מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פוליו בילדות שנת 1981ליאת17/05/2022
הי שלום, אני ילידת 81 ואני בהריון שבוע 28 תודה לאל. ילדיי הגדולים ילידי 2011 ו2013 לא חוסנו בחי מוחלש כי לא היה אותם שנים, אבל חוסנו בכל מנות המומת. אני שוקלת לחסנם כעת בחי מוחלש ולו בשל ההגנה שתהיה לתינוקת בעזרת השם משתיוולד עד שהיא עצמה תחוסן בחיסוני שגרה. עם זאת אני חוששת לתת להם חי מוחלש כעת שאני בהריון אם חלילה באיזה אופן יכול לעבור אלי או לעוברית כמובן, משימוש שירותים משותפים, מקלחת וזאת למרות היגיינה. מדובר על תקופה ארוכה של 6 שבועות אחרי החיסון ואם המנה השניה כעבור 4 שבועות שוב מתחיל סבב נוסף של 6 שבועות ואז מגיעה ללידה. אני רוצה לדעת מה לעשות מצרפת את דף פנקס החיסונים שלי האמא מ1981, ואשמח לדעת אם זה אומר שאני חוסנתי בכל החיסונים כולל בחי מוחלש ואם כן אם זה אומר ששום דבר לא יכול לעבור אלי או להריון במצב כזה? או שמא השנים שעברו החסינות שלו ירדה למרות שקיבלתי עוד מנת פוליו מומת ב2015.
אם אני מוגנת ב100 אחוז מנשאות והעברה לעובר, אני חושבת לחסן אותם בשביל התינוקת כי הם הרי מוגנים כפי שהבנתי. ובכלל אשמח לדעת איפה עומדת כעת ההתפרצות האם רק בירושלים?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו חי מוחלש לילדים של אשה הרה
ד''ר אריק האס17/05/2022שלום רב,
מותר לחסן ילדים בחיסון חי מוחלש נגד פוליו כאשר יש אשה הרה בבית ואין סיכון בכך לך או לעובר.
לא ברור מצילום הפנקס שצירפת אילו חיסונים (מומת או חי מוחלש) קיבלת בעבר. ממספר המנות נראה שחוסנת באופן מלא לפי ההנחיות של אז, ואין צורך בגיל שלך לקבל מנות נוספות נכון לעכשיו. בכל אופן, מצב החיסוני שלך אינו צריך להיות שיקול במתן החיסון לילדים.
למידע עדכני על ההתפרצות והיקף של הימצאות הנגיף בביוב וכתוצאה מכך, בקהילה, ניתן לבדוק בחוזרים של האגף לאפידמיולוגיה של משרד הבריאות. במנוע חיפוש ניתן להזין: "הנחיות להתמודדות עם נגיף הפוליו 2022", יש מספר עדכונים, האחרון היה מ-27/4/2022 (מספר 5)
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)


.jpg)





.jpg)
(1).jpg)
