האם אני מוגן מכלבת?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• האם אני מוגן מכלבת?
    עידן
    23/09/2018

שלום ד"ר.
    אני עוד מעט בן 18, מתגייס עוד מעט ואני דיי מודאג כבר זמן ארוך ואני חייב עזרה.
    התחסנתי בחיסון נגד כלבת בעקבות כך שנגעתי במים שחשודים כנגועים כלבת שנגעו לי בפצעים פתוחים על היד.
    כרגע קיבלתי רק 2 מנות של חיסון מתוך 4 והחיסון השלישי הוא בעוד יומיים.
    יש לי 2 שאלות ברשותך שאני יותר ואשמח אם תוכל לענות לי עליהן:
    1. אם לאחר שקיבלתי 2 מנות חיסון מתוך ארבע, שוב פעם נשפכו עליי מים שחשודים שנגועים בכלבת בפצע באזור הרגל, האם אני עדיין אהיה מוגן כל עוד אני אמשיך לקבל את 2 החיסונים שנשארו לי?

2. במידה וכן, מה הסיבה שבגללה אני אשאר מוגן? הרי זאת חשיפה נוספת למרות שהיא לאחר 2 מנות חיסון...

המון תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני מוגן מכלבת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבת

ד''ר אריק האס
    24/09/2018

לחיסון נגד כלבת אין תוקף. כלומר מי שסיים סדרת טיפולים וננשך שוב, מקובל לתת טיפול נוסף אפילו יום אחרי סיום הטיפול, כי אין אפשרות לדעת כמה הנוגדנים יישארו ברמה מגנה. עם זאת, מי שננשך באמצע טיפול, עדיין בונה את רמת הנוגדנים שלו. לכן, לא מומלץ מנות נוספות.

לשאלות נוספות, אני ממליץ שתפנה ללשכת הבריאות או הגורם האחראי על מתן החיסונים נגד כלבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו