חיסון רוטה-טק, בעד ונגד???????

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון רוטה-טק, בעד ונגד???????
    rachel
    16/06/2008

אשמח לשמוע מנסיונכם לגבי חיסון רוטה טק,
    ילדתי בת חודש וחצי ואני מתלבטת האם לחסנה..
    האם ידועות תופעות לוואי שכיחות?
    תודה רבה
    rachel

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון DTap וחיסון Pcv

רחל שי
    14/09/2011

על אילו מחלות חיסונים אלה באים להגן?
    האם כדאי להפריד ביניהם?
    בארה"ב הם ניתנים יחד בגי ל 4 חדשים.
    האם לא עדיף להפריד ביניהם?
    ואם מה יהיה הפרש הזמן ביו אחד לשני?
    מה ידוע על תגובות לואי?
    מה לגבי מקרים יוצאי דופן של תגובות לטווח הארוך?
    מה לגבי הדעה שיש הפעה על המוח במקרים נדירים?...
    מה דעתכם על דחיית חיסונים לגיל מאוחר יותר?
    אודה לתגובה מהירה כי מחר תאריך החיסונים...
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון DTap וחיסון Pcv - תגובה

ד''ר אריק האס
    14/09/2011

רחל שי,

תודה על השאלות. יש לך הרבה שאלות טובות על חיסונים אבל אני לא יכול לענות על כולם בפורום כזה. אני ממליץ שתכנסי לטיפת חלב או לרופא ילדים עם רשימה ותתחילי מהתחלה. חלק מהשאלות הם קצת טעונות אבל אני אנסה להשיב בפרוטרוט.

DTaP כולל שלשה חיסונים נגד אסכרה, טטנוס (פלצת), ושעלת. בד"כ ניתן במיחד עם פוליו (שיתוק ילדים) וHIB (גורם לדלקת קרום המוח וזיהומים קשים אחרים) ביחד בכינוי "מחומש". ניתן ב2, 4, 6, ו12 חודשים

פרבנר הוא מונע זיהומים חודרנים עם מחידק פנוימוקוק שגורם לדלקת קרום המוח, אלח דם, דלקת ריאות, ואוזניים. ניתן ב 2, 4, 12 חודשים

לדעתי (ורוב מומחי חיסונים) לא עדיף להפריד ביניהם מכיון שכל פעם שנותנים חיסון יתכן תופעות לוואי. כשנותנים ביחד אין הכפלה בתופעות לוואי ולכן עדיף לגמור כמה שיותר ב"מכה אחת". בנוסף, רוב הילדים סובלים ממחלות חום כאלה ואחרות במשך השנה כך שתוכנית ממושכת לחיסונים יכול להתעכב בזמן שהילד חולה.

יש מחקר ענף על הנדירות של תופעות לוואי אחרי חיסונים. מצד שני יש אלפי שנים של נסיון עם מחלות זיהומיות לפני שהיו חיסונים ולצערי גם היום במקומות ששיעור חיסונים נמוך ואנחנו יודעים היטב הסיכונים שכרוכים במצב שלא מחסנים. התועלת של חיסונים היא יותר משמעותית מסיכון לתופעות לוואי משמעותיות שהוא קטן ביותר.

אין השפעה על המוח מחיסונים, קשר כזה נדחה פעם אחר פעם במחקר.

אני לא ממליץ על דחיית חיסונים כי רוב המחלות ותחלואה קשה\תמותה מתרחש אצל תינוקות קטנים.

אני כן ממליץ שתנהלי שיחה עם רופא או אחות מחר, הרבה יותר טוב מאשר פורום "יבש"!

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך , ד"ר הס על החיסונים

רחל שי
    14/09/2011

ד"ר הס שלום,
    אני מודה לך על התגובה המהירה וההתייחסות המקצועית והעיניינית.
    סוף שבוע נעים,
    רחל שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה

ד''ר אורלי מגד
    16/06/2008

אין בארץ נסיון רב. מונע מחלת שלשול שיכולה להיות קשה. לא ידועות תופעות לואי שכיחות משמעותיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו