רמת נוגדנים לאדמת שיורדת לאחר חיסון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• רמת נוגדנים לאדמת שיורדת לאחר חיסון
    שי
    13/03/2009

ד"ר ברקאי וד"ר סומך שלום רב, אני בשבוע ה-4 להריוני, הריון ראשון. לפני שנה עשיתי בדיקת דם שהראתה נוגנידם גבוליים למחלת האדמת. יש לציין שקבלתי את כל החיסונים כשגרה מאז הייתי תינוקת (כולל חיסוני הMMR). היות והיה גבולי והיות ותכננו הריון, הגעתי לטיפת חלב ועברתי את החיסון שוב. לאחר חודשיים ביצעתי בדיקת דם חוזרת שהראתה ירידה ברמת הנוגדנים. פניתי אל רופא הנשים שלי שטען כי יתכן והחיסון היה מקולקל והמליץ שאחזור עליו. פניתי בשנית אל טיפת חלב ועברתי שוב את החיסון. לאחר חודש שוב עשיתי בדיקת דם שהראתה ירידה נוספת של רמת הנוגדנים. רופא המשפחה שלי המום, רופא הנשים לא יודע מה לומר. אני בשבוע 4 ומודאגת מאוד מאוד. יש לציין גם שאני עובדת במרפאה במחלקת ילדים. מאוד פוחדת להדבק באדמת. כיצד ניתן להסביר את התופעה שרמת החיסון בגוף יורדת לאחר מתן הזריקה נגד אדמת? האם הגוף שלי דוחה את החומר? האם אני פגיעה נגד המחלה? תודה רבה!!! שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוגדנים לאדמת

ד''ר גליה ברקאי
    14/03/2009

שי שלום,
    חלק מסויים מהאוכלוסיה אינו מגיב ביצירת נוגדנים לכל החיסונים. אין "ירידה" ברמת הנוגדנים, כפי שאת מתארת. ייתכן הבדל מסויים בין תוצאות שתי הבדיקות ששייך לרגישות של בדיקת המעבדה. מה שהבדיקה מראה, למעשה, הוא שלא הגבת לחיסון כמצופה ביצירת נוגדנים, אבל בהחלט לא אומר שאת דוחה את החומר.... במקרה זה כדאי לערוך מספר בדיקות כדי לראות אם קיימת הפרעה רחבה יותר ביצירת נוגדנים (למשל לבדוק רמת נוגדנים לנגיפים אליהם חוסנת כגון חצבת, חזרת ועוד + רמת נוגדנים כוללת בדם). לא נראה לי שזה דחוף אם את בריאה בד"כ ולא סובלת מבעיות בריאותיות או זיהומים חוזרים. בכל אופן, מכיוון שאת בהריון לא תוכלי לקבל את החיסון כעת. לשאלתך לגבי החשש מפני מחלה: כאשר לא עולה רמת נוגדנים המשמעות היא שאת עלולה לחלות במחלה אם תחשפי לנגיף (תיאורטית, למרות רמת נוגדנים נמוכה, ייתכן שלאור העובדה שחוסנת בנגיף המוחלש, את מוגנת לא רע, אבל אין דרך לדעת אם זה באמת כך). אולם, למעשה, בשל החיסון ההמוני, היארעות אדמת בארץ שואפת לאפס, כך שהסיכוי שלך לפגוש באדם חולה ולהדבק במחלה הוא מאד מאד נמוך- לכן לא נותר לך אלא לנשום עמוק ולהרגע (גם כך לא תוכלי כעת להתחסן)...
    בהצלחה, בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה בבקשה

לונה
    15/03/2009

תודה לך, האם הסיכוי להדבק נמוך אפילו אם אני עובדת במרפאת ילדים? ולגבי מחלות אחרות: רק נגד אדמת לא היתה תגובה לחיסון. רמות הנוגדנים שלי טובות לגבי כל המחלות שנותנים נגדן חיסון כיום. גם CMV IGG שלי גבוה (IGM שלילי). מה יכול לגרום לגוף האדם לא להעלות נוגדנים למחלה כמו במקרה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמת

ד''ר גליה ברקאי
    17/03/2009

כן, הסיכוי נמוך מאוד. למעשה, עד לאחרונה לא היו בכלל מקרים קלינים של אדמת בארץ. במקרה לפני כשבוע נודע לי שדווח למשרד הבריאות על כ-3 מקרים של אדמת (לא בדקתי את זה איתם...). גם אם זה נכון, עדיין המחלה נדירה מאוד מאוד, גם בילדים.
    לגבי הסיבה לחוסר התגובה, יכולות להיות סיבות שונות כגון בעיה טכנית עם החיסון או בעיה אצלך, הספציפית ליצירת נוגדנים כנגד מזהם מסויים או קבוצת מזהמים. שוב, אם את סה"כ בריאה, לא נראה לי שיש צורך להעמיק בנושא יתר על המידה ולבצע שורה ארוכה של בדיקות, כאמור, בהריון זה כבר לא תוכלי להתחסן שוב....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו