חיסון ונוגדנים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון ונוגדנים
    אני
    29/06/2015

שלום,
    האם יתכן שילד מקבל חיסון והגוף לא מפתח נוגדנים?
    שמעתי סיפור על תינוק שקיבל את חיסון צהבת A ואז גילו שהוא בעצם לא פיתח נוגדנים.. הגיוני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון ונוגדנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון ונוגדנים - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/06/2015

כן זה קורה. התועלת והרציונל העיקריים לחיסונים הם ההשפעה על האוכלוסיה. לפעמים ילד מתחסן ובכל זאת נדבק במחלה בהמשך. אבל כשמחסנים קבוצות גדולות של אנשים, יש פחות breakthrough. אם אין מספיק עלילים (אנשים לא מוגנים), הוירוס או חידק מפסיק להסתובב באוכלוסיה, וגם אלה שבלי נוגדנים לא יחלו. התופעה נקראת חיסון העדר, אבל לכל מחלה יש סף שונה איזה שיעור כיסוי חיסונים ימנע מקרים נוספים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

אני
    30/06/2015

תודה על תשובתך המהירה,
    אני טסה לתאילנד עם בתי. אמרו לי שאם היא קיבלה 2 חיסונים של צהבת A זה מספיק. אבל אם היא גם לא פיתחה נוגדנים כמו שאמרת שיכול לקרות?
    האם אני צריכה לקחת אותה לבדיקת נוגדנים לפני הנסיעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד''ר אריק האס
    30/06/2015

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו