מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון שפעת...אשמח לחוות דעתאמא מודאגת20/01/2021
| 21:16 | מאת: אמא מודאגת
שלום בת שלי בת שנתיים ושלושה חודשיים קיבלה חיסון שפעת לפני ארבע שבועות ברקע היצרות קלה לא משמעותית במסתם ראיתי ללא תרופות רק מעקב פעם בשנה בראיה בדרך כלל ..חלתה השנה פעמיים דלקת ריאות קבלה אינביוטיקה
קיבלה לפני חודש חיסון מלא של שפעת ואמרה לי האחות לחזור עוד ארבע שבעות לקבל עוד מנה בגלל שזו הפעם הראשונה שלה אבל אני מתלבטת האם אפשר להסתפק רק במנה אחד וברוך השם המנה הראושנה עברה בשלום ולא היה לה תופעות ואם אני מוותרת על מנה השנייה זה פוגע באיכות המנה הראשונה?
גם האחות נתנה לה מנה שלמה לא אמרה לי שנותנת לה חצי מנה והשנייה עוד ארבע שבועות...כאשר היא סיימה אמרתי לה שאם צריך לקחת עטד מנה אמרה לי כן עוד ארבע שבועות
האם זה יזיק בגלל שהיא לקחה מנה שלמה האם אפשר לוותר על השנייה ...כי קראיתי לפעמים לוקחים חצי מנה ופעם השנייה החצי שנשאר אבל במקרה שלנו לא קרה וגם לא אמרה לי כמה מינון נתנה בטח שהיא יודעת העבודה שלה אבל אני קצת פחדנית לחוצה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה שנייה של שפעת
אריק האס21/01/2021תודה על השאלה. ממליץ לקבל את המנה השנייה של החיסון. זאת מפני שייתכן ששפעת תהיה פעילה מאוחר יותר השנה. סיבה נוספת: אם היא תקבל רק מנה אחת השנה, ואם זו הפעם הראשונה שחוסנה נגד שפעת, היא תצטרך שתי מנות בעונה הבאה.
על פי הידע הקיים, מנה אחת של חיסון ללא השנייה אינה מקנה הגנה מספקת נגד שפעת.
בעבר נתנו חצי מנה של חיסון כדי להפחית תופעות לוואי. עם חיסוני שפעת חדשים יותר, יש מנה אחת סטנדרטי של 0.5 מ"ל לבני 6 חודשים ומעלה. המנה שנייה ניתנת לא להשלים מנה אלא לדחוף את הגבובה החיסוני לגבוהה יותר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)