CMV בילדים ובדיקת שתן

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• CMV בילדים ובדיקת שתן
    עדי
    05/08/2018

שלום
    ביתי בת 7.5 חחודשים וישנו איזשהו חשד לבעית שמיעה. היות ואינה ממלמלת כמעט.רופא אאג ורופא ילדים הפנו אותי לבדיקת שמיעה שלא עברה בהצלחה וכעת הופנתה לבדירקת BERA
    אחד החשדות שעלו הן שביתי נדבקה בהיותה בת כמה ימים בCMV מבני הגדול- הוא חלה בתקופה בה הייתי בהריון. אני לא מחוסת לCMV כלומר IGM IGG שליליים ..אך לאורך כל ההריון ביצעתי בדיקות שם ונותרתי שלילית.
    בבדיקות שתן שבני עשה לאחרונה נראה שהוא עדיין מפריש את הוירוס( עברה מעל שנה מאז שחלה)
    שאלותי:
    1.במידה וביתי נדבקה ישירות מבני כשהיתה בת כמה ימים/שבועות- האם זה יכול בשלב כזה עדיין לגרום לבעיות שמיעה/חרשות?
    2.נניח וביתי אכן נדבקה..היום..היא כבר בת 7.5 חודשים- האם בדיקת שתן תעיד בשלב כזה אם נדבקה או לא? או רק בדיקת דם?
    3.האם העובדה שבני חלה לפני מעל שנה ועדיין מפריש את הוירוס בשתן בבדיקות עוקבות כל כמה חודשים - האם מסוכן לו?הוא אסימפטומטי.. האם עדיין מדבק? האם דורש טיפול?
    יש לציין כי בני בן שנתיים וחצי..חלה בגיל שנה וקצת
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV בילדים ובדיקת שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV

ד''ר אריק האס
    05/08/2018

אני לא מכיר הדבקה ב-CMV לאחר הלידה כגורם מוכר לחרשות, חוץ מילדים שנולדו פחות מ-32 שבועות הריון. זה לא אומר שזה לא אפשרי, רק שאם זה נכון, מדובר במשהו מאוד נדיר. אי לכך, אין אפשרות לדבר על זה במסגרת הפורום, ואת צריכה לפנות למומחה ב-CMV בתינוקות. רק בדיקה מקרוב לזמן ההדבקה תעזור באבחנה. שוב מדובר בשאלה לרופא בפועל ולא באינטרנט. אין צורך להמשיך לבדוק CMV אצל הבן. לשאלות נוספות, נא לפנות לרופא מטפל של הבן שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה :)

עדי
    06/08/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו