מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 5 שנים- חיסוןנטלי23/10/2015
שלום רב לך
ברצוני לשאול ברשותך שאלות שאינן ברורות לי. אני חיכיתי עם החיסונים של הילדה לגיל מבוגר עקב היותה ילדה חולנית ועקב חרדה בגלל שבני אוטיסט. רק לאחרונה התחלתי להשלים חיסונים...שאלותיי ברשותכם
1.היא בת 5 שנים וטרם עברה את החיסון MMRV נאמר לי שאם עושה כעת לפני כיתה א אז היא תקבל מנה עכשיו ועוד מספר חודשים מנה חוזרת- למה נוהגים כך? הרי בדרכ מקבלים בגיל שנה ואחכ בכיתה א'..
2. למה ממתינים 6-7 שנים לעומת פה המתנה של רק מספר חודשים?
3. היא אמורה לקבל מנה רביעית של מחומשת כדחף- האם היא יכולה וצריכה לקבל את כל המרכיבים של המחומשת? הכוונה האם בגילהצריכה לקבל גם את ההמופילוס אינפלואנזה? האם יכול להיווצר נזק שתקבל אותו בגיל 5 שנים?
4.אם תקבל עכשיו מחומשת אז בכיתה ב לא ייתנו לה מנה של DTAP כמו שנהוג? הכוונה בגלל שהיא קיבלה בגיל מאוחר את המחומשת?
5.בני כפי שציינתי על הרצף האוטיסטי והוא גם ילד מאוד מאוד אלרגי- שאלתי היא : הבנתי שילדים על הרצף יותר נוטים להיות בעלי מערכת חיסונית אימונית חלשה יותר , נוסיף לזה שהוא אלרגי- האם זה לא מסוכן ויכול לסכן יותר את המערכת החיסונית שלו אם אתן לו את הMMRV ?
תודה רבה וסליחה על שטף השאלות
מודה לך מראש על התשובות
שבת שלום נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת 5 שנים- חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס23/10/2015נטלי, תודה על השאלות.
1. יש כמה שיקולים בלוח חיסונים ואין לי את האפשרות להסביר את כולם עכשיו. בקיצור, יש חיסונים שצריכים לקבל כמה מנות כדי שהגוף יבנה תגובה מספקת, ויש חיסונים שהגוף כבר מגיב אחרי מנה אחת, והמטרה של מנות נוספות היא להקנות חסינות לטווח הארוך. במקרה של MMRV, צריך מנה אחת להיות מוגן לכמה שנים נגד המחלות, וצריך עוד מנה להיות בטוחים שהתגובה תמשיך אפילו יותר זמן (זה בגדול יש הבדלים קטנים בין כל אחד מהנגיפים הכלולים בחיסון). לכן, מי שהתחסן פעם אחת אחרי גיל שנה נחשב מחוסן לכמה שנים. מקבלים עוד מנה שהחיסון "יתפוס" עד סוף הילדות ומעבר. למי שלא חוסן אף פעם, יש צורך לקבל שתי מנות. המרווח המינימלי בין המנות הוא חודש, ולכן ככה נוהגים לחסן בגיל הזה - לתת המנות בהפרש יחסי קטן. אין הבדל מבחינות יעילות או בטיחות.
2. לא הבנתי את השאלה השנייה.
3. במחומש יש 5 תרכיבים. אחד מהם לא רלבנטי בגיל שלה מכיוון שמדובר במחלה קשה רק עד גיל 5, ולכן יש צורך רק בטטנוס-אסכרה-שעלת ופוליו. אפשר לחסן נגד שני אלה בנפרד, אבל הם באים ביחד רק בתרכיב מחומש (בדחף בכתה ב' כן באים ביחד אבל המינונים קצת שונים. אין סכנה בלקבל מחומש כולל חיסון אחד שהוא בעצם מיותר אבל זה חושך דקירה אחת. אם אין אפשרות לקבל DTAP ו פוליו בנפרד (מסיבות של מלאי וכדומה) אין בעיה להתחסן עם מחומש.
4. היא תמשיך לקבל דחף בכתה ב' כרגיל כל עוד שעבר לפחות 6 חודשים בין חיסונים.
5. לא ידוע לי על קשר בין אוטיזם ומערכת חיסון חלשה. מחקרים מציעים שמדובר בתגובה מערכת חיסונים מוגזמת לנגיפים שנתקלים בהם יום-יום וגם אלרגיה הוא רעיון דומה. בכל מקרה, אין סכנה לחסן ילד אוטיסט עם MMRV. להיפך, להשאיר אותו לא מחוסן מגביר את הסיכון להיות חולה אם יבוא בחשיפה עם הנגיף.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)