חיסון אדמת והריון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון אדמת והריון
    גלי
    13/05/2008

האם יכול להיות שרמת החיסוניות שלי ירדה למרות שחליתי בילדות באדמת? לפני כארבע שנים בדקתי והטיטר שלי היה מעל 30. לא מזמן עשיתי שוב בדיקת נוגדנים והטיטר יצא 17. האם כדאי להתחסן שוב במידה ואני רוצה להכנס להריון? כמה זמן צריך לחכות אחרי החיסון?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון אדמת והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדמת

ד''ר אורלי מגד
    17/05/2008

לא סביר שחלית באדמת בילדות, המחלה מאוד נדירה בארץ. שכיחה אדמדמת שהיא מחלה שונה לגמרי. כל אוכלוסיית ישראל מקבלת חיסון לאדמת מזה זמן רב ובודאי משם היו לך נוגדנים.
    בעבר היתה המלצה לחכות חודש בין מתן חיסון להריון וההמצלה שונתה והיום אין צורך לחכות אחרי מתן החיסון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך לחכות בין החיסון להריון?

יעל
    14/07/2008

ד"ר מגד שלום, אני מתכננת הריון בקרוב ובבדיקות הדם כייל הנוגדנים הראה 10, כלומר שלילי. בהמלצת הרופאה אני עומדת לעשות היום חיסון - והבנתי ממנה ומקריאה באתרים שונים שיש צורך להמתין 4 חודשים בין מועד החיסון לקיום יחסים לא מוגנים במטרה להכנס להריון. (מה שקצת דכדך אותי... אנחנו כבר בשלב ההתלהבות והציפיה) מתשובתך למעלה אני מבינה שאין זה כך. אשמח להבהרות ולפרטים נוספים תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

ד''ר אורלי מגד
    15/07/2008

אין צורך לחכות 4 חדשים. בעבר היתה המלצה להמתין חודש אחד והיום גם לא ממליצים את זה. גם במקרים שבטעות נשים בתחילת הריון (שלא ידעו שהן בהריון) חוסנו לא קרה כלום ולכן החששות היום הולכים ופוחתים. עדיין יש המלצה לא לחסן בהריון אך בודאי שאין צורך לחכות 4 חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו