחנכת כיתה ב' וגם תלמידיי מתחסנים. למעשה אני אהיה מוקפת בילדים מחוסנים שמפרישים את הנגיף ורוצה לדעת מה זה עלול לעשות לי או לבני הקטן.
עד כמה מסוכן להיכנס בהריון לשירתים ציבוריים כמו שירותים בבית הספר אליהם נכנסים תלמידים מחוסנים. החשש הוא גדול והבלבול כמוהו ענק. אודה לקצת סדר בדברים.
בני נולד עם חשד לnf. למרות שטובי רופאי העור ראו ושללו אנחנו עדיין במעקב. יחד עם זאת חלה השנה במחלת הנשיקה ובcmv. תפקודי הכבד שלו עדיין לא חזרו לנורמה אם כי מראים שיפוור. האם מותר לו להתחסן או שמא הוא בקבוצת סיכון?
ושאלה אחרונה, כמה זמן צריך לחכות בין קבלת החיסון המוחלש נגד פוליו לבין קבלת החיבון המוחלש נגד שפעת שיחל גם הוא בקרוב?
תודה רבה ומראש סליחה על כל האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לפוליו - תגובה
ד''ר אריק האס21/08/2013טלי,
אין סכנה בזה שאת בהריון. את תעבדי רגיל עם הקפדה על כללי הגיינה. תזכרי שאת מחוסנת נגד פוליו וקרוב לוודאי שקיבלת את החיסון החי מוחלש בילדות.
אני לא מוצא את התקשורת מבלבלת במיוחד אם כי אני שומע טענה זו הרבה. התפקיד של התקשורת היא להציג חדשות או בעיות מכמה נקודות מבט. זה שיש אנשים שמתנגדים לחיסונים זה לא חדש. החיסון הוא בטיחותי ויעיל, והמטרה למגר פוליו ממדינתנו היא מוצדקת. בנושאים חשובים תמיד יהיו אי-הסכמות - שלום או מלחמה, כפייה או חירות, מיסים גבוהים או הנחות וכו'. החיים שלנו מורכבים. בנושאי בריאות, מקשיבים לגורמים מוסמכים ולא כל אחד שרוצה ליטול את השם יכול.
הילד צריך להתחסן עם החיסון החי מוחלש, אין בעיה בזה שהיה לו CMV.
לפי תדריך החיסונים, אין צורך להמתנה בין מנות של פוליו ושפעת על אף ששניהם חי מוחלש.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)