מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבעבועות רוח לילדה בת 6נטלי29/11/2016
שלום רב לך
אני ממש בלחץ, היום ביקרה חברה מהכיתה של הבת שלי...כיתה א בנות 6...הראתה לי פצע כמו חצקון צמוד לאף ואמרה שיש גם לאחותה מעל הגבה...אני חוששת מאוד שמדובר באבעבועות רוח. הבת שלי לא קיבלה את החיסון בגלל בעיות רבות.. אני בלחץ כי תיכננתי שתקבל את המנה הראשונה כעת בכיתה א אבל טרם נתנו להם... 1)האם ללכת לחסן אותה מחר? 2)האם החיסון יכול לפגוע בבת שלי???? אם עכשיו נדבקה מהילדה כבר כי כתוב בספרות שהיא מדבקת 48 שע לפני הופעת הנגע? 3)האם החיסון יכול כביכול יחד עם המחלה שאולי דוגרת אצלה להחמיר את האבעבועות למצב אקוטי? 4)איך החיסון יכול לעזור לקצר משך מחלה(קראתי באחד האתרים)אם ניתן בחמישה ימים ראשונים מהחשיפה? האם לא לוקח לגוף בערך חודש לייצר נוגדנים כנגד הנגיף? אז איך בדיוק יכול להגן אם אין עדיין נוגדנים?האם ההפך ויכול להחמיר את המחלה עצמה? 5)האם לחסן את אח שלה? גם הוא לא קיבל חיסון זה עדיין ...הוא בן 8 וחצי עם הרבה אלרגיות, על רצף האוטיזם ... 6)כל הזמן כתוב בספרות שהילד השני במשפחה שחוטף את זה יכול להגיע עד מוות אפילו?????אני ממש מפחדת... 7)יש לי אחיינית שצריכה לחגוג שנתיים והיא טרם חוסנה...האם גם אותה לחסן בהקדם? סליחה אני בסטרס נוראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות על אבעבועות רוח וחיסון
ד''ר אריק האס29/11/2016מה שאת מתארת לא נשמע כאבעבועות רוח.
עם זאת, עדיף להתחסן בנחת במקום להתרוצץ ולהילחץ בזמן חשיפה או חשד לחשיפה.
1. אין צורך דחוף מחיסון בנסיבות שאת מתארת.
2. החיסון לא מזיק
3. החיסון לא יגביר את המחלה אם הנגיף כבר נמצא.
4. יש ניסיון בשימוש בחיסון אחרי חשיפה, אבל הוא לא ימנע מחלה אצל מישהו הנגיף הגיע לדם.
יש חשיבות ברמה הקהילתית לעצור את ההתפרצות.
5. יש לחסן את אח שלה כי כדאי לחסן כל ילד נגד אבעבועות רוח. אין לחשוש לקשר בין חיסון וריצלה ואוטיזם או אלרגיות.
6. יש יותר עומס נגיפי במקרים משניים. מוות עדיין מאוד נדיר. כאן אין חשש סביר לאבעבועות רוח.
7. כדאי לחסן כל ילד, לאו דווקא בגלל הנסיבות שאת מתארת כאן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)