מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסיכון בחיסוניםמרי01/12/2008
שלום רב, בתי הקטנה בת חודשיים וחצי. לפני שבועיים קיבלה שלושה חיסונים ביחד! האחות בטיפת חלב אמרה שזה בסדר גמור. החיסונים היו: רוטה (מנה שניה), פרבנר (מנה ראשונה) ומחומש (מנה ראשונה). בתי הגיבה בחום גבוה לסירוגין במשך יומיים. שאלתי היא: האם זה לא מוגזם וחסר אחריות מצד האחות להמליץ על שלושה חיסונים בבת אחת?? וכן, האם החיסונים הללו אינם מסכנים את התינוקות? קראתי המון מחקרים ומאמרים שמעידים על קשר בין החיסון המחומש לאוטיזם ובעיות התפתחות אצל תינוקות. האם מנסיונך כרופא/ה יש אכן קשר כזה? אשמח לתשובה כנה ולא תשובה של רופא המשרת את רצון קופת החולים. תודה רבה. אם מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה
ד''ר אורלי מגד01/12/2008אין שום בעייה לתת מספר חיסונים יחד ואחות טיפת החלב צדקה בהמלצתה.החיסונים אינם מסכנים את התינוקת אלא מגינים עליה ממחלות מסכנות חיים !! אין שום קשר בין החיסון המחומש לאוטיזם, הדבר נבדק על מיליוני!! ילדים בעולם ולא היתה שום עליה באוטיזם אצל ילדים מחוסנים ובטח לא בעיות התפתחות. כיוון שאוטיזם ובעיות התפתחות מופיעים תמיד בגיל שבו מחסנים (מספר חודשים עד שנה) נוהגים שלא בצדק להאשים את החיסונים, אין לכך שום בסיס. מנסיוני בתור רופאה שנים רבות לא ראיתי אף פעם אוטיזם או בעיית התפתחות שנגרמה מחיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה סותר את דברייך
מרי02/12/2008שלום רב לד"ר אורלי מגד, אני יודעת שחלה עליך חובה לומר לקהל הציבור: 'חסנו את ילדיכם' ע"מ לא לזרוע פחד ורתיעה לחיסון הילדים. אולם(!!) יש אכן מקרים שהמעידים על קשר מובהק בין החיסונים לתגובות חריגות אצל תינוקות. כך לדוגמא כתבה לך נעה בתאריך 13.11.08 שמרגע שחיסנה את בתה בת החודשיים בחיסון המחומש - בתה הפכה אפטית, הפסיקה לחייך, לתקשר ולהגיב לסביבתה כשלושה ימים ואח"כ זה השתפר אך נותרו עקבות של התופעה. וכתגובה לכך את (!!) ענית לה שיש אכן קשר בין המרכיב של חיסון השעלת במחומשת לבין התופעה שארעה לבתה, והמלצת בפניה שלא תכלול מרכיב זה בחיסון הבא. בנוסף, לא ייתכן שכל פעם שמישהו כותב לכם שאחרי חיסון החום של הילד עולה, ואתם מגיבים שזה לא החיסון אלא וירוס! איך ייתכן שהוירוס תוקף דווקא ביום שאחרי החיסון ולא בזמן אחר?? אם כך, אני מאד רוצה לדעת מה לא מספרים לנו. האם הציבור מטומטם? זה מאד חשוב לי לקבל אינפורמציה נכונה. האם אתם לא הכתובת הנכונה לכך..? אני מאד מודאגת, ומבקשת לדעת כיצד ניתן לקבל הסבר מלא בנוגע לתופעות לוואי של החיסונים. תודה, וסליחה על הנחרצות. אני לא ישנה בלילה בגלל זה. יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים נועדו להגן על ילדתך
ד''ר אורלי מגד02/12/20081. אינך יודעת מה החובה החלה עלי, אף רופא שמכבד את עצמו לא היה אומר משהו שהוא אינו מאמין בו. בדקי וראי שכל רופאי הילדים מחסנים את ילדיהם האישיים.
2. ישנה שטיפת מוח מתמידה בקרב חוגים המתנגדים לחיסונים מטעמי "קרבה לטבע" וכו, שטיפת מוח זו אינה מבוססת על שום דבר מדעי כפי שהיא מתיימרת להיות ודברים המוצגים כקשר מובהק לחיסון אין בינם לבין החיסון כלום
3. ישנן תופעות נדירות ביותר בעקבות חיסונים, בעיקר חיסון השעלת, של אפאטיות או אי שקט קיצוני ואז מומלץ לא להמשיך את החיסון ליתר בטחון. זה נדיר והפיך, ולביתך לא ציינת שקרה מאום בעקבות החיסון.
4. אם היית חושבת קצת יותר היית מבינה שהמדינה לא הייתה משקיעה מיליוני דולארים בשנה בחיסונים אם לא הייתה בכך תועלת לציבור ואם היתה בכך סכנה כלשהי לציבור. למה עלי אדמות את חושבת שמסתירים ממך משהו??????? כולם רוצים בטובתך ואת מחפשת מתחת לאדמה בעיות. יתכן שחום נובע מחיסון ויתכן שמוירוס. זה בכל מקרה עובר בלי להשאיר כלום ולכן לא משנה, וגם לא ניתן לבדיקה.
5. אין בעולם שום תרופה בלי תופעות לואי, גם לאקמול יש. זה נדיר והרווח גדול לאין שיעור מהסיכון המזערי. ראי מה קרה לאנשים בישראל שלא חיסנו וילדיהם חלו במאות בחצבת לפני שנה, ילדים מתים בישראל כל שנה משעלת מסיבוכי אבעבועות ומדלקת קרום המוח, והחליטי לבד אם את רוצה לקחת את הסיכון לילדתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תצפי לתשובה כנה-אמרת בדיוק את
אמא שלא מחסנת19/01/2009מישפט נכון-חובתם להגיד מה שהם אומרים פה לכולם. אין מה לעשות-מישרד הבריאות קובע. תוכלי למצוא את כל התשובות לבד בחיפוש ברשת. כמו שאני חיפשתי ועוד בשלוש שפות. ואת בצדק לא ישנה בלילה. אני דווקה ישנה טוב מאז החלתטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרי
אמא שלא מחסנת19/01/2009זה המייל שלי [email protected] אם תרצי תכתבי לי אני אשלך לך קישורים וחומר לקריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)