שאלה בבקשה לגבי חיסון בכיתה א

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה לגבי חיסון בכיתה א
    רונית
    06/10/2023

שלום רב,
    הבת שלי בת 7 בכיתה א. נשארה שנה בגן.... בגיל שנה קיבלה את החיסון המרובע והיה לה קשה. זכור לי חום כאב פריחה....אני חוששת מתופעות הלוואי שקראתי של המנה השנייה של החיסון שאמורה לקבל השנה ...פירכוסים...דלקת קרם במוח? יש אפשרות לקבל את החיסון לא בבית הספר אלא בטיפת חלב? כדאי להפריד בין החיסונים כדי שיהיה לה פחות קשה? מה כדאי?
    תודה מראש על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון בכתה א'

ד''ר אריק האס
    03/01/2024

1. התופעות של המנה השנייה דומות לזה של המנה הראשונה וחולפות תוך מספר ימים. מה שרשום בעלון היצרן אינו בהכרח מדבר על דברים שכיחים, אלא דברים שדווחו שעל היצרן להזכיר.
    2. באופן כללי אם יש תופעות מהמנה השנייה הן קלות יותר מהמנה הראשונה כי הגוף כבר מכיר את הרכיבים.
    3. אין המלצה לפצל את הרכיבים שבחיסון ואין עדות שזה גורם לתופעות קלות יותר.
    4. החיסון קיים במסגרת בריאות התלמיד. לעתים האחיות נמצאות במקומות מחוץ לבית ספר, למשל בטיפת חלב, צריך ליצור קשר עם שירותי בריאות התלמיד באזור מגוריכם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו