סימפטומים לאחר חיסון נגד שפעת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• סימפטומים לאחר חיסון נגד שפעת
    אביב
    02/10/2017

היי,
    בן 28, בשנה שעברה לקחתי חיסון נגד שפעת בפעם הראשונה בחיי.
    למחרת בבוקר קמתי עם סימפטומים לא כל כך נעימים - מעט חום, חולשה, כאבי שרירים אבל הם עברו תוך חצי יום ואני מודה על החיסון שבזכותו לא חליתי במהלך החורף.
    רציתי לשאול, האם זה נכון שתגובה זו אופיינת לחיסון בפעם הראשונה?
    כלומר, אם אתחסן השנה - יש סיכוי גבוה שלא אחווה זאת שוב?
    אם זה נכון, אשמח בנוסף לתשובתך האם תוכל להסביר מבחינה ביולוגית מדוע זה (-:
    תודה רבה לך,
    אביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לחיסון שפעת

ד''ר אריק האס
    02/10/2017

אביב,

אני שמח לשמוע שחוסנת נגד שפעת ושלמרות אי נעימות אחרי קבלת החיסון אתה מעוניין להתחסן גם השנה.

כמה דברים:
    1. החיסון אינו אחראי על 'לא חליתי במהלך החורף' כי יש מחלות חוץ משפעת. החיסון מוריד את הסיכוי לחלות בשפעת באותה שנה שמקבלים. גם אם 'חולים כל החורף' זה לא אומר שהחיסון לא עבד. וגם אם אובחן שפעת במעבדה אצל מי שחוסן, ייתכן שבכל זאת קבלת החיסון הורידה את חומרת המחלה ממה שהיה אם לא חוסן.

2. מה שעברת קורה לפעמים אבל לא קשור באופן מיוחד לחיסון. זאת כי החיסון מכיל נגיף מומת שאינו יכול לגרום לסימני השפעת. עם זאת, יש אנשים שמתארים תסמינים דומים לשלך, אבל רוב האנשים עוברים את החיסון בלי תלונות כלשהם מעבר לרגישות מקומית באזור הזריקה.

אין דרך לדעת אם זה יקרה שוב. מבחינה ביולוגית, לא נראה לי שידוע מדוע יש אנשים מסוימים מגיבים לחיסונים בצורה אחרת מאחרים. בכל אופן, תגובה בעבר (חוץ מאנפילקסיס) אינה מצביעה על אירוע חוזר בקבלות נוספות של התרכיב.

בברכה,

ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו