MMRV - תופעות לוואי

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• MMRV - תופעות לוואי
    מישהי
    01/02/2009

שלום רב, בני בן שנה וחודש ואמור לקבל מחר את החיסון. אני מאוד מאוד חוששת מפני התגובות האפשריות (בעיקר כי לא כל כך הבנתי למה עלי לצפות): 1) מהן תופעות הלואי הצפויות? 2) למשך כמה זמן ממתן החיסון תופעות הלואי האלה עלולות להתעורר? 3) איך מטפלים? קראתי שיש המלצה להפריד את החיסון ל-2 : MMR ו- אבעבועות . האם אני יכולה לבקש זאת בטיפת חלב? כמה זמן הפסקה בין אחד לשני? תודה מראש, מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MMRV - תופעות לוואי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MMRV, תופעות לוואי

ד''ר גליה ברקאי
    02/02/2009

מאיה שלום, החיסון MMRV מורכב מנגיפים מוחלשים, כך שעיקר תופעות הלוואי שלו הן כאלה שמדמות את המחלה באופן קל ביותר, ז"א יכולה להיות עליית חום קלה, פריחה, הגשה כללית לא כ"כ טובה. התופעות לא קשות ומופיעות כ-7-14 ימים לאחר החיסון (כמו תקופת הדגירה של הנגיפים). אין להן טיפול ספציפי - אפשר לתת אקמול. לגבי הפרדת MMR ו-V - כשנתנו אותם בזריקות נפרדות (באותו יום!) נצפו פחות מקרים של עלית חום בהשוואה לכאשר ניתנו בזריקה אחת. אין מדובר בתופעות לוואי חמורות ולכן אין המלצה להפריד את הזריקות. אם את בכל זאת חוששת את יכולה לבקש להפריד (אני לא בטוחה אם עדיין מחזיקים את התכשירים בנפרד בטיפת חלב) ואז לתת אותם באותו יום (אבל אז דוקרים את התינוק פעם נוספת, שלישית!) או בהפרש של לפחות 4 שבועות. בברכת רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו