מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פנאומוקוקילנה26/05/2015
הבן שלי בן 3 ו9 חודשים מאושפז עקב פנאומוקוק ודלקת אוזן חריפה בבית חולים בחיפה. מחוסן בPREVINAR13.
לאחר שהחיידק נמצא בדם הוחלט לא לבצע בדיקת דם שתאפשר לאתר את הזן הספציפי כדי להתאים אנטיביוטיקה.
כעת בטיפול של rocephin (כולל מחר - 4 ימים). אחרי השחרור יטופל במוקסיפן כנראה 10 ימים.
לפני כשבועיים קיבל טיפול במוקסיפן עקב חום גבוה (39) מס' ימים שהסתיים בדלקת אוזן. לא נעשתה בדיקת דם.
שאלות:
1.מי יכול לבצע בדיקת איתור הזן הספציפי, אם בבית החולים לא מעוניינים לעשות אותה?
2.האם יש לבצע בדיקות חוזרות לאחר הטיפול כדי לוודא שהכל בסדר?
3.האם יש צורך בחיסון חוזר (מתי מומלץ?) או בPREVINAR23?
4.האם ההדבקה אומרת שהחיסונים שנעשו לא עבדו? איך ניתן לדעת את זה?
5.לבן שלי שמעו אוושה בלב - האם זאת לא השלכה של הפנאומוקוק?
6.האם יש מקומות בחיפה (או במרכז) שבהם ניתן להיות במעקב רפואי בעניין כבר לאחר האשפוז. איך ניתן להגיע לשם - הפנית הרופא המטפל? ייעוץ פרטי? אנחנו בק"ח כללית
תודה,
ילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פנאומוקוק - תגובה
ד''ר אריק האס26/05/2015ילנה,
תודה על השאלות. הפורום מיועד לשאלות כלליות שלא מחייבות הכרת פרשת המטופל מקרוב. לכן, אני ממליץ שתפני את רוב השאלות לצוות המטפל בילד בבית החולים כולל רופא בכיר אם יש צורך. אני אקדים כמה דברים ואז אני אענה על מה אני יכול.
הבנתי שהחידק פנאומוקוק צמח מתרבית דם. אם זה נכון, השאלה היחידה שרלוונטית כעת היא "לאיזה אנטיביוטיקה החידק שנמצא בדם רגיש". זה לא קשור לזן, ובעצם כל מעבדה מבצעת את הבדיקה בצורה אוטומטית כשיש צמיחה של חידק שנחשב בר-יכולת לגרום למחלה בבן אדם כולל פנאומוקוק. גם אם פנאומוקוק צמח רק מתרבית אוזן, אפשר וצריך לאיזה אנטיביוטיקה זה רגיש. אם אין תרבית חיובית, הטיפול הוא אמפירית - כלומר השערה סבירה לפי מה שמסתובב בבית חולים הספציפי והקהילה ככלל. רוצפין זה אופציה טובה במצב כזה. לזן הספציפי של החידק, אין שום משמעות טיפולית בשלב זה.
בכל מקרה של זיהום פולשני ע"י פנאומוקוק, הבית חולים שולח את הדוגמא למעבדה ארצית לקביעת הזן. יש לזה משמעות ארצית לגבי יעילות החיסון פרבנר ותחלואה ממחלה קשה בכלל. דרך רופא המטפל אפשר לברר בעוד 6-8 שבועות את הזן שצמח בדם.
1. אם יש צמיחה, מבצעים רגישויות אוטומטית. תבדקי בצוות המטפל לתוצאות.
2. כשיש צמיחה בדם, צריך לבצע עוד תרבית דם מידי לבדוק אם הוא עדיין נמצא בדם. אין צורך בבדיקות דם מיוחדות אחרי הטיפול.
3. יש עוד מנה של פרבנר אחרי גיל שנה. אין צורך במנות נוספות או שינוי במועדי החיסונים אם הילד קיבל כל המנות הדרושות. אין צורך בפנאומובקס (23-זן) לפי הנתונים שנתת.
4. המדד ליעילות של חיסונים הוא יעילות באוכלוסייה. הילד הפרטי צפוי להרויח מההגנה של החיסון כי בסופו של דבר הוא שייך לאוכלוסייה. אולם מכיון שאין חיסון עם יעילות של 100% יש תמיד אפשרות של אי-הצלחה אצל מקרים ספציפים. כאן סוג הזן יכול לקבוע. אם מדובר בזן שכלול בפרבנר, אז מדובר ב"BREAKTHROUGH DISEASE", פריצת מחלה למרות החיסון. אם מדובר בזן שלא כלול בחיסון, אז אין קשר בין החיסון והמחלה הספציפית, יש מעל 100 זנים של פנאומוקוק והחיסון מכסה את הכי נפוצים ואלימים.
5. לגבי האוושה, זה שאלה לצוות המטפל וגם רופא המטפל
6. לא שמעתי סיבה לייעוץ פרטי. תהיה בקשר עם הרופא המטפל אחרי השחרור. הוא יכול להחליט יחד איתך אם יש צורך במעקב מיוחד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)