Ivig וחיסון פוליו חי מוחלש

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• Ivig וחיסון פוליו חי מוחלש
    Ivig
    10/09/2023

שלום רב
    אני מטופלת ב-ivig בעקבות אבחנה של MS.

בני בן השנתיים קיבל חיסון פוליו חי מוחלש לפני כשנה והיום קיבל את המנה הנוספת. האחות אומרת שלפי משרד הבריאות עלי לשמור על עצמי מאוד מבחינת מגע עם הצואה שלו במשך 6 שבועות.

לעומת זאת, התייעצתי עם הנוירולוג שלי שאמר שזה בסדר שהילד יחוסן אך יש להימנע ממגע עם כל סוגי ההפרשות - רוק, דמעות, שתן צואה ובמשך כחודש. כלומר להיות עם מסיכה כשאני לידו. מה הוא הנכון? האם הנגיף יכול להיות מועבר דרך רוק, שיעול וכו'? ומה פרק הזמן הנכון?

עד איזו רמה אני צריכה להישמר? האם להיות עם מסיכה לידו? להרחיק בין המיטה שלו לשלי? להפריד בגדים בכביסה? כלים במדיח?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Ivig וחיסון פוליו חי מוחלש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה לתינוק שחוסן בתרכיב פוליו חי מוחלש

ד''ר אריק האס
    11/09/2023

שלום רב,

החומר הפעיל שבחיסון נמצא ומתרבה בתוך המעיים, ועל כן ניתנה ההמלצה להישמר ממגע בצואה. לא קיימת הנחייה להישמר מרוק, שתן או זיעה של תינוק שחוסן בתרכיב חי מוחלש נגד פוליו.

כמו כן, ההמלצה שניתנה היא קיימת לאדם שבא במגע למתחסן שקיים אצלו חוסר במערכת החיסון. על פי מה שכתבת, התוויה זו לא קיימת אצלך כי את מקבלת IVIG מסיבה אחרת ולא בגלל שאת מדוכאת חיסון (ייתכן שאת מקבלת או קיבלת טיפולים אחרים שמדכאים חיסון, על זה צריך לשוחח עם הרופא המטפל).

על כן, באופן כללי אין צורך בזהירות יותר משאר האוכלוסייה.

יצוין ששמירה על היגיינה ומניעה ממגע ישיר בצואה תמיד מומלצות בלי קשר לאבחנות ההורים או טיפוליהם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו